Connect with us

Događaji

Iz Knina poruke zajedništva i pomirbe

Published

on

Svečanim završetkom obuke 2. naraštaja za razvoj vođa ‘Marko Babić’ i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započinje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Predsjednik će uručiti odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga.

Uručit će i odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

“Sretan sam što smo svi zajedno u Kninu, ovdje na ovoj tvrđavi kralja Zovonimira u predvečerje velike obljetnice koja nas svake godine vraća u ono vrijeme i podsjeća na sve naše ljudue”, rekao je na početku govora na kninskoj tvrđavi general Ante Gotovina.

“Puno je vremena prošlo od završetka rata, ali nikada nije kasno učiniti dobro i učiniti pravedno. Hvala institucijama hrvatske države na odlukama o dodjeli visokih državnih odličja časnicima, zapovjednicima iz Domovinskog rata i postrojbama iz sastava Domovinaskog rata, hrvatskih snaga”, rekao je general Ante Gotovina.

“Mi to gledamo s optimizom i vjerujemo u to, to su dobri koraci”, odgovorio je kratko general Ante Gotovina na pitanje vjeruje li da će uspjeti pokušaj Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca da se poboljšaju odnosi u Hrvatskoj što se tiče odnosa sa srpskom manjinom uoči svečanosti na kninskoj tvrđavi, piše N1.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u govoru na kninskoj tvrđavi rekao je: “Dvadest i pet godina nakon velike pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu vrijeme je da se okupimo i da budemo zajedno, da si još jednom ponovimo koliko su to velike stvari koje je mala grupa ljudi, malo dobrih ljudi, učinila izlazući sebe i svoj život u korist hrvatske nacije i države.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari