Connect with us

Hrvatska

Svečanost završetka II faze radova na tunelu Vijenac

Objavljeno

-

Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar privodi kraju još jedan veoma značajan i zahtjevan projekat na Koridoru Vc – tunel Vijenac na poddionici Gorica – Bilješevo.

Tunel Vijenac dužine gotovo tri kilometra je jedan od najdužih tunela u Bosni i Hercegovini i bit će jedan od najmodernijih i najopremljenijih u regionu. Angažman na izgradnji povjeren je bh. kompanijama: Euroasfalt d.o.o. Sarajevo i ŽGP d.d. Sarajevo.

”Izgradnja tunela Vijenac kao i sama izgradnja autoceste na Koridoru Vc ima višestruki značaj za bosanskohercegovačko društvo i našu državu. Domaće kompanije su pokazale svoje građevinske mogućnosti i stekle neophodne reference za dalji rad i to ne samo u našoj zemlji nego i u regiji. Izgradnjom autoceste je angažirano preko pet tisuća radnika što u teškoj ekonomskoj situaciji za našu zemlju ima poseban značaj”, navode iz JP Autoceste d.o.o. Mostar.

Svečanost završetka II faze radova na tunelu održat će se u subotu 1. ožujka u 11 sati na gradilištu tunela (ulaz iz pravca Sarajeva).Prema protokolu, održat će se projekcija petominutnog dokumentarnog filma o tome kako se gradio tunel, a novinarima i gostima će se obratiti direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, u ime bh. Konzorcija Hamed Ramić i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Na kraju će uslijediti simbolična primopredaja između dužnosnika i radnika kojom prilikom će radnici dužnosnicima uručiti građevinske zaštitne kacige sa prethodno ugraviranim imenom i prezimenom, dok radnici od dužnosnika na poklon dobivaju potpisanu fotografiju ulaznog portala tunela Vijenac.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari