Connect with us

Događaji

SVETAC NAM DOLAZI!

Objavljeno

-

leopold mandić

Kad Božji čovjek ne može dalje, kad se lomi pred nepravdom i bezumljem okorjelih srdaca a mnogi Hrvati su toliko slomljeni da ne mogu dalje, tada Bog djeluje putem svojih Proroka ili Svetaca. Bog je čuo vapaj svog hrvatskog naroda, slomljenog od tereta nepravde i bezumlja i šalje nam Svetog Leopoloda Mandića, Redovnika-kapucina, svećenika i ispovjednika, zaštitnika braće kapucina u Hrvatskoj i hrvatskog naroda . Svetac dolazi nama, da nam udjeli svoje milosrđe. Koje li ljubavi i radosti.

[ad id=”93788″]

Očekivali smo proglašenje Svetim  našeg Blaženog Alojzija Stepinca ali se to nažalost, ove godine, nije dogodilo. S povjerenjem smo se nadali, da će upravo naš Bl. Alojzije Stepinac, Hrvatsku dovesti do slobode jer je poradi ljubavi prema Bogu i domovinu, kao navjestitelj i branitelj istine žrtvovao svoj vlastiti život.  Nažalost njegova kanonizacija se odgađa za drugo vrijeme. Čvrsto vjerujmo da će  se i to uskoro dogoditi.

Da nas utješi i donese nadu, Bog nam šalje Svetog Leopolda Mandića, drugog  hrvatskoga sveca a prvog Sveca iz reda Kapucina. Vesela je to vijest a tako se malo ili premalo o njoj govori. SVETAC NAM DOLAZI! POHRLIMO K NJEMU. Hrvatska mala zemlja ima tri Sveca uz Svetog Leopolda imamo Sv. Nikolu Tavelića i Sv. Marka Križevčanina.

Požurimo u susret našem Svecu vesela i radosna srca i s puno nade i vjere prema PROGRAMU ČAŠĆENJA RELIKVIJA SV. LEOPOLDA BOGDANA MANDIĆA u vremenu od 13. – 18.travnja.  Okupimo se oko njega i zamolimo ga da  posreduje kod Boga za Hrvatski narod, jer mi ne možemo ništa više učiniti ali  je našim svecima sve moguće. Veselimo se i slavimo dolazak našega Svetog Leopolda Mandić jer ništa nije slučajno pa ni Njegov dolazak u našu voljenu i ispaćenu Hrvatsku.

Slavica Vučko univ.spec.oec,mag.oec

program

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari