Connect with us

Svetozar Livada: ‘Vesna Pusić je licemjernom ucjenom oskrnavila pravoslavni Božić, a Josipović je vjetrogonja’

Objavljeno

on

“Moj minuli rad i Merčepov minuli rat, makar što se tiče novčanih primanja, odnose se kao jedan naprema pet! Normalno, u Merčepovu korist. Povrh svega, ja mu kao porezni obveznik plaćam zato što me je “obranio”!? Mnoge žrtve u Hrvatskoj plaćaju onima koji su pobili njihove rođake”, riječi su Svetozara Livade.

Svetozar Livada, umirovljeni profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i jedan od najpoznatijih srpskih intelektualaca u Hrvatskoj, na oštricu je dočekao izjavu Vesne Pusić izrečene na domjenku organiziranom povodom pravoslavne Badnje večeri. Podsjetimo, Pusić je tada na pitanje o mogućim povlačenjima tužbi za genocid izjavila “kako bi se o tome moglo razgovarati bude li srpska strana osigurala i predočila podatke o nestalima”.

Profesor Livada, rođeni Slunjanin, o izjavi Vesne Pusić kazao je sljedeće:

Pupovac je “genetski poremećaj”, poput Mussolinija

Pusić je ovim riječima oskrnavila najradosniji kršćanski blagdan. Da je pitanje nestalih ključno u odnosima dviju zemalja, onda Njemačka i Francuska nikada ne bi izgladile svoje odnose, a sama Njemačka bi zbog milijuna ljudi koje je pretvorila u pepeo i dalje bila u potpunoj izolaciji. Uvjet Hrvatske je licemjerna ucjena koja ne doprinosi stvaranju dobrosusjedskih odnosa – rekao je Svetozar Livada, javnosti poznat i po usporedbi Pupovca i Mussolinija, pri čemu je dodao i kako je Milorad Pupovac “genetski poremećaj”.

Livada, povjesničar i analitičar ratnih zločina, cijeli je svoj život podredio istraživanju genocida. Upravo se zato često pojavljuje kao sugovornik na temu Domovinskog rata, ali rado priča i o protekloj godini u Hrvatskoj te kako je ona utjecala na srpsku nacionalnu manjinu:

Žestoka kampanja koja se vodi protiv ćirilice, kao i nepostojanje volje vlasti u Zagrebu da se obračunaju sa jačanjem pronacističke ideologije i ustaške simbolike predstavljaju dokaz o tome da je srbofobija postala “državni trend”! Današnja Hrvatska gaji patološku mržnju prema Srbima! Što se tiče ekonomske situacije, ona je pred slomom. Nijedan projekat države kako bi se popravilo ekonomsko stanje nije uspeo. Hrvatska se nalazi pred bankrotom – tvrdi Livada.

Josipović je vjetrogonja koji svima povlađuje!

Za akcije “Bljesak” i “Oluja”, Livada nema lijepe riječi pa tvrdi da se Hrvatska sada, nakon ubijanja i progona Srba, fokusirala na “potpuno istrebljenje”. Za Intermagazin rs, izjavio je:

Oni sada žele protjerati i ovo malo staraca što je preostalo! Tuđman je svojevremeno rekao, da ga parafraziram, da će napraviti nešto što čak ni Paveliću nije uspjelo poći za rukom, a to je da u Hrvatskoj više uopće nema Srba, već isključivo pravoslavnih Hrvata. Tuđman i njegovi nasljednici na vlasti su u tome skoro uspjeli. Ovi današnji isto ne čine ništa kako bi se situacija poboljšala. Josipović je klasični “vjetrogonja” koji živi na nekoj svojoj imaginarnoj uzvišici i svakog jutra, kada ustane iz kreveta, izađe na balkon i pozdravi čaršiju na svim stranama svijeta. Josipović svima povlađuje! Ne zaboravite da je upravo Ivo Josipović pisao hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije, iako ovdje genocida nigdje nije bilo! On povlađuje hrvatskoj desnici zajedno s aktuelnom hrvatskom vladom. Ova takozvana liberalna vlada je najobičniji skup poslušnika! – ne bira riječi Livada koji se u svojim istupima dotiče i Tomislava Merčepa o kojem kaže:

Tomislav Merčep, čovjek koji je predvodio eskadrone smrti i ubijao nedužne srpske civile, bio je počašćen mjestom savjetnika ministra unutarnjih poslova!? To svjesno navodim kao primjer. Ja sam umirovljeni, produktivni univerzitetski profesor. Moj minuli rad i Merčepov minuli rat, makar što se tiče novčanih primanja, odnose se kao jedan naprema pet! Normalno, u Merčepovu korist. Povrh svega, ja mu kao porezni obveznik plaćam zato što me je “obranio”!? Mnoge žrtve u Hrvatskoj plaćaju onima koji su pobili njihove rođake – samo je jedan od stavova Svetozara Livade.

SV/dnevno/internetmagazin.rs

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari