Connect with us

Politički rentgen

Svi koji ste protiv HDZ-a, stanite u red! Djed mraz s Pantovčaka dijeli odličja!

Objavljeno

-

.Džaferović mu je notorni „udbaš iz Zenice“, uči nas Milanović. Uvijek sam mislio da Milanović voli udbaše, osobito nakon „Lex Perković“ pa sam sada zbunjen? Voli hrvatske udbaše, a mrzi bosanske, kao da svi oni nisu izdanak iste savezne udbe? Pa ako već govori o KOS-ovcima i udbašima u BiH, nije valjda Džaferović jedini među njima?….

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

„King Kong“, „pop s Pantovčaka“, „pobješnjeli Max“, a danas „djed mraz s Pantovčaka“, nekima donosi obilne Božićne darove. Zato, ako ste protiv HDZ-a, stanite u red i zasigurno, ne gine vam Danica s lentom, ili nešto još sjajnije.

Eto, konačno je Zoran Milanović izmamio osmjeh na licu Jadranke Kosor i obilato je nagradio zbog njene pregalačke borbe za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Milanovićeva ljubav prema Europskoj uniji, prema Jadranki Kosor, prema Tomislavu Karamarku, a danas prema Andreju Plenkoviću, na najbolji način je iskazana onog trena kada je zakonom „Lex Perković“ pokušao zaštititi brutalne udbaške ubojice.

Toliko je volio Europsku uniju, njemačko transparentno pravosuđe i toliko je stremio k pravdi za svakoga, da je skandalozno stao na stranu notornih likvidatora učinivši sve da ne budu izručeni ruci pravde. Najmoćnija žena svijeta u to vrijeme, Angela Merkel, „slučajno“ je otišla u samoizolaciju, jer valjda se razboljela od korone kada za koronu nitko nije ni znao, pa je iz obzira prema Milanoviću, da ga eventualno ne zarazi , odustala od dolaska u Zagreb na proslavu ulaska Hrvatske u EU, što je bio prvorazredan svjetski politički događaj. I skandal nad skandalima!

Milanovićeva ljubav prema EU iščitava se i danas kada lamentira o Bruxellskim budaletinama, pa se onda postavlja opravdano pitanje zašto je Djed mraz s Pantovčaka nagradio Jadranku Kosor?

Je li to zbog njene afirmativne uloge u kontekstu ulaska Hrvatske u EU, zbog toga što ga je i Jaca u zadnje vrijeme nekoliko puta oplela, ili je to zbog toga što je bivša premijerka i predsjednica HDZ-a do kraja rasturila Sanaderov HDZ i isporučila ga Milanovićevoj kukuriku koaliciji u krilo, kao potpuno devastiranu stranku s najnižim rejtingom u povijesti Hrvatske. To su zasluge Jadranke Kosor, ali i Mladena Bajića, koji je vjerojatno prvi na redu za Milanovićevo odličje junaka Milanovićeve ulice! Čini se da je dovoljno biti isključen iz HDZ-a i ne gine vam najsjajnije odličje Djeda mraza s Pantovčaka?

Malo je onih, osobito na desnom političkom spektru, koje danas Milanović obožava, dok ih je do jučer nazivao šatorašima, štakorašima, crnomantijašima i ustašama, koji se ne bi složili s njegovim recentnim objašnjenjem slučaja obitelji Zec! Njegov su problem Pitijske izjave, koje nakon tri dana mora objašnjavati hrvatskim budalama, kao ono što je pjesnik htio kazati i to ponukan tek onda kada mu PR-ovci prouče lavinu komentara koji mu nikako ne idu u prilog. I danas se stavlja u ulogu vrhunaravnog pravosudnog arbitra tvrdeći da je grozan zločin nad obitelji Zec motiviran gangsterskim obračunom i klasičnim koristoljubljem.

I evo ti desničarskih aplauza puna šaka brade! Što jače pljuneš na Pupovca i Plenkovića veća si Hrvatina! Nažalost, brutalno ubojstvo obitelji Zec nije dobilo svoj pravosudni epilog! Tko je time učinio ogromnu štetu Tuđmanovoj, ali i današnjoj Hrvatskoj, zašto je taj sudski epilog ostao visjeti u zraku, zašto je netko Pupovcu omogućio godinama reciklirati taj slučaj kao egzemplarni primjer mržnje prema Srbima i tko je omogućio Milanoviću da danas na temelju insinuacija tvrdi potpuno suprotno? Činjenica je da pravi motiv grozomornog zločina prema obitelji Zec nije nikada otkriven, pa nagađanje o motivu bez sudskih dokaza s bilo s čije strane, samo nanosi dodatnu štetu Hrvatskoj. Naravno, nanosi štetu i HDZ-u koji je u to vrijeme navodno gospodario Hrvatskim pravosuđem, a navodno gospodari i danas?

Milanović zapravo želi kazati da je „nesretni Vladimir Šeks“ kriv što se nije dokazalo da zločin protiv obitelji Zec nema etnički karakter utemeljen na mržnji prema Srbima, samo zato što su Srbi. Nikada otkriveni pravi motivi ubojstva obitelji Zec, koje se dogodilo nekoliko tjedana poslije pada Vukovara, postali su i ostali kamen smutnje pa ih Pupovac koristi ovako, a Milanović potpuno suprotno. Kao da je netko htio da upravo tako bude, kao da je netko htio stvarati novi Jasenovački mit, kao da je netko u to vrijeme namjerno htio otežati nastanak i opstanak Hrvatske. Nisu li to baš oni koji nisu nikada vjerovali u Hrvatsku, baš oni gremiji koje je Milanović spašavao zakonom „Lex Perković“? Nisu li to upravo oni koji su bili i ostali pravi gospodari Hrvatskog pravosuđa? Ono što je najtužnije, i Milanović i Pupovac slučaj Zec koriste za brutalno političko profiterstvo i pridobivanje simpatija biračkog tijela.

Predsjednik Zoran Milanović pretvorio se u trola dnevno političkih komentara, hrani ga tisuće trolova s mrziteljskim izričajem, pa se u svojim polemikama pretvorio u hodajući skandal na društvenim mrežama. Umjesto da se dostojanstveno ogradi komentirati osjetljive teme koje nemaju uporište u pravomoćnim presudama, umjesto stišavanja požara i zaustavljanja razdora, on požar još više raspiruje. Ponaša se potpuno suprotno svemu što je izrekao u svom inauguracijskom govoru predstavivši se kao predsjednik svih Hrvata i državljana Republike Hrvatske! Ponaša se masakrirajuće, baš onako kako je Josipa Lisac izmasakrirala hrvatsku himnu Lijepa naša!?

Ponaša se razbijački kao ulični štemer i na unutarnjem i na vanjskom političkom planu. Hoćemo li o Ukrajini, hoćemo li o BiH? Danas kada se vode najozbiljniji pregovori o promjenama izbornog zakona u BiH, što bi trebalo rezultirati boljom budućnošću Hrvata, ali i svih drugih državljana BiH, Milanović je odabrao stranu. Stao je uz Dodika! Stao je na stranu agresora na BiH, agresora koji je s istom strašću mlavio i Bošnjake i Hrvate. Stao je na stranu agresora koji je inicijalni krivac za sve druge sukobe u BiH koji su se vodili! Pupovca mrzi, a Dodika voli, kao da oni ne izlaze iz istog lonca?

Džaferović mu je notorni „udbaš iz Zenice“, uči nas Milanović. Uvijek sam mislio da Milanović voli udbaše, osobito nakon „Lex Perković“ pa sam sada zbunjen? Voli hrvatske udbaše, a mrzi bosanske, kao da svi oni nisu izdanak iste savezne udbe? Pa ako već govori o KOS-ovcima i udbašima u BiH, nije valjda Džaferović jedini među njima? Zar ih nema i u vrhovima sva tri entiteta? Naravno, ima ih, no Milanoviću su neki udbaši veći od većeg, pa se treba postaviti pitanje zašto?

Čini mi se da se Milanoviću diže kosa na glavi, jer vidi da se politikom pomirenja Bošnjaka i Hrvata uz pomoć te, za njega opskurne međunarodne zajednice, ide prema rješenju, koje bi načelno moglo zaustaviti sve ratove u BiH? Milanovića užasavaju činjenice da Izetbegović i Džaferović govore pozitivno o politikama Andreja Plenkovića, užasava ga pomisao na mogućnost da će Andrej Plenković ostvariti još jedan veliki diplomatski međunarodni uspjeh!

Užasava ga pomisao na činjenicu da se uspješna međunarodna politika vodi bez njega, pa kao uvrijeđena beba kojoj je netko oteo lutku, iz zavisti i ljubomore čini sve da ta igra bez njega prestane i da ne bude uspješna. A kada ne može ništa, opstruira i čini štetu svemu na ćemu bi HDZ mogao politički poentirati!

Zato svi koji mrzite HDZ, stanite u red! Djed mraz će vam udijeliti najsjajnija odličja! Danas je Jadranka Kosor, ozarena lica uplovila u Advent, a sutra će možda i Vesna Pusić?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari