Pratite nas

Vijesti

Svi muškarci i tajni popis imovine barunice Merzel!

Objavljeno

na

Županica Marina Lovrić Merzel popisom svoje imovine, ali i imovine članova svoje obitelji intrigira javnost. No, kako saznajemo, putanja kojom je imovinu stjecala prilično je zanimljiva.

merzelBivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel preko noći je postala simbol rastrošnosti među hrvatskom političkom elitom. Nakon što su institucije u njezinom slučaju konačno počele raditi svoj posao, u javnosti se počelo postavljati pitanje – od kuda njoj i članovima njezine obitelji silna imovina koju posjeduju? Pod povećalom se, među ostalima, našla imovina županičine majke Marije Sekulić, inače umirovljenice. S obzirom na životni standard većine hrvatskih umirovljenika, majka Sekulić prilično dobro živi, reklo bi se po popisu imovine. Posjeduje kuću u Odri od 130 kvadrata s dvorištem, ali i tisućama kvadrata livada i oranica.

Stan u Sisku od 75 četvornih metara na Trgu hrvatskih branitelja ova umirovljenica 2011. godine kupila je za gotovinu. Posebno zanimljiva nekretnina u vlasništvu majke Sekulić jest kuća u Sisku vrijedna 200 tisuća eura. Vlasnica spomenute kuće tek je formalno županičina majka, inače porijeklom iz Dalmatinske zagore. Stvarna vlasnica nekretnine jest kći Marina Lovrić Merzel, koja je nekretninu kupila s jednim od bivših partnera s kojim je bila u ljubavnoj vezi, a kojega u tom kraju nazivaju petrinjski crvendać – riječ je o Borisu Zlonogom. Kuća u Ulici Drage Radovića 5-a u prošlim je imovinskim karticama virtualno prebacivana s majke na kćer kako bi se zamazale oči oporbenoj javnosti, tvrde naši dobro upućeni izvori. I kuća u Strmenu pored Sunje kupljena je u ljubavi sa Zlonogom. Beograđanin Ilija Marić, jedan od srpskih povratnika i stečajni upravitelj posrnule sisačke Željezare, veže se uz nekretnine Merzelove. On je navodno temeljito uredio i opremio kuću u Radovićevoj ulici, ali je nesretnik nedugo nakon toga preminuo. Kada se navedenom doda činjenica da je u drugom mandatu županice Merzel preko šest milijuna kuna mimo zakona utrošeno na 14 savjetnika, točnije koalicijskih podupiratelja njezine vlasti, mnogo je toga što Merzelova svojim sugrađanima mora pojasniti. Bogata županica siromašne sisačke županije morat će objasniti i kako je uza svu raskoš uspjela uštedjeti 30 tisuća eura, ali i kako je smogla 170 tisuća eura za stan u Zagrebu, u neposrednoj blizini hotela Sheraton. Također, neka objasni zašto je majka Sekulić, braneći kćer na TV-ekranu, tvrdila da njezina obitelj u Odri kod Siska ima stotine grla stoke, konja i svinja.

Ljubav svojega života, barem se tako za sada čini, županica pronalazi u Mladenu Merzelu. Liberal, ali i hrvatski branitelj Merzel se sa sadašnjom suprugom spaja 2008. godine, kada je režirao paradu županijskih branitelja, koju je financirala županija i na čijem je Gradskom stadionu glavni govornik bio bivši predsjednik, Stipe Mesić. Drugi suprug rastrošne SDP-ove barunice, dizajner Mladen Merzel u pet godina zajedničkog života značajno je popravio svoje imovinsko stanje. Trosobni stan s garažom i vikendicom u petrinjskom Novom Selišću, ne treba pribrajati u ono što je posljednjih godina kupljeno. Iako u Poreznoj upravi suvlasnik lokalnog radija nema stalan prihod, s honorarima je za 45 tisuća eura kupio četverosobnu kuću i tri dvorišne zgrade u Starčevićevoj ulici 5. Na toj adresi prošle je godine bilo sjedište SDP-ova izbornoga stožera, na što su potrošeni milijuni kuna.

Dok bivša županica još nekoliko dana mora odležati u pritvoru, njezin nećak Dalibor Rožanković dobro se snalazi. Nedavno je tako nabavio autobus s kojim planira ozbiljan poduzetnički pothvat. Vozač sisačke hitne pomoći ujedno je i suvlasnik tvrtke Unatransa, a nakon prozivki HDZ-ovih lidera za 15-milijunsku vrijednost obiteljske imovine, pravda se kako se novca za kušnju četverosobnog stana u zadarskom Diklu domogao vlastitim radom i obrtničkom uslužnom zaradom svoje supruge. Drugi put pravdao se tvrdeći da su kupoprodaju svojim novcem potaknuli majka Mira, baka Marija Sekulić te teta Marina Lovrić Merzel. Premda je znao čiji je novac investiran, mladi se Dalibor po svemu sudeći nije nadao da će dvije godine kasnije pred zakonom zajedno s tetom i vlasnikom Soliduma suodgovarati za počinjenje kazenenih djela primanja i davanja mita te pranje novca. Institucijama koje se bave županičinom imovinom nije promaknuo podatak da je sestra Merzelova djelatnica bolnice dok joj je majka umirovljenica, također skromnih primanja. Darežljiva baka gotovinom je kupila stan i unuku Saši Lovriću pa tako županičin sin iz prvoga braka stanuje pokraj gimnazijske zgrade, u strogom središtu Siska. Otkuda sva ta silna imovina i novac članovima obitelji Merzel, uskoro bi moglo postati jasno. No, ono što je jasno svima koji bace pogled na imovinu ove obitelji jest da se isplati u pravo vrijeme biti u pravoj partiji.
izvor:dnevno.hr, Iva Međugorac

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari