‘Svi pričaju što bi trebalo učiniti, a nitko ništa ne poduzima’

3
foto: Maxportal.hr

S obzirom na vrlo bolna povijesna iskustva ovaj narod ne može dopustiti benevolentno promatranje ili destruktivni pacifistički stav. Osobito današnji naraštaj, koji se nalazi pred odgovornošću očuvanja projekta države u čije je ostvarenje uložen napor, žrtve i krv stotina prethodnih naraštaja, sve do nedavnih ratnih zbivanja devedesetih godina. Također, odgovornost je veća, jer je pobjeda u zadnjem ratu pokazala sposobnost i snagu naroda da se organizira, odgovori na agresivne ugroze i svoje neprijatelje u izravnom sukobu pobijedi, piše Marko Jurič/projektvelebit.com

Nažalost, posljednjih je petnaestak godina u Hrvatskoj dominantan svjetonazor rezignacije, svađalaštva, cinkarenja, bježanja od odgovornosti s puno gorčine i frustracija, koje svakim danom postaju sve veće. Jedna beskrajna dijagnostika problema postala je, izgleda, jedini obrambeni mehanizam.

Drugim riječima, svi pričaju što bi trebalo učiniti, a nitko ništa ne poduzima. Sve rasprave u Hrvatskoj na tu temu, bez obzira bile javne ili interne, svode se na beskonačno ponavljanje i prepričavanje raznih političkih apsurda, suludih situacija, čuđenje kako je to moguće, a na osobnoj razini iščekivanje da netko treći ili peti to promijeni i konačno započne proces popravka svih ludosti ove naše hrvatske stvarnosti.

Projekt Velebit je osmišljen upravo kao posljedica ovakve nacionalne potrebe, kao ideja koja će ponuditi odgovore, kaže Jurič.

Na hrvatskom međumrežju, nakon višemjesečne pripreme osvanula je dugo najavljivanja web stranica ‘PROJEKT VELEBIT’.  Stranicu posjetite OVDJE

facebook komentari

 • veki

  Za početak uvedite obvezni vojni rok.

 • Neprijateljska Emigracija

  Bravo!
  Samo naprid!

 • Zdravko Sondic

  Treba vise ovakvih komentara pa mozda stvari pocnu da krenu sa mrtve tocke.Sa nadom
  da se nece dugo cekati na ponovnog vizionara zelim svim iskrenim hrvatima Sretan
  Bozic i Novu godinu uz puno zdravlja i daljnjeg rada za boljitak Lijepe nase.Hvala vam
  jos jednom gosp. Juricu na konstruktivnom komentaru.