Svi znamo tko je ‘visoki izvor iz Vlade’

0

Svakome tko imalo prati domaću političku scenu, iz vokabulara korištenog u tom tekstu jasno je tko je ta osoba koja se u Jutarnjem listu često skriva iza “visokog izvora”. Ta osoba, tako, često govori o državnom udaru, a inače je poznat i po tome da mu je česta poštapalica “narod je marva”, bio je prvi komentar predsjednika Hrvatskog helšinskog odbora (HHO) Ivana Zvonimira Čička kada smo ga upitali za komentar teksta u jučerašnjem Jutarnjem listu u kojem je neimenovani izvor iz Vlade kritičkim tonom komentirao odluku o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj.

 [pullquote_right]’Svakome tko imalo prati domaću političku scenu, iz vokabulara korištenog u tom tekstu jasno je tko je ta osoba koja se u Jutarnjem listu često skriva iza “visokog izvora”. Ta osoba, tako, često govori o državnom udaru, a inače je poznat i po tome da mu je česta poštapalica “narod je marva”.'[/pullquote_right]

Naime, Jutarnji list je prenio komentar izvora iz Vlade da je odluka da se izruči Josip Perković ‘skandalozna’, da ‘sudovi ne žele provoditi zakone’ te da je ‘riječ o državnom udaru s pištoljem na vodu’.

izvor vlada

Nakon te poruke, ali i cijelog teksta u partijskom biltenu Kukuriku koalicije, Jutarnjem listu, vidjeli smo utjecaj na hrvatsko pravosuđe po presudi suda u Velikoj Gorici (tamošnji sud je donio odluku o neizručenju Zdravka Mustača Njemačkoj), ističe Čičak koji se posebno osvrnuo na glasnogovornika suda u Velikoj Gorici Antu Zeljka.

Iz njegove biografije se širi smrad afera. Postavlja se pitanje zašto je morao napustiti Vukovar i zašto ga je bivša ministrica pravosuđa Ana Lovrin smijenila s mjesta predsjednika vukovarskog suda. U hrvatskom pravosuđu nas ništa ne može čuditi, pogotovo ne nakon svih afera u kojima su se našli članovi Državnog sudbenoh vijeća i članovi njihovih obitelji, kaže predsjednik HHO-a i nastavlja.

Ako uzmemo u obzir da je Ranko Marijan, predsjednik Državnog sudbenog vijeća, bio sudac koji je vodio zadnji postupak zbog verbalnog delikta – onaj protiv Dobroslava Parage, zbog toga što je opisivao stanje na Golom otoku – onda bez ikakvih problema možemo reći da je Udbaška hobotnica duboko penetrirala u tkivo hrvatskog naroda, zaključuje Ivan Zvonimir Čičak.

politika+

facebook komentari