Connect with us

Magazin

Švicarska pobjednica Eurovizije, Hrvatska druga

Objavljeno

-

Švicarski izvođač Nemo s pjesmom “The Code” pobijedio je na 68. eurovizijskom pjevačkom natjecanju u subotu u švedskom Malmou. Hrvatski izvođač Baby Lasagna zauzeo je drugo mjesto.

Švicarska je pobijedila osvojivši 591 bod, a odmah iza nje našao se hrvatski predstavnik Baby Lasagna, koji je osvojio 547 bodova i time ostvario najbolji rezultat u povijesti Hrvatske na Eurosongu. To ujedno znači da su našem predstavniku nedostajala 44 boda za konačnu pobjedu. Top 3 zatvara Ukrajina koja se predstavila sa 453 osvojena boda.

Švicarska je osvojila najviše bodova žirija, dok je Hrvatska osvojila najviše bodova od strane publike. U tablici koja slijedi donosimo i konačan poredak.

Iza umjetničkog imena Baby Lasagna nalazi se Marko Purišić, 28-godišnji Umažanin koji je glazbeno iskustvo stjecao u heavy metal bandu Manntra.

Purišić je na ovogodišnju Doru prvo upao kao rezerva, a u službeno natjecanje uvršten je nakon odustajanja pjevačice Zse Zse i uvjerljivo je pobijedio. Sam je autor pjesme “Rim Tim Tagi Dim” koja je gotovo od prvog trenutka bila prvi izbor kladioničara i najveći favorit za pobjedu u Malmou.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas