Connect with us

Svijet će još puno čuti o zgodnoj plavokosoj Hrvatici

Objavljeno

-

– Ne mogu baš biti sretna nakon što sam izgubila finale, drugi u karijeri, no iza mene je odličan tjedan – kaže Donna.

Finale u Birminghamu pogurao je Donnu Vekić za čak 25 mjesta na WTA listi pa je ona od ponedjeljka 64. tenisačica svijeta. Za jednu 16-godišnjakinju odličan plasman. Posebno ako se zna da su ispred nje redom starije djevojke. Najbliža joj je po dobi Amerikanka Madison Keys na 53. mjestu, koja je od Donne starija gotovo godinu i pol. Keys je rođena 17. veljače 1995., a Donna 28. lipnja 1996. godine.

– U ovom trenutku imam pomiješane osjećaje. Ne mogu baš biti sretna nakon što sam izgubila finale, drugi u karijeri, no iza mene je odličan tjedan. I ulazak u finale je veliki uspjeh. Ono što sam pružila u finalu možda nije bio moj najbolji tenis, ali bilo je to najviše što sam u ovom trenutku pružila. Nadam se da će biti još ovakvih prilika – kaže Donna nakon Birminghama.

Njezina suparnica Daniela Hantuchova, 14 godina starija, biranim je riječima govorila o Donni:

Englezi je drže svojom

– Iznimno je talentirana. Kreće se jako dobro, ima odličan servis i to joj posebno na travi daje iznimnu snagu. Nisam vidjela kako igra na ostalim podlogama, ali ima dobar tim ljudi oko sebe i ja sam sigurna da ćemo o njoj još puno čuti.

Zbog bolova u ramenu 16-godišnja Osječanka zatražila je pomoć fizioterapeutkinje, no kaže da će rame do Wimbledona biti dobro i da neće biti problema. A upravo bi jedini Grand Slam turnir na travi, kojemu Donna pristupa s “pozitivnom neizvjesnošću”, mogao dati definitivnu potvrdu da se radi o novoj zvijezdi. Donna je, naime, osvježenje ne samo za hrvatski nego i svjetski tenis. Mlada je, talentirana, zgodna, odlično govori engleski, upravo novo lice kojega je ženski tenis već dugo gladan. Interes medija, posebno onih na Otoku, dodatno je pojačan činjenicom da Donna za trenera ima Britanca Davida Felgatea, bivšeg učitelja Tima Henmana.

Bez roditelja – ništa

– S Felgateom surađujem već pet godina i odlično se slažemo. Na terenu, ali i izvan njega. Zna ponekad biti strog, meni se čini i prestrog, ali uvijek je maksimalno profesionalan. Pruža mi sigurnost i potiče moju mentalnu snagu – objasnila je Donna.

U svakoj prilici iskazuje i veliku zahvalnost roditeljima Igoru i Brankici, također bivšim sportašima (Donna ima i mlađeg brata Brunu), koji su podigli i kredit da bi ona s devet godina mogla boraviti u kampu glasovitog Nicka Bollettierija na Floridi.

– Roditelji su ti koji nose teret mog razvoja. Zahvalna sam im na tome, bez njih ne bi bilo ništa od svega – ističe Donna.

vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari