Connect with us

Kultura

Svjedočanstvo jednog ratnog vremena za naš hrvatski narod u BiH

Objavljeno

-

U Subotu, 28.10.2023 u Kulturnom centru u Ljubuškom, najavljujemo susret s Goranom Hillerom i Leopoldom Mandićem.

Goran Hiller predstavit će svoju knjigu “ISPOVIJEST ZAROBLJENIKA”. Ovom knjigom donijet će nam povijesno svjedočanstvo jednog ratnog vremena za naš hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, u Bosanskoj Posavini 1992. godine.

Ono je i nevjerojatno svjedočanstvo Božje ljubavi, milosrđa i providnosti. Hiller kao osamnaestogodišnji mladić, njegov otac Karlo i deset godina stariji brat Dražen od srpskih dobrovoljačkih i četničkih snaga bivaju zarobljeni u svom selu Zborište u vlastitom domu.

Odvedeni su u logor u obližnje selo Liješće i tada počinje prava drama i neizvjesnost preživljavanja. Osim tortura i mučenja koje prolaze, u jednom trenutku prisiljeni su i sami između sebe odlučivati tko će od njih trojice preživjeti.

Leopold Mandić, povjesničar, profesor i ravnatelj odgovorit će na pitanje postoje li mjesta stradanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini iz vremena 1992.-1995. Odgovorom na ovu temu naš domaći povjesničar pokušati će probuditi svijest s glavnim pitanjem poznajemo li svoju prošlost? Jesmo li svjesni mjesta kroz koje prolazimo, želimo li se uopće sjećati?

Susret će pjesmom upotpuniti ”Studenački bećari”.

Klub navijača Sinovi

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas