Connect with us

U potrazi za Istinom

Svjedoci demantiraju službene podatke o logoru Jasenovac (Drugi dio)

Objavljeno

on

Danas, već sasvim evidentno, povijesna istina o logoru Jasenovac, svakim danom dobiva nove priloge koji razotkrivaju njegovu mitološku laž. U tom nezaustavljivom procesu nalazi se i ovaj PODCAST VELEBIT, nastavak, odnosno drugi dio snimke iskaza dvojice svjedoka logora Jasenovac Stjepana Špiranovića i Zvonka Pajora.

Špiranović i Pajor su u logoru Jasenovac proveli tri godine. Za to su vrijeme izučavali zanat i kao šegrti radili s logorašima u pogonima i radionicama tog logora. Kao šegrti zanat su izučavali od majstora logoraša, spavali u spavaonicama s logorašima te se sa svima njima družili, provodili slobodno vrijeme i radili. Njihova je priča potpuno drugačija od svega što ste imali prilike čuti iz službene historiografije, kako one jugoslavenske, komunističke, jednako tako i ove današnje, hrvatske.

Pogledajte snimke drugog dijela ekskluzivnog razgovora sa Stjepanom Špiranovićem i Zvonkom Pajorom, o čemu u studiju komentare donosi istraživač povijesti i publicist Igor Vukić, autor nedavno objavljene knjige “Radni logor Jasenovac”.

Poslušajte njihova svjedočanstva o nogometnim utakmicama i kazališnim predstavama u logoru Jasenovac, o prehrani, higijenskim uvjetima, spavaonicama, krevetima, plahtama, paketima s hranom, o radnom vremenu, o proizvodnim pogonima, o disciplini, bjegstvima, suđenjima, kaznama, savezničkim i partizanskim bombardiranjima, tifusu, liječnicima, bolnicama, zubarima, palačinkama, Dinku Šakiću, Maksu Luburiću, stražarima, ustašama, komunistima, zatvorenicima, Hrvatima, Židovima, Srbima i o “20 tisuća kozaračke djece” koje, kako kažu naši sugovornici, nikada u logoru nisu vidjeli, niti za njih čuli.

Ukratko, ovoj emisiji PODCAST VELEBIT čuti ćete sve ono što službenu povijesnu verziju o logoru Jasenovac razotkriva kao izmišljotinu, kao laž. (Projekt Velebit)

Svjedoci demantiraju službene podatke o logoru Jasenovac (Prvi dio)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari