Pratite nas

U potrazi za Istinom

Svjedoci demantiraju službene podatke o logoru Jasenovac (Drugi dio)

Objavljeno

na

Danas, već sasvim evidentno, povijesna istina o logoru Jasenovac, svakim danom dobiva nove priloge koji razotkrivaju njegovu mitološku laž. U tom nezaustavljivom procesu nalazi se i ovaj PODCAST VELEBIT, nastavak, odnosno drugi dio snimke iskaza dvojice svjedoka logora Jasenovac Stjepana Špiranovića i Zvonka Pajora.

Špiranović i Pajor su u logoru Jasenovac proveli tri godine. Za to su vrijeme izučavali zanat i kao šegrti radili s logorašima u pogonima i radionicama tog logora. Kao šegrti zanat su izučavali od majstora logoraša, spavali u spavaonicama s logorašima te se sa svima njima družili, provodili slobodno vrijeme i radili. Njihova je priča potpuno drugačija od svega što ste imali prilike čuti iz službene historiografije, kako one jugoslavenske, komunističke, jednako tako i ove današnje, hrvatske.

Pogledajte snimke drugog dijela ekskluzivnog razgovora sa Stjepanom Špiranovićem i Zvonkom Pajorom, o čemu u studiju komentare donosi istraživač povijesti i publicist Igor Vukić, autor nedavno objavljene knjige “Radni logor Jasenovac”.

Poslušajte njihova svjedočanstva o nogometnim utakmicama i kazališnim predstavama u logoru Jasenovac, o prehrani, higijenskim uvjetima, spavaonicama, krevetima, plahtama, paketima s hranom, o radnom vremenu, o proizvodnim pogonima, o disciplini, bjegstvima, suđenjima, kaznama, savezničkim i partizanskim bombardiranjima, tifusu, liječnicima, bolnicama, zubarima, palačinkama, Dinku Šakiću, Maksu Luburiću, stražarima, ustašama, komunistima, zatvorenicima, Hrvatima, Židovima, Srbima i o “20 tisuća kozaračke djece” koje, kako kažu naši sugovornici, nikada u logoru nisu vidjeli, niti za njih čuli.

Ukratko, ovoj emisiji PODCAST VELEBIT čuti ćete sve ono što službenu povijesnu verziju o logoru Jasenovac razotkriva kao izmišljotinu, kao laž. (Projekt Velebit)

Svjedoci demantiraju službene podatke o logoru Jasenovac (Prvi dio)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

U potrazi za Istinom

Video – Iskaz Marka Juriča u DORH-u

Objavljeno

na

Objavio

Protiv Marka Juriča, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog navodnog “pozivanja na nasilje i mržnju”…  Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu. Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića.

Donosimo video snimku iskaza

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Ovo je diplomat koji je kardinalu Puljiću rekao: ‘Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite’

Objavljeno

na

Objavio

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u svojim javnim istupa kada god je govorio o ulozi međunarodne zajednice u obespravljivanju Hrvata uvijek je spominjao kako mu jedan zapadni diplomat rekao: “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”.

No kardinal nikada nije želio otkriti ime tog diplomata. No, Hrvatski Medijski Servis od pouzdanog izvora otkrio je o kojem je diplomatu riječ. “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”, doslovno tako kardinalu je rekao američki veleposlaniku u BiH Thomas Miller, otkrio je izvor HMS, koji je zamolio da mu se ne otkriva identitet.

Miller je bio veleposlanik SAD-a u vrijeme kada je na čelu OHR-a bio Wolfgang Petritsch, a na čelu OESS-a američki diplomata Robert Barry. Barry je netom prije izbora predložio je izmjene Pravila i propisa Privremenog izbornog povjerenstva, koje je Povjerenstvo usvojilo 14. listopada 2000., mjesec dana prije održavanja izbora. Te izmjene poznate su kao Barryevi amandmani.

Njima je omogućeno da čak trećinu izaslanika u Klub Hrvata Doma naroda parlamenta FBiH izaberu Bošnjaci, iz većinski bošnjačkih županija, što je ustavni sud BiH, 2016. po apelaciji Bože Ljubića proglasio neustavnim i izbrisao iz Izbornog zakona BiH.

Istovremeno je tadašnji visoki predstavnik Wolgang Petritsch nametnuo ustavne amandmane prema kojima je bilo omogućeno da se uz pomoć jedne trećine izaslanika u nacionalnim klubovima, umjesto do tada polovice, može izabrati predsjednik i dopredsjednici FBiH i Federalna vlada  bez stranaka za koje je glasovala većina Hrvata. Uz to dotadašnji paritet u Vladi FBiH je izmjenjen, pa je umjesto polovice određeno da Hrvati imaju tek trećinu ministarskih pozicija u Vladi FBiH.

Thomas Miler osobno se angažirao u sastavljaju Vlade FBiH, koju je činila tzv “Alijanse za promijene”, predvođena SDP-om, u kojoj su umjesto HDZ-a, stranke za koju je tada glasovala većina hrvatskih birača izašlih na izbore, Hrvate predstavljali minorna stranka Krešimira Zubaka Nova hrvatska inicijativa i Lijanovići.

Cilj projekta bio je napraviti vladu s unitarno-građanskim strankama koja bi provodila američke interesa u Bosni i Hercegovini, a u to vrijeme došlo je i do slabljenja utjecaja Europske unije.

Odgovor HDZ BiH, ali i ostalih prohrvatskih stranaka bio je osnivanje Hrvatskog Narodnog sabora u Novom Travniku i najava proglašenja Hrvatske samuprave. Milerov i Petritschew odgovor bio je smjena tadašnjeg lidera HDZ BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, tenkovsko uništavanja Hercegovačke banke i pokretanje montiranih sudskih procesa protiv hrvatskih političara./HMS/

Kardinal Puljić: Jedan mi je veleposlanik rekao: Hrvati, ili ćete se iseliti ili asimilirati

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari