Connect with us

Svjetska premijera filma “Pacijent” Zdenka Jurilja na SFF-u

Objavljeno

-

Film je narativna dokumentarna priča o stanju pacijenta prije, za vrijeme i nakon operacije srca. Riječ je o filmu atmosfere.

Direkcija Sarajevo Film Festivala jučer je službeno objavila natjecateljski program za dokumentarne filmove koji će biti prikazani u okviru festivala. Svjetsku premijeru imat će dokumentarni film “Pacijent” redatelja Zdenka Jurilja i producentske kuće Kadar iz Širokog Brijega, koji će biti prikazan 21. kolovoza u 20:30 sati.

Film je narativna dokumentarna priča o stanju pacijenta prije, za vrijeme i nakon operacije srca. Riječ je o filmu atmosfere koji prikazuje stanje u kojem se može naći svaki čovjek. Pacijent je film nadahnut Kantovom mišlju: “Što mogu znati? Što moram raditi? Čemu se mogu nadati? Što je čovjek?”. Zdenko Jurilj novinar je koji već dva desetljeća djeluje u tisku, na radiju… Posljednjih 15-ak godina radi u Večernjem listu kao novinar – reporter. U svojoj novinarskoj karijeri pratio je velik broj relevantnih događaja koji su obilježili rasplet situacije na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Jugoistočne Europe . Izvještavao je o odcjepljenju Kosova od Srbije, stvaranju novih država na zapadnom Balkanu (Crna Gora, Kosovo…). Uz njega, na filmu je radila iskusna ekipa profesionalaca koju su činili snimatelj Antoni Ćorić, montažer i ton majstor Tomislav Topić i producent Tomislav Bubalo (svi iz producentske kuće Kadar). Film traje 24 minute i rađen je u full HD tehnici. Osim ovog filma, selektorica dokumentarnog programa, filmska autorica, kritičarka i profesorica filma u Amsterdamu Rada Šešić odabrala je još dvadesetak filmova koji će na 19. SFF-u (od 18. do 24. 8.) imati svjetsku, međunarodnu i regionalnu premijeru. Izvan konkurencije bit će organizirana gala projekcija filma “Okupacija, 27. Slika”, redatelja Pave Marinkovića.

vecernji list/kamenjar.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas