Connect with us

Pregled

Svjetski mediji o ispraćaju Olivera: Hrvati su prvaci svijeta u proslavama

Objavljeno

on

Građani su se u utorak na veličanstven način oprostili od preminulog Olivera Dragojevića kojeg su ispratili u Velu Luku na Koručli gdje je jučer sahranjen, a o ispraćaju su pisali i brojni svjetski mediji.

The Associated Press objavio je vijest o ispraćaju našeg poznatog pjevača pod naslovom ‘Hrvatska se emotivno oprostila od voljenog pjevača Dragojevića’, a njihovu vijest prenijeli su brojni svjetski mediji poput New York Timesa ili Washington Posta, prenosi Večernji list

– Deseci tisuća ljudi, s upaljenim bakljama i dugotrajnim pljeskom emotivno su ispratili Olivera Dragojevića, preminulog pjevača koji je bio obožavan diljem cijele bivše Jugoslavije – pišu u tekstu te dodaju kako je Dragojević svojim pjesmama veličao ljubav i Jadransko more.

Britanski novinar Paul Bradbury u tekstu na portalu total-croatia-news.com piše pak kako su Hrvati ‘U životu i smrti, prvaci svijeta u proslavama’.

– Srpanj 2018. bio je poseban mjesec za Hrvatsku. Od finalista na Svjetskom prvenstu u Moskvi do boli za jednim od najvoljenijih sinova.

Proslava je bila veličanstvena – piše on u svome tekstu. Ističe kako se prvo 550.000 ljudi okupilo u Zagrebu kako bi dočekali heroje Svjetskog prvenstva

– Tek što su se oporavili od toga, dogodio se tragični odlazak hrvatske legende vjerojatno veće i od Luke Modrića i cijelog nogometnog tima – piše Bradbury te ističe kako je Hrvatska proglasila nacionalni dan žalosti zbog smrti voljenog pjevača te se zapitao kada je to posljednji put učinjeno za nekog preminulog britanskog pjevača.

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari