Pratite nas

Komentar

Syriza ili Sirija – kako se piše nova revolucija?

Objavljeno

na

Pobjedom mladokomunista u Grčkoj i u Hrvatskoj se osjetio potres kreveta u kojemu naš narod već tri godine pokušavaju oplodit mlađahni sinovi propale jugoslavenske socijalističke revolucije.

Skoro očekivano Grci su odabrali put renovirane revolucije, put u prosperitet, jer to je navodno cilj svake ekonomije i svake države? Čitajući naše novinske članke i dubokoumne procjene naših ekonomista, novinara i analitičara stječe se dojam da nam je pred očima svijetla budućnost. Konačno da iz Grčke stignu neka nefilozofska i nearhaična ideja.

Mlad i poletan kao grčka bura, Alexis Tsipras je osvježio učmale duše svih ljevičara, kriptokomunista i propaliteta ovoga svijeta.

syriza1Konačno se pojavilo rješenje za narod koji je do jučer bio robom kapitalističkih kredita jer je kupovao ono što nikada u životu nije zaradio, al pomamljen izvornom pohlepom se odlučio biti tamo gdje po svojoj produktivnosti nikada u povijesti nije ni bio. Novac koji Grci utrošiše da bi zbrinuli neudate kćerke državnih službenika je naravno uže za vratom marljivoga naroda koji ima najskuplje vino, najcrnije masline i najzavodljiviji ples za sve one kojima muška stražnjica izaziva ushićenje.

Budući su naši ljevičari dokazani i jedini franšizni partneri onoga što se zove pamet, učenost i građanstvo, a to su nam podarili Stari Grci, normalno je i očekivano da se pobjedom Syrize i oni osjete podignuti kao što se ona stvar podigne nakon korištenja tablete koja podsjeća na boju grčkog barjaka.

Olinjali i ishlapljeli umovi socijalističke planske ekonomije, s nepoželjnim izletom u realni svijet, su odjedanput opet osjetili život. Da, drugovi i drugarice komunizam s ljudskim licem nije propao, revolucija je moguća.

Zamislite te učmale profesore koji objave toliko znanstvenih radova koliko imaju studenata da bi im naplatili obligatnu literaturu kako se moraju osjećati živahno kad ih sad pozivaju na soc TV da bi narodnoj klasi pojasnili dugoročne i povijesne posljedice buđenja ljevice.

Nakon sramotnih izbora u kojima je njihov najelitniji konj za trku ispao kljuse za milansku salamu oni su osjetili da je izborna noć bilo samo nepodnošljivi san.

Syriza je osvanula i jedva čekamo da to grčko sunce crvene ekonomske slobode obasja i ovu napaćenu zemlju kojoj oni već treću godinu tumače upravo ono što Syriza nudi Grcima: idološke ispraznice, obmanu i san da se može živjeti na kredit ako država to poželi.

Za razliku od Grčke Hrvatska je već tri godine na sirizijskoj terapiji. Naš Alexis je dobio prišteve od nebuloznih izjava, a naši komunisti i nisu baš nešto hrvatski, oni su neka vrsta turskog elementa u suvlakiju.

Hrvati su već dugi niz godina osjetili blagodati revolucionarne marksističko komunističke ideologije i iskušali odgovore koje im nude iz naftalina izvučeni ekonomski sturčnjaci, koji su uvjereni da bi ukidanje valutne klauzule obradovoalo narod koji ima najveću štednju, ali najniži rast investicija.
Novootkriveni nacionalni ponos se kod komunsita uvijek pokazivao u obmanama da je narod i država otok na kojemu samo kumunistima treba dati vlast i nastat će raj na zemlji.

Taj raj smo mi već isprobali, a strah me je da bi ga uskoro mogli isprobati i Grci pa ostaje jedino pitanje:

Kako se ispravno priše novi svjetski pokret: Syriza ili Sirija?

Vinko Vukadin

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari