Pratite nas

Iz Svijeta

Szijjarto: Austrijski predsjednik svrstao se uz Sorosa i migrante

Objavljeno

na

Austrijski predsjednik “svrstao se uz Georgea Sorosa i migrante”, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto u nedjelju.

Szijjarto je time komentirao nedavne primjedbe Alexandera Van der Bellena, koji se u nedavnom intervjuu osvrnuo na Sorosa, poznatog po velikim donacijama obrazovnim ustanovama i građanskim organizacijama koje promiču demokraciju.

Van der Bellen je tom prigodom sugerirao da bi Austrija trebala podržati politike Francuske a ne Višegradske skupine koja “ne nudi ništa uzbudljivo Europi”.

U intervjuu za tjednik Profil Van der Bellen je također rekao da bi europska demografska pitanja također mogla biti riješena prihvatom migranata no dodao je da bi njihovoj integraciji trebala biti posvećena veća pozornost jer bi u suprotnom problem mogao ponovno buknuti za 10-20 godina. Doseljenicima bi trebalo osigurati obrazovanje i zaposlenja te skrb za djecu, navodi list izjave austrijskog predsjednika.

Szijjarto je rekao da je reakcija Van der Bellena “pogrešna” jer Soros “zastupa migrante i njihove interese više nego interese Europljana”.

Soros bi “iza sebe ostavio migrante, kaos i destrukciju”, istaknuo je Szijjarto te dodao: “Mađarska vlada želi izgraditi društvo u kojemu će živjeti mađarske obitelji u miru i sigurnosti, a ne društvo koje će se temeljiti na migrantima”.

(Hina)

Orban novim zakonom uspio potjerati Sorosa

 

ORBAN: Otkrili smo prikrivenu mrežu, mrežu Georgea Sorosa, i dan za danom otkrivamo tko je sve povezan s njime

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari