Pratite nas

Herceg Bosna

Tajni plan bošnjačke ‘ljevice’

Objavljeno

na

Bošnjačka ljevica ‘građane’ plaši ‘entitetom’ kako bi Hrvate pokušala eliminirati 2018.

U praksi se ostvaruje ono što su suarhitekti političkog kaosa i krize osmislili još prošle godine na jednoj od redovitih sarajevskih političkih “sećija” tzv. ljevice koja okuplja SDP BiH, Građanski savez i Demokratsku frontu.

Hrvatima ‘oteti’ predsjednika

Po tom scenariju, do sljedećih izbora svaki potez Hrvata ocjenjuje se fašizmom, Bošnjake se straši “trećim entitetom”, a manipulacijama ih se radikalizira toliko da manje lošijim rješenjem smatraju Hrvatima nametnuti političke predstavnike 2018. Takvu strategiju apsolutne radikalizacije odnosa između Hrvata i Bošnjaka osmislile su i provode stranke bošnjačke ljevice koje svojom mržnjom prema Hrvatima dosežu granice pojedinih diktatora i krvnika iz prošlih desetljeća koji su se također kitili svojim socijalističkim ideološkim korijenima.

No, zanimljivo je kako se u svojim planovima i projektima apsolutno poklapaju s interesima “autentičnih” bošnjačkih stranaka kojima ipak neće remetiti planove na izborima, što onda sugerira na postojanje šireg svebošnjačkog dogovora koji javnosti nije poznat. No, poznato je kako su se stranke ljevice udružile u otimanju političkog, a time i životnog kolača Hrvatima u BiH, i to je ključni razlog zašto sve najave oko izmjena Izbornog zakona vide najvećom prijetnjom po njihovu egzistenciju, čak veću i od same podjele ili komadanja zemlje.

Reuf Bajrović čelnik GS-a


“Ako bi prošao HDZ-ov prijedlog, bio bi to kraj građanske BiH. BiH bi postala labava unija triju državica i nikada više netko kao Komšić ne bi mogao postati legitimni hrvatski član Predsjedništva BiH”,  rekao je Reuf Bajrović, predsjednik Građanskog saveza, stranke koja Hrvate poistovjećuje s propalim zločinačkim režimima nacista i ustaša, premda su njihove stranačke poruke puno sličnije upravo tim idejama.

Slučajno ili ne, medijsko pitanje Bajroviću, kojemu bi zbog poruka koje šalje pristup u medijima u normalnim državama nosio oznaku s upozorenjem, zašto se ne kandidira za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH demaskiralo je potpuno ideje i ciljeve bošnjačke ljevice.

 
“Nema šanse da ja budem kandidat za bošnjačkoga člana Predsjedništva. Lijevi blok treba kandidirati nekoga iz reda Hrvata. Ja sam osobno zainteresiran da zajedno djelujemo i da znamo koje su nam granice preko kojih nećemo djelovati. Ne smijemo ubiti nadu”, naveo je ovaj bivši savjetnik Zlatka Lagumdžije i ocijenio kako će izbori sljedeće godine biti “presudni za budućnost BiH”.

Nakon svih tih izjava, čak i korak dalje otišao je Željko Komšić, čelnik DF-a, kojega su Bošnjaci u dva navrata nasilno nametnuli Hrvatima za člana Predsjedništva BiH koji je panično reagirao na mogućnost da bošnjački lider Bakir Izetbegović “popusti” oko izmjena odredbi Izbornog zakona BiH glede izbora izaslanika u Dom naroda i članova u Predsjedništvo BiH. Odmah su Izetbegoviću mlađem najavili da će biti proglašen nacionalnim izdajnikom u medijskoj kampanji.

Izetbegović ‘izdajnik’

Ž.Komšić čelnik DF-a

“Ono što Izetbegovića onemogućava je mogućnost da ga se proglasi nekom vrstom izdajnika i da mu ljudi ispostave fakturu na način: Zašto to sada radiš? Čemu onolike mrtve glave i onoliko razaranje BiH da mu isporučiš ono što su Mate Boban i Franjo Tuđman tražili”, objasnio je Komšić.

Ovi stavovi, čiji je cilj potpuno zbuniti Bošnjake i odaslati lažne prijetnje, upravo su najveća prijetnja stabilnosti Bosne i Hercegovine i mogli bi dovesti do još veće krize u zemlji koja je ionako na kartama najvećih svjetskih administracija označena kao bure baruta.

Bakir Izetbegović SDA

Iako se skrivaju iza socijaldemokracije, gotovo u cijelosti se planovi bošnjačke ljevice poklapaju s velikobošnjačkim projektom stvaranja polovine Bosne i Hercegovine, odnosno federalnog entiteta kao muslimanske države. Ovaj projekt ubrzano se pokušava realizirati od kako su objavljeni krivotvoreni rezultati popisa pučanstva iz 2013. godine.

Tako čak i šef SDA Izetbegović govori o velikodušnim ustupcima prema Hrvatima tako što će im se “dopustiti” da biraju svoje predstavnike u vlasti, a istodobno ljevica ne bi dopustila ni to opstruirajući izmjene Izbornog zakona, a time i prigodu za bilo kakvo popravljanje hrvatsko-bošnjačkih odnosa koji su upravo zapeli na majorizaciji i diskriminaciji malobrojnijih Hrvata

Zoran Krešić/Večernji List/HrvatskoNebo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Na pomolu novo izrugivanje hrvatskim žrtvama u Bugojnu!?

Objavljeno

na

Objavio

Umjesto na optuženičkoj klupi zbog optužbi za etničko čišćenje Bugojna koje je uključivalo progon 15 tisuća Hrvata iz ovog grada, 311 ubijenih, dvije tisuće zatočenih, nasilna odvođenja i torture te činjenicu da tijela 19 nasilno odvedenih ni do danas nisu pronađena, Dževad Mlaćo, predsjednik Ratnog predsjedništva Bugojna uskoro bi se mogao okititi titulom počasnog građanina Bugojna

Na adresu Općinskog povjerenstva za izbor i imenovanja stigla su čak tri prijedloga za proglašenje Dževada Mlaće, počasnim građaninom Bugojna

Umjesto na optuženičkoj klupi zbog optužbi za etničko čišćenje Bugojna koje je uključivalo progon 15 tisuća Hrvata iz ovog grada, 311 ubijenih, dvije tisuće zatočenih, nasilna odvođenja i torture te činjenicu da tijela 19 nasilno odvedenih ni do danas nisu pronađena, Dževad Mlaćo, predsjednik Ratnog predsjedništva Bugojna uskoro bi se mogao okititi titulom počasnog građanina Bugojna. Na adresu Povjerenstva za izbor i imenovanja Općine Bugojno koje o Mlaćinoj kandidaturi odlučuje na sutrašnjoj sjednici, prijedloge za dodjelu počasne titule Mlaći poslala su tri predlagatelja.

Prvi je Mustafa Ugarak, danas neovisni vijećnik, bivši kadar SDA. Druga dva prijedloga potpisuju čelnici Patriotske lige Kemal Balihodžić te Udruge ratnih vojnih invalida Bugojna Sabahudin Velić, čovjek čije je postavljanje na dužnost osobno izlobirao Zukan Helez, bivši federalni ministar za pitanja branitelja i istaknuti kadar SDP-a. No, bez obzira jesu li naklonjeni SDA, SDP-u ili se predstavljaju neovisnim, svi su predlagatelji složni u jednom, Dževad Mlaćo, zbog brojnih zasluga, treba biti proglašen počasnim građaninom Bugojno u povodu Dana općine koji se slavi 20. svibnja.

U obrazloženju prijedloga navode se infrastrukturni projekti za koje predlagatelji tvrde da su realizirani zahvaljujući Mlaćinoj potpori. Među njima i Poslovna zona Podgaj izgrađena na zemljištu otetom Hrvatima.

Miroslav Zelić, bivši zatočenik bugojanski logora, danas predsjednik HVIDR-e u Bugojnu također je član Povjerenstva za izbor i imenovanja pred kojim će se nači prijedlog da se Mlaćo proglasi počasnim građaninom Bugojna. Novinari portala Art Info pitali su ga za reakciju na ovaj prijedlog. „Ovo je nastavak izrugivanja hrvatskim žrtvama koje se sustavno provodi već godinama. Umjesto da odgovara zbog svoje ratne ali i poratne uloge u progonu i gaženju prava Hrvatima, predlaže ga se za počasnog građanina. Ako se čašću smatra od Hrvata etnički očistiti Bugojno, a potom im otimati zemlju i na sve moguće načine opstruirati povratak, onda Mlaćo treba dobiti titulu“, ironično je odgovorio Zelić.

Predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna dosad su u više navrata pozivali odgovorne u Tužiteljstvu BiH da pokrenu proces prema dokazima koje imaju protiv Mlaće još od 2007. godine. Među ostalim i njegovom ratnom dnevniku u kojemu je zapisao „Ne smijemo imati službeno zarobljenih civila, a tajno, ekstremni dio zarobljenih vojnika da se likvidira“. Mlaćino svjedočenje u korist Enesa Handžića, jednog od malobrojnih procesuiranih za zločine nad bugojanskim Hrvatima, pred Sudom BiH je prekinuto kako bi ga se zaštitilo od kaznenog gonjenja. No, Mlaćo ni više od deset godina poslije nije kazneno gonjen niti ima naznaka da će biti. Umjesto iza rešetaka, vjerojatnije je da će uskoro ponijeti titulu počasnog građanina Bugojna, a s njezinim dobivanjem poslati poruku Hrvatima Bugojna da je zbog zločina koje je počinio nad ovim narodom nagrađen slobodom ali i svim mogućim počastima.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Heroji se ne zaboravljaju: Sjećanje na poginule i nestale branitelje Bosanske Posavine

Objavljeno

na

Objavio

Pod geslom „Heroji se nikad ne zaboravljaju“, održano je u subotu, 4. svibnja u župi sv. Ivana Krstitelja u Bijelom Brdu kod Dervente u Bosanskoj Posavini sedmo u nizu spomen sjećanje na poginule i nestale branitelje toga mjesta i cijele Bosanske Posavine.

O 27. obljetnici stradanja Hrvata Bosanske Posavine program je u organizaciji udruge „Posavljak“ započeo misom zadušnicom za 62 poginula branitelja iz Bijelog Brda kao i ostalih oko 2.500 hrvatskih branitelja poginulih u obrani Bosanske Posavine u posljednjem Domovinskom ratu. Koncelebrirano misno slavlje je predvodio Juro Babić, župnik u susjednoj župi Brusnica.

Nakon mise uslijedila je ceremonija odavanja počasti s polaganjem vijenaca i svijeća ispred spomen-obilježja poginulim braniteljima kod župne crkve.

Znakovitu svijeću upaljenu na uskrsnoj svijeći u procesiji su iz crkve do spomen-obilježja donijela djeca poginulih branitelja.

Potom su vijence i cvijeće polagali, majke, supruge i djeca branitelja, preživjeli branitelji, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, visoki dužnosnici te predstavnici vojnih i društveno-političkih vlasti iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Bjelobrđani su ove godine oko spomen obilježja zasadili 62 čempresa u znak sjećanja za svakog svog poginulog branitelja. Druženje je i ove godine uz zajednički ručak nastavljeno u Mjesnom domu.

Misija / IKA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari