Pratite nas

Reagiranja

TAJNIŠTVO HNiP-a: Što i tko stoji iza pokušaja uništenja HNiP-a

Objavljeno

na

Kako dio javnosti već zna, skupina članova HNiP-a s Katjom Kušec, Hrvojem Juvančićem i Ivanom Hrstićem na čelu, je objavila na web stranici HNiP-a da su trojica od petorice članova Tajništva opozvani sa svojih funkcija. S tim u svezi Tajništvo u sastavu Marko Ljubić, Jure Vujić i Marko Jurič javnost obavještava o stvarnom stanju i događajima u HNiP-u:

Izravni povod za nezakonitu akciju opoziva bio je zaključak Tajništva da se zbog očitih i namjernih teških statutarnih neregularnosti u radu HNiP-a, grozničavoga odbijanja svakoga razumnoga prijedloga, pokrene procedura upravnoga postupka i nadzora nad radom HNiP-a, ali i financijske kontrole Ministarstva financija. Teške neregularnosti i posve nerazumno javno ponašanje Kušec i Juvančića bili su izravni povod članovima Tajništva, ali i mnogi drugim članovima HNiP-a za nezavisno državno ispitivanje mogućih financijskih manipulacija i zlouporaba, kao mogućega razloga takvoga ponašanja. Tajništvo se rukovodilo stavom da su u odnosima potpunoga nepovjerenja, novi izbori i potpuni nadzor nad svim poslovima HNiP-a temeljni prag s kojega se mora poći u izgradnju zdrave udruge, bez prethodnih sumnji i nejasnoća.

Objava toga zaključka bila je pokretač kampanje opoziva.

Opoziv na koji se pozivaju Kušec, Juvančić i Hrstić je proizvod inženjeringa i samo nastavak odavno očitih i standardnih podzemnih aktivnosti Kušec i Juvančića, koje s pozicije predsjednika Nadzornog odbora pokriva Ivan Hrstić. Oni su više od dva mjeseca namjerno opstruirali rad Tajništva, jedinoga legalnoga izvršnoga organa HNiP-a, s petoro na Skupštini izabranih članova na najvažnijim funkcijama.

Razlozi za sumnju na parapolitičke utjecaje na HNiP preko Kušec, Juvančića i Hrstića

U HNiP-u su pravila ponašanja postale cenzure komunikacije, isključivanje neistomišljenika, prijetnje s legalne adrese udruge članovima, bezobrazluk i prostakluk rijetko viđen i u kavanskoj komunikaciji. Iza svega toga je u pravilu bio potpis Hrvoja Juvančića, ali i eksplicitna potpora Katje Kušec. Na žalost, usprkos razumnim upozorenjima članova Tajništva, ali i nekolicine uglednih članova HNiP-a, da se s takvim ponašanjem mora odmah prekinuti i uvesti red u funkcioniranje HNiP-a, Kušec i Juvančić se na to nisu obazirali i nastavljali su s cenzurom koja se širila na sve veći broj članova HNiP-a, blokadom komunikacije, prijetnjama, javnim sramoćenjem HNiP-a pred državnim i društvenim institucijama i ukratko namjernim uništenjem samih integrativnih temelja udruge. U svim tim aktivnostima i teškim kršenjima elementarnih staturanih i cilivizacijskih normi podržavali su ih nekolicina članova HNiP-a, te Nadzorni odbor na čelu s Ivanom Hrstićem.

O svemu tome postoje desetine očitih, pisanih dokaza i dokumenata, za koje znaju svi članovi HNiP-a.

Suočen s takvim razvojem situacije koju su diktirali Juvančić i Kušec, potpredsjednik Ljubić je u dogovoru s Vujićem i Juričem predložio i zatražio sazivanje izvanredne izborne skupštine HNiP-a uz trenutne ostavke svih petoro članova Tajništva, te imenovanje trojice članova povjerenstva koji bi objektivno, proceduralno korektno i izvan sukoba organizirali održavanje Skupštine. Bilo je vidljivo da je blokirano regularno upravljanje HNiP-om, pa je jedini način nadilaženje te krize bilo – sazivanje izborne Skupštine i državna provjera zakonitosti rada i financijskoga poslovanja HNiP-a.

Međutim, tu inicijativu su odbili Kušec, Juvančić, Hrstić i nekolicina članova HNiP-a koji su u raspravama ignorirali sve racionalne razloge i činjenice, a Kušec i Juvančić otvoreno su započeli vrlo prljavu kampanju protiv Ljubića, Vujića i Juriča, te svakoga tko bi se pokušao racionalno postaviti prema vidljvim problemima. Ta kampanja je eksplodirala nakon što je Kušec na sjednici Tajništva otvoreno iznijela navodnu poruku ministrice Nine Obuljen o ekstremistima u HNiP-u, iza koga je uslijedilo sramno i potpuno nelegalno povlačenje kandidature Marka Ljubića za vanjskoga člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Sabora Republike Hrvatske, te otvorena najava diferencijacija i čistiki u udruzi praktičnim postupcima koje smo već naveli.

Ta kampanja je dobila osmišljene obrise nakon niza sličnih postupaka tjekom posljednjih mjeseci, pogotovo nakon Juvančićeva poziva Juriču i Vujiću da daju ostavke na mjesta u Tajništvu, pri čemu je za difamaciju Jure Vujića otvoreno koristio krivotvorine i laži s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i sličnih koji godinama u ljevičarskim medijima nasrću na Vujića, a Juriča je zajedno s Hrstićem pokušavao difamirati navodnim ekstremizmom.

Nažalost puno je indicija da sve ovo što su radili Kušec, Juvančić uz neposrednu ili naknadnu pomoć Ivana Hrstića nije bilo samo plod neracionalnoga ponašanja, nekakvoga osobnoga inata ili destruktivnosti, nego da se iza svega kriju podzemni parapolitički signali.

Uznemirujuća indikacija i vremenska podudarnost s Pupovčevom kampanjom

Vrlo je indikativno da su sukobi eskalirali neposredno nakon objave Biltena 10, Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, u kojemu su sva trojica osporenih članova Tajništva poimenice navedeni kao propagatori navodne mržnje i ekstremisti, te uz njih gotovo svi najugledniji članovi HNiP-a, u skupini od pedesetak uglednih novinara snažnog suverenističkog profila, te svi takvi mediji počevši od HKV-a, Naroda, Hrvatskog tjednika, Dnevno, Direktno, Bujice, Z1, te čitavoga niza manjih suverenističkih portala i autora u mainstream medijima, od Šole, Jovića, Dujmovića do znanstvenika koji su se povremeno pojavlivali svojim prilozima i raspravama. Ako uz to naglasimo da su Kušec i Juvančić mjesecima prije ovoga odbijali svaku pomisao uređene prirodne suradnje s tim medijima, sve postaje puno jasnije i ozbiljnije.

Dodatana eksplozija odnosa i prekid svih komunikacijskih kanala u HNiP-u nastao je kad je Marko Jurič vrlo argumentirano zatražio očitovanje HNiP-a o djelovanju N1 televizije, na što je Hrstić pokrenuo žestoku kampanju, kojoj su se pridružili Kušec, Juvančić i skupina od tridesetak članova HNIP-a, uglavnom s HRT-a.

Sramna subverzija na Velike dane pred Uskrs

Kao konačan epilog pokušaja eliminiranja većine iz Tajništva, a bez ikakve stvarne osnove i razloga, Juvančić i Kušec su danima uoči Uskrsa prikupljali potpise i agitirali na HRT-u za opoziv Ljubića, Vujića i Juriča s funkcija, što je rezultiralo i sramnom preduskrsnosm akcijom koju su i simbolički mračno proveli u noći između Velikoga četvrtka na Veliki Petak, te na Veliku subotu objavili rezultate o uspješno obavljenoj smjeni trojice članova Tajništa, pri čemu su zatajili javnosti da su za smjenu glasovali isti ljudi koji su svojim pismima tražili opoziv od Hrstića i Nadzornoga odobra, koristeći pri tome svi isto obrazloženje napisano u Juvančićevoj kuhinji, a da se izuzev dva, tri čovjeka koji su bili protiv toga, nitko od velike većine članova tome nije odazvao.

Evo toga obrazloženja :„Da su (misli se na Ljubića, Juriča i Vujića) svojim djelovanjem narušavali međuljudske i profesionalne odnose, unosili razdor u udrugu te svojim ponašanjem nepotrebno doprinijeli nefunkcionalnosti Tajništva te blokiranju normalnog djelovanja cijele udruge“. 

Tko se sjeća, ili tko je čitao bilo kada način obračuna i modele zloćudnih partijskih diferencijacija i čistki u komunističkom razdoblju, svaka od ovih navoda i riječi će ga potpuno vjerno podsjetiti na to. Nema ničega, izuzev fraza i potpuno praznih kavilifakacija i gomile laži, o čemu svjedoči prethodno navedena kronologija događaja.

To je kronologija događaja i površinski razlozi krize.

A stvarni razlozi su ovo:

– HNiP ni nakon dvije godine nema nikakav program rada niti platformu djelovanja, koju je obavezan imati i prema odredbama Statuta, ali i prema odredbama Zakona o udrugama. Nigdje nikada nije bio javno dostupan Satut, niti je javno dostupna brojnost članstva udruge, a o prijemu novih članova usprkos staturanim odredbama, praktično samoproglašenim diskrecijskim pravom odlučuje Juvančić

– Katja Kušec i Hrvoje Juvančić su bez ikakvoga obrazloženja odbili ponudu svijetski ugledne njemačke zaklade Konrad Adenauer, koja se u Hrvatskoj percipira kao politički desna, s besplatnim sedmodnevnim studijskim putovanjem za jednoga člana  HNiP-a u Berlin radi razmjene iskustava, ostvarivanja suradnje sa srodnim njemačkim cehovskim udruženjima i institucijama. To su i prikrili pred članstvom HNiP-a.

Kušec i Juvančić bez ikakve rasprave i obrazloženja, među ostalim, odbijali su slijedeće: 

– odbili su reagirati na medijsku kampanju protiv hrvatske predsjednice,

– nakon što su prije tri mjeseca uveli cenzuru i potpuno onemogućili grupnu e-komunikaciju članova HNiP-a, odbili su vratiti nesmetano komuniciranje unutar grupe HNiP-a i dalje svjesno provodeći cenzuru; jedini administrator web-stranice i grupne e-komunikacije bio je i ostao Hrvoje Juvančić,

– odbijali su svaki pokušaj da se administratorske ovlasti iz tehničkih razloga daju i, primjerice, članici HNiP-a Smiljani Škugor, koju je upravo Kušec predložila kao riješenje Juvančićeve samovolje

– odbili su reagirati na sramni Bilten 10 i otvorenu međunarodnu tjeralicu protiv najuglednijih članova HNiP-a i desetine uglednih novinara i medija koju deset godina za redom uz potporu Republike Hrvatske i grada Zagreba provodi SNV Milorada Pupovca,

– Odbili su reagirati na sramotni necivilizacijski postupak Zorana Šprajca koji je s televizijskoga ekrana žrtve komunističkog terora u Zagrebu u svibnju 1945. godine nazvao kvislinzima i narodnim izdajnicima, poručujići da je zločin protiv hrvatskoga naroda bio opravdan

– odbili su reagirati na zataškavanje rezultata istrage o navodnom atentatu na Lekovića,

– odbili su reagirati na kampanju Novosti i HND-a protiv Željke Markić i udruge UiO,

– odbili su bilo kakav vid aktivnosti, inicijativa ili javnih rasprava o stanju na HRT-u i HINA-i, pogotovo o izboru glavnog ravnatelja HRT-a ,

– odbili su otvoriti javnu raspravu o statusu i legalnosti djelovanja N1 televizije,

– odbili su zatražiti od rukovodstva HRT-a javnu informaciju o tome koliko bivših propagandista tzv. Republike Srpske Krajine danas radi u sustavu HRT-a,

– odbili su nekoliko pripremljenih pokušaja suradnje s uglednim hrvatskim iseljenicima i zajednicama radi povezivanja HNiP-a s cehovskim srodnim udrugama u nekolicini zemlja. 

Iz svega vidljivoga nema nikakve sumnje da su Kušec, Juvančić i Hrstić nelegitimno i nelegalno HNiP pokušali usmjeriti u nešto što je potpuno suprotno njegovim deklariranim osnivačkim ciljevima potpuno prihvaćajući standardizaciju pravila ponašanja u medijskome prostoru koju je proglasio Milorad Pupovac u svome biltenu.

Taj pokušaj se najbolje vidi u riječima Katje Kušec koje je navodno izrekla ministrica Nina Obuljen, ali i pogotovo u zadnjemu obraćanju članstvu u kojem je s prijezirom odbila sastanak Tajništva u prostorijama Zbora udruga ratnih veterana, s naglaskom upravo na mjesto održavanja sastanka.

To su stvarni razlozi sukoba u HNiP- u i to hrvatska javnost mora znati.

Stoga je Tajništvo uz informaciju javnosti odlučilo zatražiti i upravnu intervenciju hrvatskih institucija i financijsku reviziju, a posebnim proglasom će se narednih dana obratiti svim hrvatskim novinarima i publicistima, uglednim članovima HNiP-a, ali i svima koji mogu pomoći pristupanjem HNiP-u preko sekcije Antun Gustav Matoš, da se HNiP obrani od ovoga podmukloga nasrtaja, te uspije pozicionirati i izrasti u moćnu nacionalnu udrugu hrvatskih novinara i publicista, s ciljem reafirmacije hrvatskoga novinarstva nasuprot zastrašujućem trenutnom stanju.

 

Marko Ljubić, potpredsjednik HNiP-a

Jure Vujić, predsjednik Etičkog foruma HNiP-a

Marko Jurič, član tajništva HNiP-a

 

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Otvoreno pismo članova HLK o kriminalu u komori

Objavljeno

na

Objavio

Liječnici su uputili otvoreno pismo o stanju u liječničkoj komori. Za navode iz otvorenog pisma pitali smo Hrvoja Tomasovića, kandidata za mjesto šefa HLK koji je u potpunosti potvrdio navode iz otvorenog pisma.

Pismo donosimo u cijelosti:

Drage kolegice i kolege članovi Hrvatske liječničke komore, Skandal višegodišnjeg kaosa u Hrvatskoj liječničkoj komori ovih dana izborima u komori dolazi do kulminacije. Akteri koji su godinama uništavali našu instituciju ne biraju sredstva i načine da zadrže vlast za svoj džep i džep svoje interesne skupine. Danas više ni ne skrivaju tko su i organizirani su na način prave kriminalne interesne skupine. Prvo su osnovali udruženje bolničkih doktora (HUBOL) i sada se skrivaju iza njega. Postavili su Golužu za predsjednika. Preuzeli su komoru ionako umornog i nesposobnog Miniga i počeli ostvarivati svoj plan. Goluža je u komori osigurao novce, naplačivao nepostojeće dugove penzionera i drugih doktora, napravio firmu za isisavanje novca iz komore, a kada je postao opasan za skupinu maknuli su ga na dobro poznat način prošlog vremena kao nemaju u njega povjerenje, a što je s našim povjerenjem u njih? Dok smo svi gledali Golužu i njegove makinacije, iskoristili su vrijeme za čišćenje svoji redova od nepodobnih i njima nesposobnih. Zadnja na popisu je Ada Barić predsjednica HUBOL-a koja je pokazala neposluh i koji su pokušali smjeniti. Ali s njom će se konačno razračunati nakon izbora u komori. Tko su oni? Sada je jasno da je glavni Krešimir Luetić koji ima umočene prste u promašenu informatizaciju komore na čemu su bačeni veliki novci, a pogodite kome u džep. Luetić se ne srami javno na televiziji lagati kako ima plaću u komori veću od 20 tisuća kuna, u stvari i nije neka laž jer je i 30 i 40 veče od 20. Možda je plaća stvarno iznad 20 tisuća, a novac od informatizacije i projekata samo dodatak. Za javna prozivanja nepodobnih i njihovo skidanje tu je jurišnik Ivan Raguž. Navodno samozatajan, a vidjeli smo kako je vodio smjenu Goluže prije godinu dana, a danas ima zadatak maknuti Adu Barić. Neće on tu stati, samo neka odu izbori, ode i Ana. Za direktan obračun s drugim doktorima po narudžbi tu su Jadranka Pavičić koja vodi stručni nadzor i Lada Zibar koja vodi etiku. Sjetite se Dinka Štimca u rijeci. Pavičić je odradila Štimca neurokirurga koji danas radi kao primarac i poslala poruku svima: pazite šta radite. Kako radi mogli ste vidjeti kada je onaj strašni nalaz iz Metkovića dala u medije. Kada nije Pavičić tada je Zibar i odbor za etiku kojoj je glavni zadatak štititi ekipu. Zato ni jedna prijava Časnom sudu protiv Luetićeve interesne skupine nije prošla. Za novce su zaduženi Mario Malović i Ivan Lertić. Malović je blagajnik koji sve plaća, javno ništa ne zna, a skriva sve ugovore i brani se poslovnom tajnom. Lerotić je osigurao 30 milijuna EU kuna za primarnu i do sada isplatio 12 milijuna ekipi za honorare, a od projekata ništa. U ministarstvu sve znaju , ali moraju biti tiho. Tu će sigurno i EU imati posla. Za političku podršku su zaduženi Ivan Bekavac i Joško Markić iz Splita. Bekavac preko MOST-a i svog utjecaja bivšeg državnog tajnika zdravstva, a Markić kandidat za gradonačelnika Splita preko SDP-a zaustavljaju sve koji bi mogli istražiti događaje u komori. Istraga samo honorara i putnih naloga pokazala bi svu tragediju i način izvlačenja novaca iz komore. Interesnu skupinu čine i drugi članovi koji svaki ima svoj zadatak u ekipi. Tako su za predsjednika izbornog povjerenstva postavili Dorosulića, doktora za kojeg se priča da ga plaća Lerotić preko svoje privatne firme za projekte. Njegov zadatak je osigurati pobjedu interesne skupine. Sada ekipa drži HUBOL i komoru a odlučili su neutralizirati Kohom. Luetiću je kao zamjenik kandidata Vikica Krolo predsjednica Kohoma.

Procjenjuje Luetić kako će s njom lako kao što je to Minigo napravio s bivšim predsjednikom Kohoma Malnarom. Javno daje podršku, a na šalabahterima koje širi okolo preko društvenih mreža nigdje primaraca, a u Splitu niti Vikice koja se kandidirala i za skupštinu. Primarci će opet biti izigrani jer njihovih nema u interesnoj skupini, a pojedince će lako riješiti. Uzalud danas Goluži dokazivati kako sve nije istina a on je sve za njih pripremio. Uzalud Adi Barić danas glumiti žrtvu i dokazivati kako ona zna najbolje, a još uvijek je nezakonita dopredsjednica Komore. Računa i ona na podršku politike pa na svome šalabahteru gura istaknute HDZ-ovce. Uzalud Tomasoviću egzibicionizam ili Cvitkoviću i Majiću dobre namjere, njih ustvari nigdje nema. Politika je već odlučila. Luetić i ekipa pripremili su ili točnije namjestili su izbore da samo oni pobjede. Od demokracije ni “D”. Sa televizije nam se smiju jer očigledno imaju dobro zaleđe onih kojima odgovara skrenuti pažnju s problema u zdravstvu na doktore i njihove svađe. Nitko osim njih ne zna koliko imamo članova i koliko je izbrisanih za vrijeme Goluže. Navodne iskaznice za biranje nema nas pola članova, a pogodite, njihovi imaju. Njihovi mogu dva puta birati, a mi samo šutke promatrati i zgražati se. Zašto nisu podijeljene sve iskaznice koje smo puno platili. Zašto nismo svi dobili izborne listiće za biranje, a oni neka vode evidenciju da se ne bi dva puta biralo. Vukušić nam je javno pokazao da nitko ne pazi na izborne kutije i nitko ne piše tko je sve birao. Tko čuva kutije, zar Luetić i njegovi?

Zašto očekujemo demokratske izbore koje organiziraju oni kojima nije strano muljati, lagati i rušiti čast naše Komore za svoj osobni interes. Na svima nama je da se odlučimo želimo li takvo vodstvo i takvu komoru, želimo li da nas vode takvi ljudi i ta skupina ljudi bez skrupula, poštenja i časti. Na institucijama naše države je da ispita sve ćinjenice oko evidentnih nezakonitosti, no mi smo ti koji svojim zdravim razumom trebamo sačuvati čast i ugled svoje profesije i ove institucije kojoj pripadamo.

Dignimo glas i tražimo izbore koji će to osigurati. Uz lijepi pozdrav, Vaši kolege i prijatelji, stoji u otvorenom pismu članova Hrvatske liječničke komore.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

”Kapović’ se u Bleiburgu po*rao na državu Austriju’

Objavljeno

na

Objavio

U normalnim demokratskim i pravnim državama vrijedi zakonsko pravilo – osim što je izričito zabranjeno sve drugo je dozvoljeno. Austrijska pravna država napravila je iznimku samo na dan obilježavanje Obljetnice masovnog ubijanja Hrvata od strane komunističkih fašista u Bleiburgu i na Križnom putu. Na stranu što antifa i austrijska država uporno izvrću istinu i govore o stradavanju fašista ne bi li ispalo kako Hrvati nisu ubijeni nego su stradali od vremenske nepogode ili u izvrnutom traktoru. Austrijska država nazočnim na Obljetnici dozvolila je isticanje samo vjerskih zastava, zatim zastave Republike Hrvatske i Republike Austrije, a sve ostalo je zabranila kako se obilježavanje ne bi pretvorilo u političku skup slavljenja fašizma. Je li baš tako?

Ekstremni derivat komunističkog fašizma Radnička fronta dokazala je kako austrijski zakoni ne vrijede jednako za sve. Okićeni svojim zastavama, koje austrijska država nije navela kao dozvoljene,  bez ikakvih smetnji morbidno su slavili ubijanje nekoliko stotina tisuća Hrvata. Oni su se u Bleiburgu pojavili s jugoslavenskom zastavom koja nije ni vjerska, ni hrvatska, niti austrijska, ali jeste komunističkih koljača i države koje više nema osim u glavama njih komunističkih fašista Kapovića i njima sličnih lijevih antifa fašista. Pored morbidnog slavljenja ubijanja, realne mogućnosti izazivanja sukoba s teškim posljedicama, nije li za austrijsku državu upravo nastup Radničke fronte okupljanje motivirano s mržnjom i političkom pozadinom i skrnavljenje pijeteta prema ubijenim?

Iako je Kapović u duhu komunističke tolerancije i humanizma još ranije obećao posrati se na ubijene Hrvate u Bleiburgu na kraju se ipak posrao na austrijsku pravnu državu.

Intelektualni, humanistički, ideološki i politički domet Kapovića i njegovih sljedbenika osiguravala je brojna austrijska policija, helikopteri i samo za nepostojeće ustaše izdresirani psi, ali zbog nezainteresiranosti, nepoštivanja vlastite pravne države, ili možda i nesnosnog smrada, strogi austrijski organi reda nisu Kapoviću centrirali dupe te je on njih posrao. S toalet papirom u rukama strpljivo i mirno su čekali dok se drugovi i drugarice do kraju ne poseru. Facebook stranica Radničke fronte o tome je objavila i video zapis u kojem nisu ni jednom spomenuli ubijene ali su zato veličali koljače i zazivali njihov povratak na vlast. Eto, to nije politički skup na Bleiburgu, ma kakvi, ne vjerujte svojim očima nego austrijskoj policiji i državi.

Nenad Stazić svršava od sreće jer su Kapovićevi fašisti otišli dovršiti posao koji je započet u svibnju 1945. ali je po Stazićevom uvjerenju tada šlampavo odrađen.

Ivo Josipović sastavlja note s naslovom – Zarobljeni i razoružani Hrvati masovno poubijani nakon službenog prestanka rata bili su opravdan vojni cilj jer i prazna puška zna opaliti.

Vesna Pusić je poručila da sve okupljene Hrvate na Bleiburgu Kapovićevi essesovci mogu slobodno pobiti jer su ionako krvi i zbog toga kapovićevcima se ne će suditi nego će kao biti slavljeni kao osloboditelji.

Moralna vertikala s partijskom diplomom dr. Ivo Goldstein ubijanje Hrvata će eufemistički pretočiti u povijesnu knjigu – Nisu bili nevini niti bez razloga mimo suda i presude pobijeni.

Ne ćemo dalje nabrajati jer popis sramotno dug.

Da se Skejo sa svojim adolf-brčićima i njegova bojna pojave u Jasenovcu čak i u najmodernijim Armani crnim odijelima onda bi pod dirigentskom palicom Ognjena Krausa cijeli svijet vrištao o političkom skupu ustaša i vrijeđanju ubijenih žrtava. Armani brend ne bi više bio dozvoljen jer bi na Skejinom tijelu bio nepovratno kompromitiran. Armaniu ne bi pomogla ni molba kod pape Franje jer bi on po svoju konačnu odluku otišao kod svojeg intimusa patrijarha Irineja kojeg je nedavno proglasio živućim svecem.

Live izvještaj s Bleiburga Jutarnji list online započeo je s užitkom samo sa slikom preuzetom s facebook stranice Radničke fronte na kojoj u Bleiburgu pozira skelet lumpenproletera s narkomanskim osmjehom od uha do uha. Nije on tu poradi odavanja pijeteta ubijenima nego da bi slavio njihovo ubijanje. U pozadini je Pupovčev traktor na kojem je istaknuta zastava koljača s petokrakom. Moraju koljači žrtvama staviti soli na ranu. To je onaj traktor što je krenuo u demokratski Bruxelles. Na dugom putovanju šofer Ćiro Blažević napravio je pauzu. Nije on kriv što se od vožnje umoran slučajno baš u Bleiburgu zaustavio. Traktor i jugo-komunistička zastava s petokrakom nisu ni slučajno direktiva s namjerom izazvati sukob s nekoliko tisuća Hrvata koji su tamo uredno najavljeni došli odati počast ubijenim Hrvatima. Zar bi inače pravna i demokratska država Austrija trpjela kršenje vlastitih zakonskih odredbi?!

E pa austrijska demokracijo i pravna državo bajna, postali ste wc školjka – baš ono, jadno, kada jedan morbidni fašist Kapović može seruckati po vama.

Nama Hrvatima preostalo je za vama i kapovićevcima još samo pustiti vodu – i jesmo – zdravlje je najvažnije.

P.S

Svim hrvatskim žrtvama Bleiburga i Križnog puta, čije kosti do dan danas nisu ugledale oči javnosti, niti im je dozvoljen dostojan pokop, neka je vječna slava i neka nam oproste jer ih krvnici još uvijek kriju, negiraju i u zaborav guraju, najviše zbog naše indolentnosti.

Filip Antunović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari