Connect with us

Iz Svijeta

Talibani neće pristati na produljenje krajnjeg roka za evakuaciju: ‘To je crvena linija!’

Objavljeno

on

Talibani neće pristati na produljenje evakuacije iz Afganistana, rekao je glasnogovornik militantne islamističke organizacije za britanski kanal Sky News u ponedjeljak.

“Ako SAD ili Velika Britanija budu tražili dodatno vrijeme za nastavak evakuacija – odgovor je ne. Ili će biti posljedica”, rekao je Suhail Šahin, član talibanskog izaslanstva u Dohi, glavnom gradu Katara.

“To je crvena linija. (Američki) predsjednik (Joe) Biden objavio je da će se 31. kolovoza povući sva njihove vojne snage. Znači, ako rok produlje, to znači da se produljuje okupacija premda to nije potrebno”, rekao je.

Dodaje: “To će stvoriti nepovjerenje među nama. Namjeravaju li nastaviti okupaciju, to će izazvati reakciju”.

Šahin je veliku gužvu u zračnoj luci u Kabulu objasnio željom mnogih da pobjegnu od siromaštva u Afganistanu. Strah od talibanske represije koristi se kao izgovor i neutemeljen je, rekao je.

Rekao je da su izvješća o osveti talibanskih pripadnika prema novinarima, bivšim vladinim zaposlenicima i drugim navodnim suradnicima “sve lažne vijesti”.

Svaki incident bit će istražen, a oni koji su krivi bit će odgovorni, rekao je. (Hina)

Bidena nakon velikog intervjua napadaju sa svih strana: ‘Predsjednik prevelika kukavica da odgovori na ijedno pitanje medija’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR