Connect with us

Iz Svijeta

Talibani održali lažni sprovod američkim i NATO snagama u Afganistanu

Objavljeno

on

Talibani su jučer održali lažni pokop i procesiju kroz grad kako bi proslavili odlazak američkih trupa iz Afganistana, javlja Sky News.

Mnoštvo ljudi u masi nosili su improvizirane kovčege ogrnute zastavama NATO -a, SAD -a i Velike Britanije tijekom procesije kroz ulice grada Khosta na istoku Afganistana. Neki od prisutnih toj parodiji od pokopa nosili su oružje u rukama dok su slavili povlačenje posljednjih američkih trupa, dok su drugi mahali talibanskim zastavama u povorci, a ostali su sve snimali mobilnim telefonima.

Lažni pokop, u kojoj su kovčezi prekriveni francuskim i britanskim zastavama nošeni ulicom kroz veliku gomilu, označila je kraj 20-godišnjeg rata i iznenadni i ponižavajući odlazak iz Afganistana za Washington i njegove saveznike u NATO-u.

– Današnji dan, 31. kolovoza je naš službeni Dan slobode. Na današnji dan američke okupatorske snage i snage NATO -a pobjegle su iz zemlje – rekao je dužnosnik talibana Qari Saeed Khosti za lokalnu TV stanicu Zhman TV tijekom izvještavanja o događaju. (Fena)

Talibani imaju više helikoptera Black Hawk nego 85% država svijeta

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR