Connect with us

Reagiranja

Tanja Belobrajdić ispoljila je nepokolebljivost, ustrajnost i odlučnost vrijednu priznanja

Objavljeno

on

Tanja Belobrajdić uključila se u obranu Vukovara tijekom kolovoza 1991., s tek napunjenom 21. godinom.

Dragovoljno je pristupila postrojbi pričuvnog sastava ZNG-a koja je branila naselje Mitnica.

Tijekom rujna 1991. godine, kada je ustrojena samostalna satnija VP „Atila” Tanja Belobrajdić je postala njenom pripadnicom.

Doprinos Tanje Belobrajdić obrani Vukovara jedinstven je primjer onoga što čovjek može učiniti za ostvarenje zajedničkog cilja – obrane Hrvatske, grada Vukovara i svih njegovih stanovnika.

Tanja Belobrajdić je izašla iz Vukovara u proboju prema Vinkovcima. U noći 16./17. studenog 1991. godine, iz obruča oko Vukovara, izašla je sa suborcima u teškom i mučnom proboju. Svoje je čizme dala trudnoj prijateljici, a njoj se (od vlage i napora) odvojila koža od tabana i otpali su joj svi nokti na nogama

Ispoljila je nepokolebljivost, ustrajnost i odlučnost vrijednu priznanja, te je dala svoj maksimalni doprinos obrani RH u Domovinskom ratu.

Udruga ratnih veterana 204. vukovarske brigade predložila je Tanju Belobrajdić za odličje koje dodjeljuje predsjednica Republike Hrvatske.

Ne postoje zapreke za dodjelu odlikovanja Red hrvatskog trolista Tanji Belobrajdić

Obzirom na pisanja pojedinih medija, nakon dodjele priznanja, Udruga ratnih veterana 204. vukovarske brigade i dalje stoji iza svog prijedloga, a očitujemo se na sljedeće:

Kaznenu prijavu može podnijeti svatko protiv svakoga. DORH razmatra ima li osnove da se ona podigne. Službena tijela Republike Hrvatske protiv Tanje Belobrajdić NIKADA nisu podnijela bilo kakvu prijavu i s njom se razgovaralo jedino u kontekstu eventualnog svjedoka.

Prijava građanina Majića protiv nje je odbačena, kao neosnovana po svim točkama. Manipuliranje javnošću traje već dugi niz godina. Jer, kaznena prijava i podizanje optužnice nisu jedno te isto. Još jednom, protiv Tanje Belobrajdić nije PODIGNUTA nijedna optužnica.

Ovim očitovanjem želimo ukazati na to koliko je lako, u ovo vrijeme “demokracije”, nekoga ocrniti, zablatiti i prekršiti sva načela vjerodostojnosti, istine i pravde.

Udruga ratnih veterana 204. Vukovarske brigade

 

Tanja Belobrajdić: Želimo spriječiti zaborav na ljude koji su obrani Vukovara dali navrijednije što su imali – svoje živote

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari