Connect with us

Gospodarstvo

TDR prodan za više od pola milijardi Eura!

Objavljeno

-

Dioničari će na sjednici 14. srpnja 2015. donijet će konačnu odluku o ovoj transakciji, a zanimljivo je da je novi vlasnik osigurao i dodatnih 50 milijuna eura u slučaju prijevremenog zatvaranja tvornice

[ad id=”68099″]

Predsjednik Uprave Tvornice duhana Rovinj, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i predstavnici kompanije British American Tobacco potpisali su u subotu, 30. svibnja 2015., u Londonu kupoprodajni ugovor kojim ova ugledna svjetska duhanska kompanija postaje vlasnik TDR-a i tvrtki u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafike, Hrvatskih duhana te maloprodajnih lanaca iNovina i Oprese.

Transakcija, nakon odbitka obveza TDR-a, iznosi 505 milijuna eura, upravo je objavila rovinjska Adris Grupa na Zagrebačkoj burzi.

U skladu sa zaključcima Glavne skupštine Adris grupe, održane 20. siječnja 2015., dioničari – kojima Nadzorni odbor i Uprava Adris grupe preporučuju prihvaćanje ovog ugovora – na sjednici 14. srpnja 2015. donijet će konačnu odluku o ovoj transakciji.

Kako stoji u ugovoru, novi se vlasnik obvezuje zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja, te osigurati dodatnih 50 milijuna eura u slučaju prijevremenog zatvaranja tvornice.

– Zadovoljni smo postignutim omjerom vrednovanja TDR-a i zaštite naših radnika. No, smatram iznimno važnom činjenicu da je ugledna kompanija prepoznala dodatnu vrijednost u našem integriranom poslovnom modelu koji uključuje otkup i preradu duhana, proizvodnju cigareta, ambalaže, distribuciju i maloprodaju. Za sve nas, važno je da će proizvodnja u Kanfanaru biti nastavljena i da će radna mjesta biti sačuvana – istaknuo je predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari