Pratite nas

Komentar

Tebi brate !

Objavljeno

na

Koji ne vidiš moje rane, ali stavljaš prst u njih i pritišćeš i gnječiš i octom polijevaš i pljuješ po meni i zavidiš mi……

tebi koji ne vidiš moju bol , moje rane niti moje suze , jer ih osmijehom sakrivam i samo Bogu ih prikazujem….

ti ne vidiš mog sina , moju kćer , moju ženu koliko pate zbog mene  , zbog tvojeg nerazumijevanja i zbog moje nemoći

a ne mogu ih utješiti , ne mogu ih zagrliti , jer ruke dadoh za Domovinu , za tebe i za tvoje dijete

možeš li zamisliti moje osjećaje i osjećaje mog sina s kojim nikad nisam zaigrao nogomet , dok  se ti igraš sa svojim,

jer dadoh noge za  Domovinu, za tebe , za tvog sina.

Znaš li brate što je slomljeno srce kad  tatina petogodišnja princeza kaže ; tata , za ovaj Božić ne želim ništa za sebe,

zamolila sam djeda Božićnjaka da tebi donese nove noge , kako bi nas dvoje mogli zajedno trčati i voziti bicikl

A  Ona brate moj , ona koju ostavih kao 20-ogišnjak , ne otplesavši s njom niti jedan ples , misleći ima vremena za to , kad rat završi , kad oslobodimo zemlju od dušmana i odoh u rat srca puna ljubavi prema njoj , prema Domovini , prema slobodi i vratiše me , vratiše pola mene

i dok je krišom promatram dok mi prazni kateter , dok me kupa i hrani , razmišljam kako joj još uvijek dugujem onaj obećani ples

i kako ga nikad otplesati neću ,a ona šutke nosi četiri zida kuće na svojim leđima i samo ponekad , kad misli da spavam vidim suzu kako joj po obrazu klizi.

Dadoh svoje udove za Domovinu , bio sam spreman i život dati , kao i oni mnogi junaci koje u kovčezima vratiše obitelji , ali Bog je očto imao druge planove za mene, kao što ih ima za sve nas i nosim svoj križ onako kako mogu , ali molim te ne otežavaj mi ga , ako nećeš sa mnom ovakvim kakav jesam u nove borbe za moja , tvoja i naša prava , ne idi barem protiv mene …pusti me da se dostojanstveno ovakav kakav jesam i dalje borim , jer ostalo mi je ono isto srce u grudima s kakvim krenuh u rat , ono je jedino još uvijek zdravo i hoće i može u borbu za bolju i pravedniju budućnost naše djece i naše jedine nam Domovine .

 Tu su brate i oni koji oči dadoše za Domovinu i oni ne vide da li je nebo još uvije iste plave boje , ali spremni su……

oni koji izgubiše sluh i ne čuju omiljenu pjesmu , niti smijeh svoje djece , ali spremni su….

oni koji ne osnovaše svoju obitelj , jer mišljahu da ih nijedna žena ne može zbog njihove invalidnosti voljeti , ali spremni su ….

majke , očevi koji još uvijek oplakuju svoje mrtve sinove i kćeri ili tragaju za njihovim posmrtnim ostacima  spremni su…..

i mnogi drugi koji puno izgubiše , a ne dobiše ništa i oni su brate spremni , jer ništa više ne mogu izgubiti , osim života , sve drugo su izgubili.

a što ti čekaš zdravi brate moj , da li si sretan , da li su ti se svi snovi ispunili ili se hraniš mojom , našom nesrećom, ako nisi , da li si i ti spreman za Domovinu ?

Grlim vas osmijehom, vjerom i nadom , to je još jedino što mi je preostalo , suze sam odavno isplakao!

Luca Šimić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari