Connect with us

Iz Svijeta

Telegram ima 70 milijuna novih korisnika zahvaljujući padu Facebooka

Objavljeno

-

Aplikacija Telegram u ponedjeljak je zahvaljujući šestosatnoj blokadi Facebooka i usluga razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger dobio preko 70 milijuna novih korisnika, rekao je u utorak njegov osnivač Pavel Durov.

Facebook je blokadu pripisao “neispravnoj promjeni konfiguracije”, što je 3,5 milijarde njihovih korisnika spriječilo u pristupu uslugama WhatsAppa, Instagrama i Messengera. Problem je uzrokovao pad globalnog sustava koji je trajao više od šest sati.

“Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Izrazili smo dobrodošlicu izbjeglicama s drugih platformi, njih preko 70 milijuna u jednom danu”, napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da su neki korisnici u Sjevernoj i Južnoj Americi možda imali manjih poteškoća jer su milijuni ljudi u isto vrijeme pohrlili na Telegram, aplikaciju za slanje teksta i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Windows uređajima, ali je usluga za većinu korisnika uobičajeno dobro radila.

Rusija je priopćila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila vlastite suverene internetske platforme i društvene mreže. (Hina)

Pali Facebook, Instagram i WhatsApp, oglasio se glasnogovornik Facebooka

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari