Pratite nas

Komentar

Terorist iz Pariza bio izbjeglica u Opatovcu! Gdje je Ostojić? Zna Bujanec

Objavljeno

na

Potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić večeras je lakonski izjavio da po je vremenu ulaska u Grčku terorist koji je ubijao po Parizu vjerojatno balkanskom rutom prešao u Mađarsku pa u Austriju, a ne kroz Hrvatsku. No, Jutarnji je dobio potvrdu: registriran je u Opatovcu! Dakle, vjerojatno je prošao kroz Hrvatsku. Ministar Ostojić, poznat po svojoj iskrenosti, trenutačno, tvrdi voditelj i urednik Bujice Velimir Bujanec, – piskara po Facebooku. A cijela Europa i šire za to vrijeme u ozbiljnoj potrazi za teroristima i njihovim jatacima, prenosi Direktno.hr

[ad id=”68099″]

Ista putovnica koja je nađena u Parizu kod jednog od napadača registrirana je i u Opatovcu, potvrđeno je Jutarnjem.

Ako putovnica nije krivotvorena, ta osoba prošla je sve procedure kao i svaki drugi migrant. Nikad prije nije bio registriran, nije imao nikakav prethodni dosje.

Hrvatske službe još nemaju potvrdu da se doista radi o napadaču koji je bio na mjestu terorističkog napada u Francuskoj niti da je ta osoba uistinu terorist.

Neslužbeni izvori tvrde da je Hrvatska u njegovom slučaju napravila sve što treba: uzeti su otisci, slikan je i registriran. Da je imao bilo kakav dosje bio bi vraćen odmah, ovako je propušten dalje za Mađarsku, tvrde u Jutarnjem, za razliku od potpredsjednika Vlade Ranka Ostojića koji misli da je terorist mogao i izravno kroz Mađarsku.

velimir

Evo kako je Ostojić opet pokušao zaobići istinu: gdje je prošao terorist?

Tehnički ministar i potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić večeras je ponovno, izgleda, zaobišao istinu.

Na pitanje je li kroz Hrvatsku prošao vlasnik sirijske putovnice koja je pronađena na mjestu napada u Parizu, a za koga je grčki ministar rekao Nikas Toskas da je 3. listopada evidentiran na otoku Lerosu, hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kaže: U ovom trenutku i odmah nakon napada nas sigurnosni sustav dijeli svaku korisnu informaciju s kolegama iz Francuske, ali i Interpolom i Europolom kao i sigurnosnim agencijama.

Ministar Ostojić napominje “da je ta osoba evidentirana u bazama Interpola, onda bi ga Grčka zadržala a ne propustila”. Po datumu ulaska, put od Grčke je mogao voditi i preko Mađarske i Austrije.

 Ispada da je mrtav hladan Ostojić je opet lagao, evo i dokaza:

Ovo je bilo 15. rujna

Mađarska je u srijedu izvijestila Srbiju da je naredila zatvaranje graničnog prijelaza Riszke-Horgos između dvije zemlje na 30 dana, nakon što su u tom području izbili sukobi između migranata i policije, potvrdilo je srbijansko ministarstvo vanjskih poslova. To je bilo 15. rujna od ponoći.

Mađarska je 15. rujna u ponoć zatvorila svoje granice nakon stupanja na snagu pooštrenog zakona o granici, koji predviđa zatvorsku kaznu za svakog tko je pokuša ilegalno prijeći.

Iako je tijekom noći ruta kretanja izbjeglica, umjesto ka Beogradu i Subotici, preusmjerena na mjesto Šid, prema Hrvatskoj, oko tisuću njih, koji su na Horgoš stigli ranije, ne odustaje od čekanja da ih Mađarska prihvati.

Mađarska je 15. rujna u ponoć zatvorila svoje granice nakon stupanja na snagu pooštrenog zakona o granici, koji predviđa zatvorsku kaznu za svakog tko je pokuša ilegalno prijeći.

Iako je tijekom noći ruta kretanja izbjeglica, umjesto prema Beogradu i Subotici, preusmjerena na mjesto Šid, prema Hrvatskoj, oko tisuću njih, koji su na Horgoš stigli ranije, ne odustaje od čekanja da ih Mađarska prihvati. Već sljedeći dan su krenuli prema Hrvatskoj. Od tada svi su išli na Hrvatsku.

To je bilo daleko prije nego je potencijalni terorist registriran 3. listopada u Grčkoj. Prvo ide rujan, a iza njega dolazi listopad….

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Krstičević: Hrvatska ne treba brinuti zbog radnih sporova MORH-a

Objavljeno

na

Objavio

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je u utorak da Hrvatska ne treba brinuti zbog toga što je MORH izgubio radni spor, pa jednom vojniku mora isplatiti više od 300.000 kuna, a prijeti mu još oko 4000 sličnih sporova.

Krstičević je na novinarsko pitanje o izgubljenom radnom sporu odgovorio kako “MORH ima radnih sporova koje gubi, ali ima i radnih sporova koje dobiva”. To o čemu govorimo je ostavština prošlih vremena, rekao je Krstičević nakon susreta s makedonskom kolegicom Radmilom Škerinskom-Jankovskom.

“Hrvatska se ne treba brinuti, mi upravo radimo sustavno na rješavanju svih tih problema, da nam se ove stvari ubuduće ne bi događale”, kazao je ministar obrane.

Podsjetio je da su iz njegova ministarstva uputili u proceduru izmjene Zakona o službi u oružanim snagama sa ciljem da se vojnicima vrate naknade za rad na terenu, za dežurstvo i za stražu”.

“Ta su materijalna prava bila oduzeta ljudima, a u mom mandatu vojnik je najvrjedniji dio sustava, ovo je godina vojnika, dočasnika i časnika, i upravo sada sustavno radimo da im se vrate ta materijalna prava”, istaknuo je Krstičević.

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Karlovcu u korist vojnika Tomislava M. iz Varaždina, MORH mora isplatiti 293.000 kuna, koje će s kamatama znatno nadmašiti brojku od 300.000 kuna, zbog neplaćanja prekovremenih, dežurstava i straža za razdoblje od 2003. do 2006. Uz to, MORH mora platiti i troškove postupka u iznosu od 55.000 kuna. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pero Kovačević: Presuda Ratku Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu presuda Ratku Mladiću

Ratko MladićRaspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu će u srijedu (22. studenoga 2017.) izreći prvostupanjsku presudu Ratku Mladiću.

Podsjetimo se, Ratko Mladić je bio zapovjednik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) od 12. svibnja 1992. do najmanje 8. studenoga 1996. godine.

Tužiteljstvo u optužnici Ratka Mladića tereti u dvije točke za genocid; u pet točaka za zločine protiv čovječnosti; u četiri točke za kršenja zakona i običaja ratovanja.

Haaška optužnica protiv Mladića ne obuhvaća zločin u Škabrnji.
Zločini koji se navode u optužnici Mladiću uključuju, između ostalih:

• Ubijanje bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata, uključujući vodeće pripadnike tih grupa; npr. ubojstvo 144 osobe u Biljanima (općina Ključ), ubojstvo više od 200 zatočenika u KP domu Foča, ubojstvo oko 150 ljudi u logoru Keraterm, pored Prijedora, i ubojstvo najviše 140 zatvorenika u logoru Sušica, pored Vlasenice.

• Zatočenje tisuća bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata u zatočeničkim objektima u životnim uvjetima smišljenim tako da dovedu do njihovog fizičkog uništenja. Navedeni objekti uključuju logor Manjača (pored Banja Luke), logore Omarska, Keraterm i Trnopolje (pored Prijedora), KP dom u Foči i logor Batković, pored Bijeljine.

• Ubijanje više od 7,000 muškaraca i dječaka bosanskih Muslimana iz Srebrenice putem organiziranih i situacijskih pogubljenja, uključujući ubojstvo više od 1000 muškaraca u jednom velikom skladištu u selu Kravice i pogubljenje još 1000 muškaraca bosanskih Muslimana pored škole u Orahovcu.

• Bezobzirno razaranje privatne imovine i javnih dobara, uključujući spomenike kulture i sakralne objekte, kao što su brojne džamije širom zemlje.

• Djela ubojstava koja su bila dio cilja širenja terora među civilnim stanovništvom Sarajeva provođenjem kampanje snajperskog djelovanja i granatiranja, u periodu od 12. maja 1992. do novembra 1995. godine, uključuju granatiranje tržnice “Markale” 5. veljače 1994., kada je poginulo 66, a ranjeno više od 140 ljudi.

Tužiteljstvo je u završnoj riječi suđenja zatražilo da Ratko Mladić bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Pero Kovačević / HKV

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari