Connect with us

Vijesti

Teroristi iz Islamske države oteli 90 sirijskih kršćana

Objavljeno

on

Vijest o otmici kršćana objavila je udruga Sirijski opservatorij za ljudska prava

Islamistička teroristička skupina Islamska država (ID) otela je 90 asirskih kršćana iz jednog naselja na sjeverozapadu Sirije, izvijestile su danas svjetske agencije o novoj lošoj vijesti s Bliskog istoka.

Vijest o otmici objavila je udruga Sirijski opservatorij za ljudska prava, a potom su je prenijele agencije. Prema njoj, teroristi koji se povlače nakon kurdske protuofenzive oteli su 90 ljudi iz kršćanskog naselja u blizini Tal Tamra. Kako su pojasnili iz Opservatorija, njihovi izvori na terenu uhvatili su na radio vezi razgovor između militanata u kojem je jedan govorio o 90 “križara” koje su oteli. Isti izraz teroristi su koristili za koptske kršćane koje su nedavno pogubili i video toga zločina objavili na internetu.

ID (ranije poznat kao Islamska država Iraka i Levanta – ISIL) znan je po svojim zločinima nad kršćanima i drugim vjerskim manjinama. Tisuće kršćana, među njima oni iz Mosula morali su napustiti svoja ognjišta na kojima su prisutni već 2000 godina. Sudeći prema dosadašnjem ponašanju militanata iz ID-a, otete kršćane čeka ili pogubljenje ili, ako je riječ o ženama, prodaja u seksualno roblje.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari