Teroristi uoči OI u Sočiju – ‘Imamo iznenađenje!’, Rusija nema rješenje

0

Na jednoj internetskoj stranici džihadista objavljen je video koji sadržava prijetnju Olimpijskim igrama u Sočiju, prenosi CNN.

Video koji je objavljen i na Youtube-u, prikazuje dvojicu muškaraca odjevenih u crno, s poukom rusima i svima koji će doći na Olimpijske igre da neće biti sigurni sve dok snage ruske vojske zauzimaju područje Sjevernog Kavkaza.

Što se tiče vaših Olimpijskih igara, koje toliko želite, imamo poklon za vas. Nastavite raditi to što radite, mi ćemo također, stoji u poruci. Imamo iznenađenje za vas i za turiste koji će vam doći. Ovo je za muslimansku krv koja se prolijeva svaki dan diljem svijeta: u Afganistanu, Somaliji, Siriji.., prijeti muškarac u videu.

Svjesni smo da bi igre kao i bilo koji drugi događaj na tom nivou, mogle biti meta terorista”, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je istaknuo kako Rusija savršeno razumije prijetnju, ali ne zna kako je zaustaviti.

Ruski mediji javljaju, pak, kako je video objavila islamistička teroristička skupina koja stoji iza bombaških napada krajem prosinca u ruskom gradu Volgogradu, piše hrt.hr.
U snimci, javljaju tamošnji mediji, dvojica se muškaraca identificirana samo kao Sulejman i Abdurahman, a na ruskom su jeziku rekli da su članovi militantne skupine Džamat Ansar al-Suna, čije je sjedište navodno u Iraku, te da ta skupina preuzima odgovornost za napade.

hrt.hr

facebook komentari