Connect with us

Iz Svijeta

TERORISTIČKI NAPAD U MÜNCHENU

Objavljeno

on

Najmanje šest ljudi je ubijeno, a nekoliko ih je ozlijeđeno u trgovačkom centru Olympia u Muenchenu, objavila je policija.

Policija je napad u Muenchenu nazvala terorističkim činom.

Oko trgovačkog centra u četvrti Moosach, gdje je trgovački centar Olympia, pojedinosti o incidentu nisu poznate. Stotine policajaca tragaju za trojicom napadača koji su oko 18 sati pucali s oružjem s dugim cijevima, ispred jednog restorana brze hrane. Identiteti napadača su nepoznati.

Još se ne znaju motivi, no navodi se da je Muenchen suočen sa situacijom “akutnog terora”.

Oko 18:00 nepoznati je napadač počeo pucati u kafiću trgovačkog centra, a potom i na stanici podzemne željeznice. Centar grada je evakuiran i pod blokadom policijskih snaga, koje još uvijek tragaju za ubojicom.

20:20 – Njemački list Focus piše, bez navođenja izvora, da je jedan od trojice napadača u Muenhenu počinio samoubojstvo nedaleko od shopping centra.

Njemačka policija navodi kako još uvijek nema konkretnih naznaka da je riječ o terorističkom činu povezanom s radikalnom Islamskom državom.

21:00 – Muenhenska policija je potvrdila da je šest osoba ubijeno u pucnjavi u trgovačkom centru Olympia, ali se strahuje da bi ta brojka mogla biti i većae, a hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova provjerava ima li među žrtvama hrvatskih građana.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR