Connect with us

Vijesti

Teroristički napad na hotele u Tunisu, najmanje 28 poginulih

Objavljeno

-

Danas je također izvršen samoubilački napad na šijitsku džamiju u glavnom kradu Kuvajta, pri čemu je ubijeno najmanje 25 ljudi, dok je 202 ranjeno

Naoružani muškarci otvorili su vatru na plaži kod dva hotela u Tunisu, u odmaralištu u Sousseu, prenosi Al Jazeera.

[ad id=”68099″]

Iz ministarstva unutarnjih poslova izvijestili su da je u terorističkom napadu poginulo najmanje 28 ljudi, a šestero ih je ranjeno, prenosi BBC. Među njima su i stranci, a moguće je da će broj poginulih rasti. Glasnogovornik je rekao da je poginuo i jedan napadač te da policija pokušava uhvatiti drugog. Tijelo napadača ležalo je na cesti.

Tuniški ministar zdravstva izjavio ja kako su među poginulima državljani Tunisa, Velike Britanije, Njemačke i Blegije dok Sky News javlja kako je poginula i jedna državljanka Irske.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova kazalo je kako nema hrvatskih državljana medju žrtvama u terorističkom napadu u Tunisu te je svih 77 Hrvata na sigurnom.

Danas je također izvršen samoubilački napad na šijitsku džamiju u glavnom kradu Kuvajta, pri čemu je ubijeno najmanje 25 ljudi, dok je 202 ranjeno. Napad je izvršen tijekom molitve, a odgovornost je preuzela skupina povezana s Islamskom državom, koja je slične napade već izvela u Saudijskoj Arabiji i Jemenu.

– Jedan napadač otvorio je vatru iz kalašnjikova na turiste i Tunižane na plaži hotela – rekao je zaposlenik hotela.

– Bio je samo jedan napadač. Bio je to mladić odjeven u kratke hlače kao da je i sam turist – dodao je, prenosi Reuters.

Elizabeth O’Brien iz Dublina, svjedokinja iz Soussea, rekla je da je zgrabila svoje sinove i da su pobjegli kada su čuli pucnjeve u jednom od hotela, prenosi Sky News.

– Bili smo na plaži, moji sinovi bili su u moru i tek su izašli van – ispričala je.

– Bilo je oko 12 sati, pogledala sam oko 500 metara od mene i vidjela kako balon pada, zatim brzu pucnjavu, a potom sam vidjela dvoje ljudi koji su trebali ići gore balonom kako trče prema meni – rekla je E. O’Brien. Sa sinovima je krenula prema hotelu te su ostali zarobljeni u sobi.

– Mislili smo da je riječ o petardama, no ubrzo je postalo jasno što se događa – rekao je drugi posjetitelj, Gary Pine. Dodao je da je njegov sin vidio kako su nekoga upucali.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari