Connect with us

Reagiranja

Terorizam protiv Hrvatske na europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj

Objavljeno

-

Da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a pogotovo u Hrvatskoj, svjedoči utakmica između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Češke. Sramota učinjena pred cijelim svijetom svaljena je na Hrvatsku, tj. na njezin nogometni savez, na navijače i u krajnjoj liniji na same nogometaše i svakoga Hrvata i čestitoga građanina Hrvatske. Je li moguće da smo mi tako primitivna i necivilizirana nacija koja stvara nerede po europskim stadionima? Kad bi to bilo tako onda bi se vjerojatno na ulicama francuskih gradova dogodili huliganski navijački neredi i incidenti kao npr. kada su Rusi poslali svoje huligane da „ratuju“ s Englezima.

[ad id=”93788″]

Hrvatski navijači, naprotiv, posve prijateljski i kulturno druže se s navijačima suparničkih nogometnih nacija pokazujući tko smo i što smo. Hrvatski navijači u pravilu nisu huligani. Pogotovo oni koji bodre naše momke koji se na terenu bore za Hrvatsku više nego svi političari u zadnjih četvrt stoljeća, za njezin ugled u svijetu, ali i za razočarane hrvatske građane koji u vlastitoj zemlji doživljavaju poniženja od onih koji se, tobože u njihovo ime, bore za vlast. Ali ima „navijača“ koji nisu huligani nego su mnogo ozbiljnije od toga: to su državni teroristi koji „pucaju“ u vlastitu državu (ako je njima ijedna država vlastita osim Jugoslavije) čiju nogometnu reprezentaciju, prema najavama, žele vratiti kući s europskog prvenstva kao reprezentaciju koju treba sankcionirati. I to u trenucima kada ona doista igra dobro i obećava puno, možda čak i iznenađenja. Da se ipak ne bi ni pomislilo na Svjetsko prvenstvo iz 1998. i tadašnji uspjeh nogometne reprezentacije pobrinuli su se antihrvatski državni teroristi.

hr_ces_strukic

Hrvatski i češki navijači u Saint Etienneu

[ad id=”93788″]

Svima je poznato da je ovogodišnje europsko nogometno prvenstvo posebno osjetljivo sa sigurnosnog stajališta. Terorizam u Europi i svijetu mobilizirao je Francusku da na prvenstvu sve prođe u redu. Provjerava se svaka sitnica. Kako je u takvim okolnostima moguće da se na stadion „prošverca“ tolika količina nedopuštenih zapaljivih sredstava koja nisu veličine iglice nego su po svom volumenu takva da ih se na ulazu ne može ne zapaziti. Ta je količina ipak unesena u stadion. Tko je za to „zaslužan“? Niti su navijači-teroristi mogli sami to unijeti niti redari i policija na stadionu nisu to mogli ne vidjeti. Očito su naredbe došle iz „viših“ krugova: državnih, političkih i sl. i akcija je tako dobro organizirana da rezultat nije izostao.

Nije potrebno previše se domišljati da bi se s vrlo velikom vjerojatnošću gotovo moglo uprti prstom u „kreatore“ te akcije koja predstavlja teroristički čin prve vrste na Hrvatsku. Takvi su teroristi na kreatore pakla u Hrvatskoj poželjni, oni su njihov proizvod i dobro su zaštićeni i plaćeni, da destabiliziraju Hrvatsku pogotovo sada kada je već ionako na koljenima i to u svakom pogledu. Njihovi poslodavci mirno sjede u foteljama i gledaju nogometne spektakle i likuju kada Hrvatskoj događa zlo. Pa zar nam nisu više puta obećali pakao? Ti „proizvođači“ pakla ne prestaju djelovati, od splitske svastike, preko unutrašnjih političkih čarki do „bezazlenih“ nogometnih i drugih sportskih vrsta „zabava“. Sve je ovo sustavno i programirano, izravno i neizravno, rušenje države. Državne strukture ništa nisu učinile da bi to spriječile. Dokle će hrvatski navijači, ali prije svega građani, trpjeti ovakve vrste terorizama?

Stipe Kutleša/HKV

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari