Pratite nas

Teršelič i Documenta moraju raditi protiv istine o Domovinskome ratu, jer u protivnom ostali bi bez sponzora!

Objavljeno

na

U Hrvatskoj djeluje navodno čak oko pedeset tisuća različitih udruga. Većina od njih  “životari”, nemaju ni za najosnovnije potrebe. Međutim, jedna je – Documenta!

Dragovoljcu-dali-odstetu-pa-je-uzeli-s-kamatama_ca_largeNa njezinom čelu nalazi se neka Vesna Teršelič, za koju malo tko zna  tko je i što je. Čak nije ni Hrvatica. Ali ta udruga i njezina šefica iznimno su aktivni, poglavito na bacanju fekalija na sve što hrvatski diše. Eto, ovih su se dana glasno oglasili čim je sud oslobodio bivše pripadnike Antiterorističke jedinice Lučko, časne i poštene junake Franju Drlju i Božu Krajinu, koji su tri godine (sic!) nevini proveli na robiji, jer su ih teretili za nekakve ratne zločine u Gruborima.

Teršelič i njezin kompanjon Pusić odmah su dali izjavu da se ne slažu s presudom, i tome slično. Pa, tko su ti da se “ne slažu” s hrvatskim sudom, odnosno da im se u režimskim medijima daje toliki prostor? Ta Documenta je ono što je Veritas u Srbiji, a Sava Štrbac i Teršelič po razmišljanjima i djelovanju mogu slobodno zajedno plesati i “Žikino kolo”. Documenta je jedna od najvećih prevara nakon hrvatskog Domovinskoga rata. Oni tobože rade kao nekakva “nevladina organizacija”, što je žalosno i smiješno. Istovremeno. Pa, tko je onda ta Documenta i kome je ona kao takva prijeko potrebna? Dovoljno je  pogledati  njihovu web stranicu i rubriku “Donatori” i sve će vam biti jasno!

Dakle, kako piše, tijekom dosadašnjeg rada, njihove su aktivnosti financijski podržale sljedeće institucije i organizacije, navedene abecednim redom: AED-Akademija za obrazovanje i razvoj, Delegacija Europske unije u Hrvatskoj, Europska Komisija, Europska unija, ICMP-Međunarodna komisija za nestale osobe, Institut otvoreno društvo, ITF-Radna skupina za međunarodnu suradnju u obrazovanju o holokaustu, sjećanju i istraživanju, Microsoft/TechSoup Europe, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih poslova: Kraljevine Nizozemske, Kraljevine Norveške i Švicarske.

Zatim, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, OSCE- Organizacija za europsku sigurnost i suradnju, Profil International d.o.o., Quaker Peace and Social Witness, TACSO- Tehnička pomoć organizacija civilnog društva, The Balkan Trust for Democracy, UND-Program Ujedinjenih naroda za razvoj, Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, Ured za udruge Vlade RH, USID-Razvojna agencija SAD-a, Veleposlanstva u RH: Finske, Kanade, Kraljevine Nizozemske (u Srbiji!), Kraljevine Norveške, Švedske i SAD-a. Također im pomažu i sljedeće Zaklade: Charles Stewart Mott, Fridrich Ebert, Heinrich Boell i Robert Bosch! To su po njihovu popisu “svi” donatori, ali vjerojatno ih ima još, poglavito iz Srbije i Crne Gore.

Dakle, mnogi su mišljenja da Documenta javno i otvoreno radi protiv istine hrvatskog Domovinskoga rata, da Teršelič i Pusić, ali i neki drugi neprestano guraju nos tamo gdje mu nije mjesto. Pa ako je  tako a jest, onda se uistinu trebamo zapitati – kako i zbog čega toliki donatori pomažu jednu “nevladinu organizaciju”?

Također bi voljeli da nam se jave i druge udruge koje su registrirane u Hrvatskoj, poglavito one proizašle iz hrvatskog Domovinskoga rata, pa da nam daju na javnu objavu i popis svojih donatora, u želji da vidimo je li i njih pomažu tolika veleposlanstva, ministarstva i drugi? Zbog čega bi Documenta bila izuzetak kad su financije u pitanju?

Nu, tek kad vidite  popis njihovih donatora onda vam je vjerujemo jasno tko je i što je Teršelič, odnosno tko je i što je Documenta!

Kakva nevladina organizacija! Documenta,  očito, treba i mora javno blatiti hrvatsku istinu, jer u protivnom ne bi dobili ni tri sponzora, a ovako ih imaju najmanje – 34!

I to od Hrvatske do Srbije i SAD-a!

Da nemaju tolike sponzore i ogromna financijska sredstva, u toj “nevladinoj organizaciji” ne bi ostao nitko, a najmanje – Vesna Teršelič!

Sramno da sramnije ne može biti!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Evo kako je poglavar Pravoslavne crkve komentirao presudu Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini.

„Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo“, rekao je Irinej za „Alo“.

Kako je patrijarh istakao, sve to se događa jer „silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice“.

„Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini“, zaključio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

 

Srpski dužnosnici odbijaju se suočiti s činjenicama, Mladića nazivaju herojem

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Objavljeno

na

Objavio

‘Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju’, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković uoči početka summita EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi. Samo naivni ljudi mogu misliti da Hrvatska nije dio toga procesa”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarsko pitanje vodi li se u Hrvatskoj medijski rat.

Plenković je rekao da nije detaljno upoznat s medijskim prepucavanjem u vezi s izvješćem Sigurnosno-obavještajne agencije o mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti zbog stanja u Agrokoru, što je bio temelj za jučerašnju raspravu na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“SOA podnosi izvješća o svim pitanjima koja se releventna za Hrvatsku, bilo da je riječ o sigurnosnom aspektu u doslovnom smislu, bilo s aspekata gospodarske i financijskeu ugroze. Stanje u Agrokoru početkom godine bilo je takvo da je zahtijevalo posebni zakon i posebni angažman. Prema tome, sve što se radi u ovom trenutku jest dugoročno restrukturiranje i održivost radnih mjesta, funkcioniranje kompanija, generiranje novih prihoda i naravno nagodba s vjerovnicima, to je ono što je najbitnije”, rekao je Plenković.

Na konstataciju da i Europska komisija navodi stanje u Agrokoru kao jedan od rizika za ekonomske prognoze, Plenković je rekao da su to bitno različite stvari.

“Ovo je bio sastanak Odbora sazvan na inicijativu oporbenih zastlupnika, gdje su htjeli malo držati temu u fokusu, kao što to i inače rade u posljednje vrijeme. Vlada, za razliku od njih, ima vrlo kontinuiran, konzistentan stav. Imali smo problem, našli smo način kako da ga rješavamo, držimo se te linije, postoje rokovi u zakonu i do tih rokova, bilo da je to u travnju ili srpnju nastajat ćemo postići nagodbu, imati održivost kompanija u budućnosti, održati radna mjesta i stabilnost hrvatske ekonomije. To je jedino zbog čega smo mi angažirani”, kaže premijer Plenković. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari