Pratite nas

Reagiranja

Teršelič opet priča tako da ostane nevina!

Objavljeno

na

Voditeljica Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelić – nema srama. Radila je i radi po naputku Ive Josipovića – Sto posto protiv Hrvatske! Međutim, ovoj se osobi i dalje u pojedinim hrvatskim medijima posvećuje pažnja koju ne zaslužuje. Tko je uopće ona da može suditi o hrvatskom Domovinskome ratu, da se petlja u sve i sva, a nema pojima o onome što govori i piše? “Dovukli” su je navodno iz Slovenije (da nešto vrijedi vjerojatno bi ostala tamo) da u Hrvatskoj pravi pomutnju, poglavito o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Ona se, na žalost, iznimno oživjela u tu ulogu (zahvaljujući podršci jednog Josipovića i sličnih “veleizdajnika”), pa je u relativnom kratkom vremenu uspjela napraviti neprocjenjivu štetu, prije svega ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

[testimonial image=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2014/11/mladenP.png” name=”Mladen Pavković” title=”Publicist” background=”#ffffff”]Teršelič kaže da Vukovarci pate kad na ulici susreću ljude koji su ih zlostavljali, mučili i silovali, ali da isto tako pate i one obitelji Srba ubijenih u Oluji, za koje nitko nije odgovarao! Nije li i to izjednačavanje žrtve i agresora?[/testimonial]

Sada joj je i “Večernji list” (17. siječnja 2015.) u razgovoru s naslovom “Branitelji trebaju ustrajati u zahtjevima, a Documenta je spremna posredovati” dala mogućnost da ponovno kao “zvijezda” istakne svoja razmišljanja, koja su na tragu srpske, klevetničke i ine politike.

Kao prvo, odakle joj hrabrost kazati da je ona tj. “Documenta spremna posredovati” u svezi problema hrvatskih branitelja, kad su baš ona, ali i niz njezinih kompanjona, jedan od glavnih krivaca što su stradalnici Domovinskog rata već gotovo sto dana u šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu? Naime, sjetimo se da su hrvatski branitelji počeli s prosvjedom tek nakon održane javne tribine Documente u Vukovaru, odakle se otkotrljala sramna i neoprezna izjava Bojana Glavaševića, u kojoj je baš kao što to kontinuirano čini i Teršelič izjednačavao žrtvu i agresora. Branitelji su na tu “Teršeličkinu” tribinu odgovorili prosvjedom, a rezultat toga je i činjenica da je već prvih dana u šatoru preminula Junakinja Domovinskog rata Nevenka Topalušić dok je jedan branitelj pokušao napraviti i suicid, što sve ide na dušu Teršelički, Josipoviću i sličnim “borcima za mir”.

Teršelič u tom intervjuu, među silnim nedorečenostima i glupostima, naglašava da su “…Operacija oluja, kao i Bljesak, za posljedicu imala masovno iseljavanje srpskog stanovništva, ubijanje civila, rušenje kuća i cijelih sela” te da je nakon ovih akcija predsjednik Tuđman godinama sprečavao povratak Srba! (sic!)

Treba li ovome ikakvi komentar?

Ili, Teršelič kaže da Vukovarci pate kad na ulici susreću ljude koji su ih zlostavljali, mučili i silovali, ali da isto tako pate i one obitelji Srba ubijenih u Oluji, za koje nitko nije odgovarao!

Nije li i to izjednačavanje žrtve i agresora?

A kad se je pita: “Je li joj je teško izgovoriti tko je 90-tih bio agresor, a tko žrtva?”, ona odgovara: “Meni to nije teško izgovoriti, no (čujte sad ovo!) kad je riječ o Hrvatskoj govorimo o kompleksnom karakteru rata koji je istovremeno bio agresija, ali imao je i neke elemente građanskog rata”. (sic!)

Drugim riječima, Teršelič se ponaša i govori u stilu – Pazi tako da ostanem nevina!

Protiv Documente, ali i ove osobe, također treba povesti – ‘Domovinski rat’!

Jer drugačije ih se očito nećemo riješiti!

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari