Pratite nas

Komentar

Teško nogama pod zbunjenom glavom

Objavljeno

na

Kad netko mora uvjeravati javnost kako ima karaktera ili je normalan, stvar je u samom startu sumnjiva.

Sliči mi to na one scene iz birtije u kojima čovjek koji je već poprilično popio „pili“ ljude oko sebe s pričom kako je dobar čovjek. I što žučnije i strasnije ponavlja tu tvrdnju, oko njega mjesta sve više, a on siromah ne primjećuje kako je svima koji ga slušaju već navrh glave i njega i njegove „dobrote“. A on nastavlja tako dok se birc ne isprazni ili ga gazda ne izbaci van. Poslije nastavlja pričati sam sa sobom.

Eto, to mi je bila prva asocijacija kad sam čuo kako je moto pod kojim će voditi kampanju naš budući „predsjednik s karakterom“ ni manje ni više nego: „NORMALNO“.

Ma dajte, molim vas!? Sprda li se to netko s našim Zokijem ili se radi o običnoj podmetačini koja stiže iz protivničkog tabora!?
„Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće“ – jedna je od tih umotvorina s light-motivom „normalno“.
E, to mi već liči na Zokija, ali što je autor htio poručiti ovim rebusom?
Ovako na prvu, reklo bi se kako nam predlaže da se okanemo vješanja o ogradu (pretpostavljam Trumpove rezidencije) i zauzmemo „stav“,
Aha.

Dakle, stav se može zauzeti jedino pod uvjetom da se okanemo ograde Bijele kuće.

I to je to. One dublje poruke koje su zacijelo skrivene iza ove misteriozne rečenice od osam riječi u kojoj je prva (naravno) „normalno“, ostaju tajna i nukaju na promišljanje. Očito, u pitanju je staro pravilo marketinga, prema kojemu je danas u poplavi reklama najrazličitijih sadržaja koje kolaju javnim prostorom, najveća umjetnost skrenuti pozornost javnosti. I onda se pribjegne modelu: lupi glupost da privučeš pažnju, a onda ćemo (kad raju zaintrigiramo) već nešto smisliti.
„Normalno, živjeti od rada, a ne od zastare“ – još je jedna umotvorina iz iste radionice. Vjerojatno se odnosi na suce koji (uz časne izuzetke) ne rijetko zavlače predmete u zastaru (zbog lijenosti ili pogodujući tuženima iz raznih razloga), a kroz sve to vrijeme uredno primaju plaću za ono što nisu odradili. Garant bi se i Kolakušić složio s time. Sram ih bilo (suce)!
Ni ovdje nisam u stanju prokužiti neku drugu poantu – mada ne sumnjam da je može biti u tajnovitim bespućima Zokijevih filozofskih eskapada. Odgonetati njegove misli mnogo je teža zadaća nego riješavati one labirinte u enigmatskim časopisima.

Idemo dalje, vrijeme je da se krene…(sjećate se Bareta i Račana?)

„Normalno, svatko ljubi koga voli“.
E, ovo je već nešto što u srce dira. Autor ove lucidne poruke prožete istančanim sentimentom i pritajenom erotikom, dakle, unaprijed otklanja mogućnost da se ikoga natjera na ljubljenje onih koje ne voli. I obrnuto: svakomu se mora omogućiti ljubljenje onoga koga voli!
Pošteno.

Do sada je bila masovna pojava da nam HDZ i ostali desničari brane ljubiti one koje volimo – kako reče naš lucidni Peđa Grbin (Zokijev stranački frend):
„Oni hoće da se vole, a HDZ ne da!“

Sjećate se, to je bilo onda kad se većina u HDZ-u izjasnila (zamislite bezobrazluka!) za brak kao zajednicu muškarca i žene. A Peđa, onako sentimentalan, osjetljiv i romantičan kao što SDP-ovci inače znaju biti, odmah je pomislio na LGBTIQ populaciju koja prakticira ponešto drugačije oblike i sadržaje ljubavi i seksualnih odnosa…i to je onda protumačio kao zabranu, te oštro i bez kompromisa osudio čopore HDZ-ovaca koji su se razletili diljem Lijepe naše kako bi spriječili tu idilu od ljubavi u svim mogućim (i nemogućim) kombinacijama.
Lucidno, domišljato, originalno. Alkar Peđa točno u „sridu“!
Zoki je pametno postupio što je plagirao Peđu. Eto dokaza kako ne mora svaki plagijat biti društveno štetan.

No, ima još (prerano ste s obradovali, nije kraj!).
„Normalno, ratovi su gotovi“ – također nam poručuje Zoki.
Ne znam na koje se ratove referirao. U Siriji, Afganistanu, Ukrajini i Jemenu koliko znam, još uvijek traju (drugo je pitanje kojeg su intenziteta, ali traju itekako).

Ako je Zoki ipak mislio na ove naše ratove na Balkanu i u jugoistočnoj Europi – hvala mu na obavijesti! Kladim se da većina građana to ne zna. Baš je dobro imati nekoga tko raspolaže friškim informacijama iz prve ruke. Ja baš pomislio kako ćemo uskoro ponovno na Knin ili Kupres. I sad vidim da ustvari nema potrebe.
Hvala Zoki! Vidi se da si bio nekad diplomat.
„Normalno, žena ima pravo na izbor“ – opet će dalje Zoki.

Hmmm… Ako misli na ono na što ja mislim da misli, čini mi se da se Zoki ovdje poskliznuo. No, možda i nije to u pitanju, nego jednostavno zagovara pravo žene na izbor garderobe, škole, stranke, partnera, životnog poziva, hobija… mada ne znam zašto bi bilo koje pravo vrijedilo isključivo i ekskluzivno samo za ženski rod.
Razmislit ću, možda nešto i zaključim.
I na kraju, u svojoj šestoj (i posljednjoj) poruci – za sada, bit će toga još – naš Zoki „s karakterom“ čini se daje do znanja kako će prijeći među „zelene“ (šteta što nema više ORaH-a, Mirela Holy bi iza toga svakako stala).
„Normalno, zelena, a ne siva ekonomija“ – poruka je koja me neodoljivo podsjeća na bitku za obnovljive izvore energije u kojoj će sjaj sunca i povjetarac rastjerati smog i maglu što nam ih stvara sagorijevanje ove silne nafte, ugljena, drva, mazuta i drugih prljavih energenata trujući atmosferu i stvarajući ogromne količine CO2.

Kad Zoki provede svoj plan, e, nećete ga majci više ganjati Yugiće na ložu! Što je bilo, bilo je (bando HDZ-ovska).
I sve je to, vjerovali ili ne, „karakterni“ Zoki uredno spremio na stranicu: normalno.hr. (ali tako da bude u savršenom redu i slijedu).
Normalno.

Zamislite, tih će se šest poruka u slijedu smjenjivati na navedenoj teaser stranici (ja prob’o i funkcionira)! Slično onom display-u u zagrebačkim tramvajima. Besplatana edukacija za mulce koji ne znaju što je normalno a što ne.
Koja domišljatost! Prst gore za Zokija! On je naš hrvatski Cyberman! Sa Zokijem u drugu dimenziju! Put u normalu vodi samo preko njega!

Hrvate se konačno mora naučiti da se ne kače Trumpu na ogradu i zauzmu stav, žive od rada a ne zastare, ljube samo koga vole, shvate da je mir i nema više rata, puste ženama na volju (ali, onako, baš totalno) i ekološki se osvijeste, napuste sivilo i uplove u zelenilo.
Ako nije kasno, ja bih momku „s karakterom“ predložio još jednu, možda ne baš originalnu, ali sasvim prigodnu izreku (koja bi mogla poslužiti kao light-motiv cijele kampanje – ali onako, diskretno, iz drugog plana), a glasi:
„Normalno, teško nogama pod blesavom glavom“.

P.S. Molim gospodu iz Izbornog stožera „predsjednika s karakterom“ da prijedlog uzmu u razmatranje. Ako se odluče, ne košta ništa. Poklanjam, GRATIS, za onoga koji nas pokušava vratiti u „normalu“. Rodila ga majka.

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bruna Esih oglasila se o oslobađanju Bojne Čavoglave na sudu

Objavljeno

na

Objavio

Visoki prekršajni sud donio je odluku kako uzvikivanje uskliča “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

Čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih tim se povodom oglasila na profilu na Facebooku. Velikim tiskanim slovima objavila je:

“Službeno je!

O danas bez straha od progona i s ponosom (što činili smo i prije) možete koristiti pozdrav HOS-a i svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata!”

Ispod svoje objave, iskopirala je i sudsku odluku, a svemu je priložila i fotografije Marka Perkovića Thompsona i njegovog odvjetnika Davorina Karačića, člana njezine stranke.

Davorin Karačić: Na sudu smo dokazali ono što zapravo ne bi trebali niti dokazivati

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Davorin Karačić: Na sudu smo dokazali ono što zapravo ne bi trebali niti dokazivati

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji i svi ljudi dobre volje i čista srca. Nakon tolikih godina nepravde i progona, uspjeli smo, obranili smo “Bojnu Čavoglave”.

Na sudu smo dokazali ono što zapravo ne bi trebali niti dokazivati, ono o čemu zapravo nije trebalo nikad niti raspravljati.

Hvala svima vama koji ste bili uz nas i hvala dragome Bogu.

U vjeri u bolje sutra nas i cijele Domovine, mi idemo dalje.

Odvjetnik Marka Perkovića Thompsona

Davorin Karačić

Velika Thompsonova pobjeda! SUD ODLUČIO: ‘ZDS’ u pjesmi ‘Bojna Čavoglave’ nije prekršaj

Znate li što znači izraz High water mark? Doslovno prevedeno označuje najvišu točku vodostaja ali u prenesenoj terminologiji označava najvišu točku do koje je neki pokušaj nekog djelovanja uspio doći.

Kad je vojska Konfederacije u američkom građanskom ratu vojevala bitku kod Gettysburga, dolaskom do zida na Cemetary ridgeu, nije uspjela odbaciti položaje Unije u onome što povijest poznaje kao Pickett’s charge.

Da je tada vojska Konfederacije uspjela probiti položaje Unije, vjerojatno bi pobijedili kod Gettysburga, ušla u Washington i odnijela pobjedu u Američkom građanskom ratu.
Kako su bili odbačeni, taj trenutak najbliži pobjedi se naziva high-water mark of the Confederacy, točka najboliža pobjedu, nakon koje je sve krenulo u drugom smjeru.

Današnja pobjeda na Visokom Prekršajnom Sudu Republike Hrvatske predstavlja naš Cemetary ridge odnosno high water mark orjune.
Da nismo obranili taj izraz, pozdrav ,poklič iz Domovinskog rata, naši protivnici ne bi stali na tome.

Tada bi bio utvrđen princip po kojemu netko drugi odlučuje što Hrvati smiju, što ne smiju, kad su Hrvati zločinci a kada nisu te bi u svoje ruke uzeli sredstva po kojima bi oni po svom nahođenju i vlastitoj volji određivali koja je mjera po kojoj Hrvati smiju živjeti i kao Hrvati se osjećati.

Tada bi na red došla i kuna, grb koji je stajao na prvoj hrvatskoj zastavi 1990′ i koji stoji na crkvi Sv. Marka, došli na red i pojmovi satnik, bojnik, došla bi na red Oluja pa čak i odluka o samostalnosti.
Mnogi su vremenom poklekli. Neki su bili kukavice pa pri prvom izazovu kapitulirali, nekima koji su vremenom uspjeli više nije bilo stalo talasati pa su kompromiserski ispirali vlastiti mozak, tek da vrijeme i energiju mogu koristiti za vlastiti probitak a ne bdjeti nad dignitetom naroda i Domovine.

Kukavice i kolebljivci će tako vječno ostati kao takvi prepoznati a muku i patnju svih ovih godina borbe za svoj narod, od koje su pobjegli, nikad neće osjetiti kao nagradu i priznanje.
Ponosan sam što sam izdržao. Unatoč svim mukama, uvjeravanjima ljudi da pustim sve i da se ne živciram kao i onima koji su, sudeći svijet po vlastitoj kukavnosti, tvrdili da je bolje ne pačati se u vruće stvari.

Moj narod je kroz povijest proživljavao patnje i muke kakve je malo tko uspio preživjeti i unatoč tome opstali smo.
Moja muka je ništa prema onome što su hrvatski mučenici proživljavali i što neki još proživljavaju.
Kao odvjetnik i čovjek, učinio sam ono što je bila moja dužnost i na tome ne namjeravam stati.

Bog dragi je bio uz mene i još je, vjerujem, pa je i njegov odabir to što sam dio NEOVISNIH ZA HRVATSKU. Mala ekipa ali čvrsta i odana. Mi ne kmečimo, mi ne žongliramo u želji da nas netko primijeti. Mi se ne uvaljujemo ni pod čije skute, ne plešemo niti izvodimo vratolomije u želji da nas netko veći pripusti sebi. MI ne plačemo ako nas takvi odbiji niti veselo mašemo repom kad netko takav na kraju ipak pripusti sebi.

Ono što sam naučio na tribini a što su mi potvrdili hrvatski ratnici je da glavni posao uvijek na kaju obavi istih 50 ljudi, koji pojam shvaća svatko tko je živio s ekipom i ekipu nikad nije ostavljao.
S vjerom u Boga i sa našim prijateljima i braćom iz Hrvatske stranke prava i Generacije obnove idemo dalje. Padnemo li, ustat ćemo, nemognemo li ustati, živjet ćemo onoliko koliko je potrebno da netko drugi preuzme zastavu a mi ćemo zadnju snagu iskoristiti da zastava nikad ne dodirne pod.
Takvi smo jer smo za sveti Dom spremni.

Hvala svima. Ponajviše onim malim ljudima koji nikad vjeru nisu gubili. Jer tko vjeruje njegovo je kraljevstvo nebesko a nebo je nekad i na zemlji, komentirao je Karačić na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari