Connect with us

Kronika

Teško oboljeli mladić iz BiH objavio status na Facebooku koji je dirnuo sve

Objavljeno

-

Ove riječi odlično opisuju makar dio agonije i strepnje, kao i zahvalnosti koje osjećaju bolesna djeca…

Kada pročitate njegove riječi, shvatit ćete kako se osjećaju bolesna djeca za koju se ovih dana skupljaju prilozi na svaki mogući (i nemogući) način. Ove riječi odlično opisuju makar dio agonije i strepnje, kao i zahvalnosti koje osjećaju bolesna djeca, prenosi Jabuka.tv.

Vjerujemo da će njegove riječi dirnuti i vas, pa prenosimo njegov status u cijelosti:

– Ja sam taj, “onaj mali” što ima rak, ma znaš onaj što se za njega pare skupljaju da preživi. Da, to sam ja. Ja sam ta kasica za dobrovoljni prilog u vašim bankama, žiro račun, humanitarni koncert i humanitarni broj.. to je moj broj, to je moj život i moja stvarnost. Da, to sam ja.

Al` ja sam i taj što je djetinjstvo proveo po bolničkim hodnicima, rođendane “slavio” u bolničkoj sobi, svjetsko nogometno prvenstvo pratio iz bolničkog kreveta (prekidale me medicinske sestre da mi izmjere temperaturu)….. I ja sam još onaj što je ispio život iz svojih najmilijih, kao što ga ova “moja” bolest ispija iz mene.

Volio bih ja da nije tako, volio bih da nikad niste čuli za mene i da me poznaju samo obitelj, prijatelji i susjedi, ili da ste čuli za mene, ali po nečemu lijepom! Da sam, Bog dao, “onaj mali” što je napustio školu jer ga “nije išla”, a ne zbog bolesti, ma da sam sve samo ne “onaj što ima rak”. Žao mi je što sam vam na teretu, što vas svi mole u moje ime da mi pomognete, što vas i ja molim u svoje ime da pomognete, nije meni zbog mene… meni je da moji ne ostanu bez mene, ne mogu im to nikako napraviti! Vidio sam kad su moji “prijatelji po postelji” otišli, vidio sam koja je tuga iza njih ostala i to moja mama ne bi podnijela, kako da joj to uradim?! Ko bi od vas to svojoj majci uradio!

Zato sam odlučio uspjeti, i kada to sve prođe završit ću i fakultet, pa da se i moja mati može ”po kavama” hvaliti sa mnom, a ne samo da priča o receptima koji liječe rak; i imat ću svoju obitelj i svoju djecu i pričat ću im, sve ću im reći… kako im je otac jednom davno bio bolestan, kako se “izvukao”… – ljudi su mu pomogli!! Svi su bili tu za njega, i nikada, baš nikada im to nije zaboravio…

R.I/dnevno

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari