Connect with us

Komentar

Thompson je ‘rehabilitiran’ u Sloveniji, ali ne i u crvenoj Rijeci i Istri

Objavljeno

-

Poistovjećivanja s ustaštvom nije ni bilo

Slovenski Upravni sud proglasio je nezakonitim otkazivanje Thompsonova koncerta u Mariboru “po svim točkama”. Ali u crvenoj Rijeci i Istri za Thompsona nema milosti.

Nakon što mu je lani zabranjen nastup u Kostreni, podsjećajući i na Obersnelov napad na ulici na građanku koja ga je nazvala “debelim govnom”, jedan je portal napisao: “Četnički pjevač Bajaga na pozornici, nasilje nad građanima na Korzu, zabrana Thompsona u Kostreni – tako se brani čast crvene Rijeke i okolice.”

“Čast” Rijeke i Istre osim četničkim pjevačem Bajagom, brani se i ustrajnim slavljenjem antifašizma i antifašista koji su svećenika Miroslava Bulešiča zaklali (!!!) u župnom dvoru u Lanišću samo zato što je htio krizmati djecu.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u povodu jedne zabrane Thompsonova nastupa u pulskoj Areni, rekao je da “ne može podržati ustašku ikonografiju koja se pojavljuje na njegovim koncertima, a od koje se Thompson nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio.”

Thompson se nikad nije poistovjetio s ustaštvom i ustaškim zločinima, a Miletić, Obersnel i drugi nikad se nisu ogradili od ikona komunizma u ime kojih su i u Istri učinjena nezapamćena zla.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

UPRAVNI SUD REPUBLIKE SLOVENIJE – Zabrana Thompsonova koncerta u Sloveniji bila je protuzakonita

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari