Pratite nas

Najave

Thompson, Mate Mišo Kovač i drugi na velikom skupu 2. svibnja u Zagrebu

Objavljeno

na

Branitelji u šatoru potvrdili, na velikom skupu 2. svibnja u Zagrebu nastupit će Marko Perković Thompson i Mate Mišo Kovač.

Kako smo već pisali, 2. svibnja očekuje nas u Zagrebu veliki skup zajedništva na kojem bi se moglo okupiti barem pedeset tisuća Hrvata, radi se o skupu branitelja, stopostotnih invalida Domovinskog rata, ali i svih onih ugroženih vladavinom nesposobnog i arogantnog, pa i lopovskog, režima.

100 postoNa skupu zajedništva trebala bi nastupiti i prva imena hrvatske estrade, Marko Perković Thompson te Miroslav Škoro, naravno, to nije sve, prosvjedi se šire Hrvatskom, pljačka potezom pera prije nekoliko dana dolila je ulje na vatru.

Udruga “Franak” očekuje u ovu subotu prosvjed na kojem će biti između 15 i 30 tisuća ljudi.

Branitelji podupiru prosvjede udruga “Franak” i “Blokirani.

Da, poduprijet ćemo Udrugu “Franak” sigurno, kratko je rekao u telefonskoj izjavi za Hinu Glogoški, koji zajedno s braniteljima i invalidima Domovinskog rata prosvjeduje ispred Ministarstva branitelja od 20. listopada prošle godine tražeći ostavku ministra Predraga Matića te raspravu o ustavnom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Udruga “Franak” očekuje u subotu prosvjed na kojem će biti između 15 i 30 tisuća ljudi, svi obespravljeni, oni koji imaju kredite u švicarskim francima ili eurima, nezaposleni te branitelji, umirovljenici i blokirani.

[ad id=”68099″]

Branitelji iz Savske najavili su na presici okrugli stol Istina – Sto posto za Hrvatsku, koji će se održati u srijedu, 29. travnja u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.

Cilj je argumentirati zahtjeve za smjenom ministra Matića i zamjenice Nađ.

Pozvali su predstavnike vlasti i Crkve – predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Sabora Josipa Leku, predsjednika Vlade Zorana Milanovića, ministra Predraga Matića i zamjenicu Vesnu Nađ, Matićevog pomoćnika Bojana Glavaševića, kardinala Josipa Bozanića, zatim Ivana Zvonimira Čička iz HHO-a…

Kako je rekao vođa prosvjeda Đuro Glogoški, branitelji očekuju da će se svi koji su pozvani i odazvati.

”Potvrda je zasad stigla samo od predsjednice Republike i kardinala Bozanića. Ostali za sada nisu potvrdili. Rekli smo da očekujemo dolazak svih pozvanih iz Vlade i premijera iako su dosada ignorirali sve naše dopise sa zamolbom za suradnju. Sad je odgovornost na predsjedniku vlade”, rekao je Glogoški na presici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Široki Brijeg: “Stopama pobijenih” – X. SIMPOZIJ

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 28. listopada, bit će održan X. simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«. Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo.

Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11.00 koju će predvoditi don Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila. Nakon sv. mise u samostanskoj će dvorani biti održana sljedeća predavanja.

Povjesničar dr. Jure Krišto govorit će na temu »Mržnja prema vjeri u jugokomunističkoj ideologiji«. Maja Runje, profesorica i aktivistica, govorit će, pak, na temu »Jugoslavenski komunizam i hrvatska mladež«. »Lustracija prema pisanju Glasa Koncila«, tema je don Ivana Miklenića.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

NA ŠIROKOM BRIJEGU ODRŽAN »IX. SIMPOZIJ STOPAMA POBIJENIH«

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

Tado Jurić ‘Iseljavanje Hrvata u Njemačku: Gubimo li Hrvatsku?’

Objavljeno

na

Objavio

Predstavljanje knjige Tade Jurića “Iseljavanje Hrvata u Njemačku: Gubimo li Hrvatsku?” održat će se u utorak 23. listopada 2018. u 18 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu.

Knjigu će predstaviti: prof. dr. sc. Tihomir Cipek, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu.

U sklopu predstavljanja knjige održat će se i okrugli stol na kojem će sudjelovati:

Prof. dr. sc. Tihomir Cipek, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu
Prof. dr. sc. Anđelko Akrap, posebni savjetnik Predsjednice RH za pitanje demografije
Doc. dr. sc. Marin Strmota, Ekonomski fakultet Zagreb
Doc. dr. sc. Sanja Klempić Bogadi, Institut za migracije i narodnosti
doc. dr. sc. Tado Jurić, Hrvatsko katoličko sveučilište, autor knjige

Politički aspekti iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine u Njemačku

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari