Pratite nas

Najave

Thompson, Mate Mišo Kovač i drugi na velikom skupu 2. svibnja u Zagrebu

Objavljeno

na

Branitelji u šatoru potvrdili, na velikom skupu 2. svibnja u Zagrebu nastupit će Marko Perković Thompson i Mate Mišo Kovač.

Kako smo već pisali, 2. svibnja očekuje nas u Zagrebu veliki skup zajedništva na kojem bi se moglo okupiti barem pedeset tisuća Hrvata, radi se o skupu branitelja, stopostotnih invalida Domovinskog rata, ali i svih onih ugroženih vladavinom nesposobnog i arogantnog, pa i lopovskog, režima.

100 postoNa skupu zajedništva trebala bi nastupiti i prva imena hrvatske estrade, Marko Perković Thompson te Miroslav Škoro, naravno, to nije sve, prosvjedi se šire Hrvatskom, pljačka potezom pera prije nekoliko dana dolila je ulje na vatru.

Udruga “Franak” očekuje u ovu subotu prosvjed na kojem će biti između 15 i 30 tisuća ljudi.

Branitelji podupiru prosvjede udruga “Franak” i “Blokirani.

Da, poduprijet ćemo Udrugu “Franak” sigurno, kratko je rekao u telefonskoj izjavi za Hinu Glogoški, koji zajedno s braniteljima i invalidima Domovinskog rata prosvjeduje ispred Ministarstva branitelja od 20. listopada prošle godine tražeći ostavku ministra Predraga Matića te raspravu o ustavnom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Udruga “Franak” očekuje u subotu prosvjed na kojem će biti između 15 i 30 tisuća ljudi, svi obespravljeni, oni koji imaju kredite u švicarskim francima ili eurima, nezaposleni te branitelji, umirovljenici i blokirani.

[ad id=”68099″]

Branitelji iz Savske najavili su na presici okrugli stol Istina – Sto posto za Hrvatsku, koji će se održati u srijedu, 29. travnja u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.

Cilj je argumentirati zahtjeve za smjenom ministra Matića i zamjenice Nađ.

Pozvali su predstavnike vlasti i Crkve – predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Sabora Josipa Leku, predsjednika Vlade Zorana Milanovića, ministra Predraga Matića i zamjenicu Vesnu Nađ, Matićevog pomoćnika Bojana Glavaševića, kardinala Josipa Bozanića, zatim Ivana Zvonimira Čička iz HHO-a…

Kako je rekao vođa prosvjeda Đuro Glogoški, branitelji očekuju da će se svi koji su pozvani i odazvati.

”Potvrda je zasad stigla samo od predsjednice Republike i kardinala Bozanića. Ostali za sada nisu potvrdili. Rekli smo da očekujemo dolazak svih pozvanih iz Vlade i premijera iako su dosada ignorirali sve naše dopise sa zamolbom za suradnju. Sad je odgovornost na predsjedniku vlade”, rekao je Glogoški na presici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Film ‘Glavu dole ruke na leđa’ u Širokom Brijegu

Objavljeno

na

Objavio

U kinu Borak, u Širokom Brijegu 01.03.2019. biti će prikazan dokumentarni film “Glavu dole ruke na leđa” koji obrađuje događaje u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

Film kroz iskaze branitelja prati njihovo putovanje od zarobljivanja do razmještanja po logorima. Neki odlaze u zatvor u Mitrovicu, neke odvode na stočarsku farmu Stajićevo, poslije neki pak završavaju u zatvoru u Nišu.

Ono što je zajedničko na svim tim mjestima su nesretne sudbine tih ljudi. Branitelji će se prisjetiti svih maltretiranja, batinanja, pljačkanja, ubijanja i kako su u tim trenucima uopće uspijevali održavati nadu u eventualni spas…

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

Predstavljanje knjige ‘Neretva 93’ i obrana Vrdi autora Marinka Sose Zvijezde

Objavljeno

na

Objavio

U utorak 12. veljače 2019. godine u kinodvorani u Grudama u 18 sati upriličit će se predstavljanje knjige „NERETVA 93“ i OBRANA VRDI, autora brigadira Marinka Sose Zvijezde, ratnog zapovjednika brigade Viteza Ranka Bobana Grude.

Knjigu će predstaviti fra Ante Marić, Ivan Šimić, Petar Majić i Marinko Sosa. U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici OGŠ Grude, a program će voditi Ivana Bošnjak.

Ova knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske – Ogranak Grude. Opisuje ratne strahote iz minuloga Domovinskog rata, kad su hrvatski branitelji, osobito bojovnici Vrdi i grudske brigade stali u obranu Domovine i spasili i obranili planirani veliki prodor mudžahedinskih snaga na zapadnu Hercegovinu, Dalmaciju i dolinu Neretve sve do mora.

Između ostaloga u uvodu u knjigu autor je napisao: „Ovo su priče sudionika zbivanja 1993. godine, tijekom zločinačkog nauma Armije BiH da akcijom – napadom „Neretva 93.“ izađu u selo Vrdi, ovladaju Mostarom i rijekom Neretvom, te tako okupiraju sve zaključno s Neumom.

Zato sam i odlučio u ovu našu knjigu staviti zapovijed koja se temelji na već izdanoj i odobrenoj akciji „Neretva 93.“ potpisanoj od zločinca Sefera Halilovića.

Kako ćete moći pročitati, „Odbrane narodnih prava Vrdi 93“ potpisuje drugi zločinac Zuka Ališpago. Znamo da smo Božjom pomoći i našom hrabrošću spriječili zločince u njihovoj zlokobnoj namjeri.

Možete zamisliti što bi hrvatski puk čekalo i kakav zločin nakon Uzdola i Grabovice bi doživjeli tisuće onih koji bi se našli na putu ovih zločinaca.“

Ostalo zanimljivo štivo možete pročitati u ovoj vrijednoj knjizi!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari