Pratite nas

Najave

Thompson, Mate Mišo Kovač i drugi na velikom skupu 2. svibnja u Zagrebu

Objavljeno

na

Branitelji u šatoru potvrdili, na velikom skupu 2. svibnja u Zagrebu nastupit će Marko Perković Thompson i Mate Mišo Kovač.

Kako smo već pisali, 2. svibnja očekuje nas u Zagrebu veliki skup zajedništva na kojem bi se moglo okupiti barem pedeset tisuća Hrvata, radi se o skupu branitelja, stopostotnih invalida Domovinskog rata, ali i svih onih ugroženih vladavinom nesposobnog i arogantnog, pa i lopovskog, režima.

100 postoNa skupu zajedništva trebala bi nastupiti i prva imena hrvatske estrade, Marko Perković Thompson te Miroslav Škoro, naravno, to nije sve, prosvjedi se šire Hrvatskom, pljačka potezom pera prije nekoliko dana dolila je ulje na vatru.

Udruga “Franak” očekuje u ovu subotu prosvjed na kojem će biti između 15 i 30 tisuća ljudi.

Branitelji podupiru prosvjede udruga “Franak” i “Blokirani.

Da, poduprijet ćemo Udrugu “Franak” sigurno, kratko je rekao u telefonskoj izjavi za Hinu Glogoški, koji zajedno s braniteljima i invalidima Domovinskog rata prosvjeduje ispred Ministarstva branitelja od 20. listopada prošle godine tražeći ostavku ministra Predraga Matića te raspravu o ustavnom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Udruga “Franak” očekuje u subotu prosvjed na kojem će biti između 15 i 30 tisuća ljudi, svi obespravljeni, oni koji imaju kredite u švicarskim francima ili eurima, nezaposleni te branitelji, umirovljenici i blokirani.

[ad id=”68099″]

Branitelji iz Savske najavili su na presici okrugli stol Istina – Sto posto za Hrvatsku, koji će se održati u srijedu, 29. travnja u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.

Cilj je argumentirati zahtjeve za smjenom ministra Matića i zamjenice Nađ.

Pozvali su predstavnike vlasti i Crkve – predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Sabora Josipa Leku, predsjednika Vlade Zorana Milanovića, ministra Predraga Matića i zamjenicu Vesnu Nađ, Matićevog pomoćnika Bojana Glavaševića, kardinala Josipa Bozanića, zatim Ivana Zvonimira Čička iz HHO-a…

Kako je rekao vođa prosvjeda Đuro Glogoški, branitelji očekuju da će se svi koji su pozvani i odazvati.

”Potvrda je zasad stigla samo od predsjednice Republike i kardinala Bozanića. Ostali za sada nisu potvrdili. Rekli smo da očekujemo dolazak svih pozvanih iz Vlade i premijera iako su dosada ignorirali sve naše dopise sa zamolbom za suradnju. Sad je odgovornost na predsjedniku vlade”, rekao je Glogoški na presici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige ‘Mi Hrvati’ Matka Marušića u Širokom Brijegu

Objavljeno

na

Objavio

„Mi Hrvati“ je knjiga koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom.

Matko Marušić, znanstvenik i književnik, pripovijeda kroz iskustva svojega života i života svoje obitelji i poznanika, o životu hrvatskih domoljuba.

Knjiga je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. Dodirnute su sve glavne sastavnice života. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka.

U programu predstavljanja knjige sudjeluju: doktorandica Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru Antonija Hrkać, dr. sc. Fra Mario Knezović i sam autor prof. dr. sc. Matko Marušić, emeritus.

Voditeljica programa bit će novinarka Željka Šaravanja.

Događaj će glazbeno obogatiti članovi širokobriješke Frame.

Predstavljanje knjige, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg planirano je za 17.prosinca ( ponedjeljak) u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg s početkom u 19 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

MLADI USTALI ZA SLOBODU, A PROTIV CENZURE: Sami uz predstavu organiziraju i zabranjeno predavanje Julienne Bušić

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu 12. prosinca 2018. godine s početkom u 19:30 sati, u kinu Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, održat će se predavanje Julienne Bušić i kazališna predstava ”Tko je ubio Zvonka Bušića” nastala prema tekstu novinara i kolumnista Tihomira Dujmovića.

Tekst predstave je scenski adaptirao Robert Kurbaša, koji u predstavi nastupa zajedno s Anom Vilenicom kojoj je alternacija Lucija Dujmović. Riječ je o iznimnoj, emotivnoj, ljubavnoj i domoljubnoj priči, koja svjedoči o uzvišenim idealima te bezuvjetnoj ljubavi prema domovini, ali i o nevjerojatnoj ljubavi dvoje velikih ljudi, te je već polučila uspjeh i kod publike i kod kritike.

Prije predstave, mladi i svi drugi zainteresirani, imati će priliku poslušati i predavanje o kojem se već jedno vrijeme govori u medijima, a to je neodržano i za neke očito sporno predavanje Julienne Bušić koje se trebalo održati u srednjoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu 26. studenog.

Julienne Bušić održati će predavanje na temu ”Za što ste se spremni žrtvovati?” Organizator događaja je ZKHS (Zavičajni klub hercegovačkih studenata,) a podržali su ih i drugi kolektivi mladih kao što je inicijativa Hrvatski studenti protiv nepravde.

Svoj dolazak najavili su predstavnici drugih studentskih udruga, a organizatori posebno pozivaju učenike srednje škole Vladimir Prelog. Prije predavanja i predstave studenti će dijeliti edukativne materijale vezane za slučaj Zvonka i Julienne  Bušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari