Connect with us

Razgovor

Thompson: Pođimo 5. kolovoza u Knin i slavimo pobjedu nad srbočetničkim agresorom

Objavljeno

-

“Ne treba izbjegavati reći i to da je važno poslati poruku onim protivnicima proslave toga nama jednog od najvećih datuma u našoj povijesti da će Knin našem narodu uvijek ostati kao mjesto koje je bilo i ostalo najveći simbol Oluje“, rekao je Marko Perković Thompson u razgovoru s Andreom Černivec za Hrvatski tjednik od 28. srpnja 2016., najavljujući svoj nastup u večernjem dijelu programa u Kninu.

Thompson kaže da će prijepodne i poslijepodne biti u Čavoglavama, a uz svečanu misu i prigodno druženje “slavit će se Dan pobjede i Dan naše Crkve hrvatskih mučenika. Prihvatio sam poziv Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Knina i koordinacije udruga branitelja da ove godine zajedno proslavimo Dan pobjede koji će biti posvećen Vukovaru (za obnovu vodotornja). Prisjećajući se prošlogodišnje veličanstvene proslave, svi smo poželjeli ponoviti tu emociju i zajedništvo koje se dogodilo u Kninu koji je za nas uvijek bio najveća simbolika Dana pobjede”, ističe Marko Perković.

“A što se tiče Čavoglava, nije prestala nikakva era. Čavoglave će slaviti Dan pobjede kao i mnogo drugih mjesta i gradova širom Hrvatske.

Biskup šibenski msgr. Ante Ivas službeno je proglasio Čavoglave ‘mjestom molitve za Domovinu’. To je velika privilegija i mi ćemo na tome graditi našu budućnost i tako slaviti i Dan pobjede koji je službeno Dan naše Crkve hrvatskih mučenika.

Prema tome, mi ćemo zajedno s našim župnikom raditi na infrastrukturi koja nam je potrebna i tako razvijati i njegovati spomen na Dan pobjede u duhu molitve, domoljublja i zajedništva te biti dobri domaćin svim posjetiteljima koji dođu u Čavoglave”, najavljuje hrvatski pjevač.

Ne vjeruje da će itko biti razočaran što i ove godine nema proslave u Čavoglavama.

“Do mene dopiru jako pozitivne reakcije ljudi koji ne kriju zadovoljstvo što su i u Kninu mogli slaviti kao i u Čavoglavama. Vjerujem da svi shvaćaju važnost Knina i simbolike koju on nosi i time važnost da se upravo u Kninu slavi onako kako to narod želi.

Ne treba izbjegavati reći i to da je važno poslati poruku onim protivnicima proslave toga nama jednog od najvećih datuma u našoj povijesti da će Knin našem narodu uvijek ostati kao mjesto koje je bilo i ostalo najveći simbol Oluje. I kaže jedna moja pjesma ‘… a zato bdijte jer morate bditi, domovini ponos vratiti…’“, podsjeća Thompson.

Ove godine HTV vodi cijeli večernji program, a koliko zna, bit će mnogo izvođača.

“Čujem da će ove godine u velikom broju naših gradova i mjesta slaviti Oluju i to je najvažnije, a oni koji odluče doći u Knin, a najavljuju se dolasci u desetcima tisuća, neka ponesu hrvatske barjake te ponosno i dostojanstveno slave pobjedu nad srbočetničkim agresorom“, zaključuje pozivom Marko Perković Thompson razgovor za Hrvatski tjednik.

thompson

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari