Pratite nas

Istaknuto

Thompson o zabrani koncerta u Švicarskoj: Moje pjesme su istina koja nažalost mnoge smeta

Objavljeno

na

Domaća publika pokazala je u Karlovcu koliko željno iščekuje svaki koncert Marka Perkovića Thompsona. “Oni prate vjerno, mene, moj rad, slušaju, odlaze na koncerte i to je jedan predivan osjećaj”, poručio je Marko Perković Thompson za INmagazin.

“Daju mi potporu uglavnom. Sa mnom su u ovome što radim, u mojim pjesmama. Moje pjesme su nastale paralelno s vremenom kako smo ga živjeli i mi kao narod i ja kao pojedinac. Tako da one su jedna istina koja nažalost mnoge smeta”, istaknuo je.

Švicarci zabranili Thompsonov koncert, prozvali ga zbog “veličanja fašističkog režima ustaša”

Podršku ima i kad se radi o zabrani njegova koncerta u Švicarskoj. Iako je 3. rujna trebao u gradiću pokraj Zuricha održati koncert, to se ipak neće dogoditi. Naime, Gradsko vijeće Schlierena zabranilo je nastup “iz bojazni po javnu sigurnost te da bi pojedine grupe ili osobe mogle pokušati ometati nastup”.

“Eto im, kad su zabranili, neka su zabranili. Šta sad, možemo mi i bez toga”, rekao je Marko Perković Thompson koji će ovog listopada proslaviti i jubilarni 50. rođendan i to s obitelji. Kako kaže, nešto mu spremaju, ali ne zna što.

Podsjetimo, 2009. godine Thompsonu su zabranili ulazak u zemlju. Osam godina Marko Perković nije smio nastupati na švicarskim pozornicama, te je u prosincu prošle godine održao koncert u Fribourgu.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari