Connect with us

Reagiranja

Thompsonov odvjetnik odgovorio pučkoj pravobraniteljici: ‘Nek’ ona malo bolje pročita Ustav’

Published

on

Thompsonov odvjetnik za RTL je kazao kako bi pravobraniteljica trebala malo bolje pročitati Ustav

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović pozvala je Marka Perkovića Thompsona da odustane od pokliča “Za dom spremni” nazvavši ga suprotnim Ustavu i pravnom poretku Republike Hrvatske.

Thompsonov odvjetnik: ‘Za mene to nije sporno’

Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić za RTL je kazao kako bi pravobraniteljica trebala malo bolje pročitati Ustav Republike Hrvatske jer to što ona navodi kada poziva pjevača da odustane od pokliča “Za dom spremni”, tamo ne piše.

“Poručio bi joj da malo bolje pročita Ustav Republike Hrvatske, osobito Preambulu iz koje je vidljivo na temelju čega se temelji hrvatska državnost. Hrvatska nije nastala na antifašizmu nego su samo odluke ZAVNOH-a i jedan od sijedova hrvatske državnosti, a taj slijed počinje još od prvih hrvatskih kneževina. Završetak tog slijeda, barem u ovom trenutku, je Domovinski rat. Prema tome, Domovinski rat je izjednačen u najmanju ruku s nekakvim tekovinama antifašističke borbe”, poručio je odvjetnik Karačić.

Dodaje kako izraz “Za dom spremni” za njega nije sporan te kako su ga u Domovinskom ratu koristili hrvatski branitelji, legalne vojne frakcije te da se kao takav nalazi na službenim obilježnjima vojnih formacija te se koristi kao dio službeno registriranog grba Udruge veterana.

“Za mene sam taj izraz nije sporan ukoliko se ne dovodi u vezu s NDH. Kada bi se doista dovodio uvezu s NDH onda bi se to moglo nazvati spornim”, poručuje Karačić.

 

 

Podsjetnik za Loru Vidović: Ustav Republike Hrvatske ne može se tumačiti jednostrano

 

 

 

Management Marka Perkovića Thompsona ogorčen na ispad ‘pučke pravobraniteljice’ Lore Vidović

 

 

 

Lora Vidović poziva Thompsona da odustane od pozdrava ‘Za dom spremni’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari