Connect with us

Reagiranja

Thompsonov tim demantirao navode o zabrani koncerta

Objavljeno

-

U dvorani Gradski vrt u Osijeku održat će se koncert Marka Perkovića Thompsona, koji organiziraju High Level d.o.o. & Koncert d.o.o., a sufinanciran je u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije putem natječaja “Jer svirati se mora 2”, kojem je cilj vratiti nastupe uživo ponovno u život nakon teškog razdoblja i pandemije koronavirusa koja nas je sve razdvojila.

Koncert se datumom poklopio sa stotom obljetnicom rođenja prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana, a zanimljivo je da je sin prvog predsjednika Stjepan Tuđman u pismu članovima Inicijalnog kruga “Tuđman 100” najavio Thompsonov koncert u Osijeku te je u emisiji “Bujica” najavljeno da će pjevač položiti vijenac u Memorijalnom centru u Vukovaru te kako je Thompsonu Tomašević neformalno zabranio nastup u Zagrebu.

S obzirom na najavu, Thompsonov tim je potvrdio da će se koncert održati i da će prvom hrvatskom predsjedniku, kao i na mnogim koncertima, pjesmom biti odana počast, međutim, ne žele se svrstavati ni u kakve političke krugove, te su demantirali neke od navoda.

Koncert je dogovoren prije više mjeseci i održava se isključivo u organizaciji tvrtki High Level d.o.o. & Koncert d.o.o., a sufinanciran je u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije putem natječaja “Jer svirati se mora 2”.

Thompson će 14. svibnja održati koncert u Osijeku, a što se tiče najava u emisiji “Bujica” o posjetu Memorijalnom centru u Vukovaru, gdje često dođe i oda spomen žrtvama, naglašavaju kako s Thompsonom o tome nitko nije razgovarao niti je itko od spomenutih u organizaciji ovog koncerta.

Vezano uz tvrdnje kako je gradonačelnik Zagreba Thompsonu zabranio neki koncert, naglašavaju kako to jednostavno nije istina i nije im jasno otkud nekome ta pogrešna informacija o toj tobožnjoj zabrani.

Na kraju su nam rekli kako pozivaju sve one koji vole Thompsonove pjesme na koncert u Osijeku bez obzira na političku pripadnost.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari