Connect with us

Tihić: Priče o odcjepljenju jednoga entiteta, negiranju bosanskog jezika i slično su besmislene!

Published

on

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić sastao se danas s veleposlanicom Savezne Republike Njemačke u našoj zemlji Ulrike Mariom Knotz.

Središnje teme razgovora bile su aktualna situacija u Bosni i Hercegovini, provođenje presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić i Finci te stagnacija na euroatlantskom putu naše zemlje, priopćila je SDA.

Tihić je kazao da je SDA spremna sudjelovati u svim konstruktivnim razgovorima čiji je cilj iznalaženje rješenja. Ponovio je da SDA neće pristati na asimetrična rješenja u izboru članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ipak, istaknuo je lider SDA, postoje modaliteti za rješavanje implementacije presude u predmetu Sejdić i Finci ukoliko su politički subjekti stvarno zainteresirani za rješenje.

Nacionalistička retorika i najave raspada države Bosne i Hercegovine, odcjepljenju jednoga njenog entiteta, negiranju bosanskog jezika i slično, svakako su besmislene i ne vode rješavanju životnih pitanja građana, ali mogu dodatno pogoršati situaciju, rečeno je ovom prilikom.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari