Connect with us

Herceg Bosna

Tihomir Dujmović predstavio knjigu ‘Tko mi zabranjuje kolumne?’

Objavljeno

on

tihomir-dujmovic-knjiga-siroki-3U organizaciji Demokratske inicijative mladih, u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u srijedu je predstavljena knjiga iiTko mi zabranjuje kolumne?” autora novinara Tihomira Dujmovića.

Knjigu su predstavili Milan Ramljak, Goran Marić – bivši nogometni sudac i zastupnik u Hrvatskom saboru te predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić. Zabranjene kolumne koje se nalaze u knjizi te ostale ulomke čitao je dramski umjetnik i hrvatski glumac rodom iz Širokog Brijega, Vinko Kraljević.

Premda kao autor čitan i popularan, Dujmović je doživio da mu se u zadnjih desetak godina, od 3. siječnja 2000. godine do danas, čak tri puta zabranjuje pisati i više puta zabranjuju televizijske emisije.

Knjiga ”Tko mi zabranjuje kolumne?” na jednom je mjestu prikupila Dujmovićeve najčitanije kolumne objavljene u Večernjem listu, neke kolumne koje je autor objavio na portalu Dnevno.hr, jednu kolumnu zbog koje mu je najavljen raskid suradnje i kolumnu koja je otvoreno zabranjena.

Autor knjige Tihomir Dujmović posebno se osvrnuo na čistku novinara u komunističkoj Jugoslaviji. Nakon uklanjanja nepodobnih kadrova, novoinstalirani mladi novinari prošli su sve provjere jugoslavenskih službi. Ti isti kadrovi su u devedesete godine 20. stoljeća ušli u najboljim godinama života te su zadržali ili preuzeli vodeća uređivačka mjesta u hrvatskim medijima, istaknuo je Dujmović.

To je glavni razlog današnjeg medijskog mraka u Hrvatskoj koji je doveo do uništenja nekih respektabilnih medijskih kuća”, zaključak je autora kojeg su otkazi i zabrane nagnali na objavljivanje ovakve knjige.

tihomir-dujmovic-knjiga-siroki-1

Bljesak.info

Tihomir Dujmović u NU2

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari