Pratite nas

Herceg Bosna

Tihomir Dujmović predstavio knjigu ‘Tko mi zabranjuje kolumne?’

Objavljeno

na

tihomir-dujmovic-knjiga-siroki-3U organizaciji Demokratske inicijative mladih, u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u srijedu je predstavljena knjiga iiTko mi zabranjuje kolumne?” autora novinara Tihomira Dujmovića.

Knjigu su predstavili Milan Ramljak, Goran Marić – bivši nogometni sudac i zastupnik u Hrvatskom saboru te predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić. Zabranjene kolumne koje se nalaze u knjizi te ostale ulomke čitao je dramski umjetnik i hrvatski glumac rodom iz Širokog Brijega, Vinko Kraljević.

Premda kao autor čitan i popularan, Dujmović je doživio da mu se u zadnjih desetak godina, od 3. siječnja 2000. godine do danas, čak tri puta zabranjuje pisati i više puta zabranjuju televizijske emisije.

Knjiga ”Tko mi zabranjuje kolumne?” na jednom je mjestu prikupila Dujmovićeve najčitanije kolumne objavljene u Večernjem listu, neke kolumne koje je autor objavio na portalu Dnevno.hr, jednu kolumnu zbog koje mu je najavljen raskid suradnje i kolumnu koja je otvoreno zabranjena.

Autor knjige Tihomir Dujmović posebno se osvrnuo na čistku novinara u komunističkoj Jugoslaviji. Nakon uklanjanja nepodobnih kadrova, novoinstalirani mladi novinari prošli su sve provjere jugoslavenskih službi. Ti isti kadrovi su u devedesete godine 20. stoljeća ušli u najboljim godinama života te su zadržali ili preuzeli vodeća uređivačka mjesta u hrvatskim medijima, istaknuo je Dujmović.

To je glavni razlog današnjeg medijskog mraka u Hrvatskoj koji je doveo do uništenja nekih respektabilnih medijskih kuća”, zaključak je autora kojeg su otkazi i zabrane nagnali na objavljivanje ovakve knjige.

tihomir-dujmovic-knjiga-siroki-1

Bljesak.info

Tihomir Dujmović u NU2

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Herceg Bosna

Mještani pograničnih područja u ZHŽ-u i RH traže izuzimanje od samoizolacije

Objavljeno

na

Objavio

Stanovnici BiH koji dolaze iz Zapadnohercegovačke županije, odnosno Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja te općina i gradova u Hrvatskoj – Vrgorca, Imotskog, Metkovića i Ploča pokrenuli su online peticiju kojom od Vlade ZHŽ-a, Vlade RH, Uprave civilne zaštite ZHŽ-a te Nacionalnog kriznog stožera RH da za njih ne uvode mjere samoizolacije, piše Večernji List BiH

– Ovim putem, a u povodu najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH, tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije pri ulasku u RH izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH zbog extremno dobre epidemiološke situacije u toj županiji kao da se i žiteljima gore navedenih gradova iz RH dopusti ulazak na teritorij ZHŽ-a bez obveze odlaska u samoizolaciju pri povratku u RH .

Gore navedene navode možete provjeriti u svakodnevnoj statistici novozaraženih i trenutačno zaraženih u ZHŽ-u te se uvjeriti u nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju.

Kako ne bi došlo do zloporabe, uvjet za prelazak je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u njima posljednjih godinu dana – navodi se u tekstu online peticije te dodaje kako i Grad Čapljina, iako je u Hercegovačko-neretvanskoj, a ne u Zapadnohercegovačkoj županiji, ima svega dva zabilježena slučaja zaraze koronavirusom pa su navedeni u peticiji zamoljeni da se uzme u obzir kako su i mještani toga grada čije područje također graniči s RH oslobode mjera samoizolacije ako budu uvedene za putnike koji iz BiH ulaze u Hrvatsku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Brigada HVO-a ‘kralj Tomislav’ obilježila 28. godišnjicu osnivanja

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je vojni kapelan fra Mario Ostojić nakon čega je u Duvanjskoj bazilici održana misa. 

U povodu 28. godišnjice utemeljenja brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada, u ponedjeljak su, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ispred spomen obilježja u Tomislavgradu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Vijence su položili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Tomislavgrada i Hercegbosanske županije, Oružanih snaga BiH, općinski i županijski predstavnici vlasti te izaslanstvo MUP-a i Uprave za pitanje branitelja HBŽ-a.

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je vojni kapelan fra Mario Ostojić nakon čega je u Duvanjskoj bazilici održana misa.

Inače, godišnjica ratne brigade kralja Tomislava svake se godine obilježava u sklopu duhovno-kulturne manifestacije “Dani sv. Nikole Tavelića” koja je ove godine otkazana iz epidemioloških razloga, stoga je samo za vjernike organizirano služenje misa devetnica i misa za branitelje.

Kroz bigadu “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada, prema službenim evidencijama od 1992. do 1995. prošlo je više od pet tisuća bojovnika, a o težini njihovog ratnog puta govori podatak od 117 poginulih. (Fena)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari