Pratite nas

Kolumne

Tihomir Dujmović: Evo zašto je ova vlast nenarodna …

Objavljeno

na

Ovoj vlasti sve možete reći, ali kad im kažete da su nenarodna vlast, hvataju se za pištolj! Nema dvojbe da je svaka vlast koja je na izborima pobijedila legitimna, tako i dobiva kolokvijalni status narodne vlasti, ali, oni bi htjeli više od forme! To ide tako daleko da je kod pregovora s braniteljima, Milanović slavodobitno uskliknuo da je razgovor imao smisla ako ništa stoga jer su branitelji javno rekli da je njegova vlast narodna!

[ad id=”68099″]

To je njegov politički kokain! Njih naime muči ovo: zašto nas narod ne ljubi kako se ljubi narodna vlast, zašto nam zviždi kad god može, zašto nam Crkva poručuje da nismo narodna vlast, u riječ, zašto nas narod ne prepoznaje kao dio sebe?

Tito ili Tuđman?

Narode, zašto nas ne voliš? Stotinu je razloga tome! Na početku početaka, na dilemu Tito ili Tuđman, Milanović je jasno rekao Tito! No, Tito je autor teze da će prije Sava teći uzvodno negoli će Hrvati imati državu! Reći 30 godina nakon smrti čovjeka koji se zakleo da Hrvati neće imati državu, da ti je on ultimativni lider, to je značilo za ogroman dio publike uklesati si na čelo da si rodonačelnik nenarodne vlasti!

Jer, upravo Tito ovom narodu nije dopuštao ono o čemu svaki narod sanja!

Više od 86 posto Hrvata se na popisu stanovništva izjasnilo katolicima, no unatoč tome Milanović kao predstavnik tog naroda, nije nikoga ispred svoje Vlade poslao u Sarajevo kod posjeta Pape! Hrvatska narodna vlast koja ignorira dolazak Svetog Oca!

A predstavlja narod sa 86 posto katolika! Da je njegova vlast narodna vlast, nema dvojbe da bi on, kao čelnik te narodne hrvatske vlasti nekoga poslao na susret s Papom u Sarajevo! Ali, on to ne radi jer je to intimno za njega cirkus, a ne vjernički događaj prvog reda!

On je predstavnik zlatne komunističke mladeži iz 80-ih koja je operirana od tih emocija! Žurim reći da je to posve legitimno! Ali, gospodine vi onda ne možete biti „narodni“ premijer hrvatske države! Dobar party kod Tedeschija i aeromiting u Rovinju, to je vaš svijet, ali vi narod koji predstavljate niti poznajete niti razumijete!

Priča s Macelja

Nekoliko dana nakon što nikoga nije poslao u Sarajevo, organizirana je komemoracija 70. godišnjice komunističkih likvidacija u Macelju gdje je 13 tisuća Hrvata ubijeno nakon kraja rata i pobacano u 150 jama na tom području.

Okupilo se mnoštvo svijeta, došla su tri biskupa, više od dvjesto svećenika, predsjednica države je poslala dr.Hebranga kao izaslanika, ali iz „narodne“ vlasti nije bilo nikoga.

Kako si družina koja ignorira eminentna narodna okupljanja može tepati da je „narodna“? Jer, narodna vlast je uz svoj narod i u dobru i u zlu! Zato Stepinac svijetli i nakon 70 godina jer je ostao uz svoj narod kad je bilo najteže!

Niti je pobjegao s Pavelićem, niti je utekao kao Maček! Ostao je uz narod! Narodna vlast je uvijek uz narod, pa je onda i Kolinda često na sportskim događajima, bez obzira ide li joj se baš uvijek tamo!

No, tamo gdje je narod, u pravilu nema Milanovića! Njemu narod zviždi kad ga vidi, a vidi ga u Kninu i u Vukovaru i zato blasfemično zvuče teze, „zviždite nam bilo gdje samo ne ovdje“! Pa samo se tada pojavljuje u narodu! Tko mu ne zviždi? Mediji, mediji i samo mediji!

Koja bi narodna vlast koja vodi interesa o svom narodu dopustila lex Perković? Koja narodna vlast prodaje “Croatia osiguranje” dok je tvrtka u plusu? Koja bi se narodna vlast oglušila na zaključak državne revizije da je privatizacija “Croatia osiguranja” nezakonita?

Koja narodna hrvatska vlast što stoji iza interesa naroda, poručuje Srbiji da nećemo bilateralnim problemima komplicirati Srbiji ulazak u Uniju? A „bilateralni problemi“ su oteta zemlja s vukovarskih ada i otete hrvatske umjetnine u ovom ratu!

Koja narodna vlast bi svom narodu rekla da se zbog straha od beogradske reakcije boji objaviti popis ratnih agresora?

Zašto ih narod ne voli?

Kako ova vlast brani sve nosive grede komunističke vlasti od Tita do Perkovića, oni nas vode do pitanja je li komunistička vlast bila narodna? Jer, koja narodna hrvatska vlast bi dopustila Hudu jamu? Po čemu je gledajući iz perspektive narodne vlasti, Titovo davanje Boke Crnoj Gori, te Srijema i Bačke Srbiji, manje izdajničko od Pavelićeve prodaje Dalmacije i Istre?

Koji je narodni hrvatski interes likvidacija stotinu hrvatskih političkih emigranata širom svijeta za vrijeme komunističke vlasti? Po čemu je narodna bila vlast koja je ubila stotinu tisuća Hrvata na i oko Bleiburga? Jedna „narodna vlast“ ih je likvidirala, druga „narodna vlast“ zabranjuje čak i komemoraciju istih tih žrtava! I čudom se čude da ih narod ne voli?

Tihomir Dujmović

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari