Connect with us

Komentar

Tihomir Dujmović: Ljevica se ne miče od Tita i to je naša tragedija

Published

on

“Srce tragedije leži u činjenici da SDP predvođen mladim Bernardićem i HSS predvođen srazmjerno mladim Beljakom stoji dan danas na Titovim pozicijama. Desnica razumije da se s Pavelićem ništa ne može graditi, ali ljevica se ne miče od Tita i to je srce naše tragedije!”, poručio je za narod.hr istaknuti novinar i publicist Tihomir Dujmović komentirajući proglašenje bivšeg člana CK SKJ počasnim građaninom Koprivnice.

Hrvatska u raljama djece komunizma naslov moje knjige napisane u doba Milanovićeve i Josipovićeve vlasti, to Vam je najkraći odgovor i komentar na ove nagrade starim vampirima. Koje danas dijele Titovi pioniri!

Srce tragedije leži u činjenici da SDP predvođen mladim Bernardićem i HSS predvođen srazmjerno mladim Beljakom stoji dan danas na Titovim pozicijama i to Tita i njegove politike iz 1978, dakle vrhunca Titova sadizma spram minimalnih hrvatskih nacionalnih interesa. Naime, nakon što je smijenio ravno stotinu tisuća hrvatskih komunističkih kadrova Tito uvodi 1972. godine strahovladu koji dovodi do hrvatske šutnje.

Danas Bernardićev SDP ovim vampirima hrvatske prošlosti koji su baš u to najsramnije doba modernije hrvatske povijesti služili kao ministri policije, dakle kao vrh represije jednog zastrašujućeg sustava dijeli nagrade! Nagrade! Možete si misliti političku mizeriju koja se tada prihvatila provođenja te i takve Titove politike lišene minimuma razumijevanja za hrvatske nacionalne interese. Jedan od takvih je bio drug Gaži. Da ne bi imali dvojbi, povijest bilježi da je bas u to najsramnije doba hrvatske šutnje Gaži bio ni manje ni više nego Šef policije.

Davati danas odlikovanje liku koji je u srcu komunističkog totalitarizma bio ni manje ni vise negoli šef policije, dakle ministar unutarnjih poslova u tom odvratnom sustavu, to znači da većinska politička scena Koprivnice i danas stoji na titoističkim stajalištima.

Činjenica da Bernardić i Beljak daju dopuštenja svojim ograncima za odlikovanje ministru policije komunističke Hrvatske govori s kim imamo posla. Znate, ja sam tri godine zabranjen autor i napisao sam more tekstova protiv današnje vlasti. Ali, nama se Pantovčaku i Banskim Dvorima približavaju pet stotina puta gori likovi i političari koji poput Milanovića tvrde da su vukovarski branitelji obični uličari, da bi i sutra na prosvjednike protiv uvođenja ćirilice poslao policiju da ako je to potrebno razbija lubanje Vukovarcima koji se protive uvođenju ćirilice.

Nama se Banskim dvorima približava dvojac Bernardić-Beljak koji plješću svojim ograncima koji šefu komunističke policije u Titovo doba daju ordene! Kao da na stolu nemaju novu odluku europskog parlamenta koji izjednačava fašizam i komunizam. U isto vrijeme Bernardićev SDP u Rijeci obnavlja brod starog satrapa koji je svijetom plovio u neviđenom luksuzu dok mu 70 posto zemlje nije imalo struje i vode!

Dok u Koprivnici lente dijele čovjeku koji je uz Titovu politiku stao čak i nakon hrvatskog proljeća! I to kao vrh najgoreg dijela Titove vlasti- policije! Gospođa Borzan će okrenuti svaku konzervu ne bi li Europi pokazala da nama prodaju jednu, a razvijenoj Europi drugu robu, ali kad se radi i komunističkoj povijesti, kad bi hrvatskom SDP-u trebalo pojasniti kakvu je rezoluciju na temu komunizma i fašizma nedavno donio EU parlament, onda i ona i mudri gospodin Picula šute. Sve vam je to izašlo ispod Titove kabanice i ti se ljudi prije ili kasnije otkriju. Desnica razumije da se sa Pavelićem ništa ne može graditi, ali ljevica se ne miče od Tita i to je srce naše tragedije!”, zaključio je za Narod.hr Dujmović.

Podsjetimo, Pavle Gaži (92), nekoć generalni direktor Podravke, član Centralnog komiteta saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ), sekretar unutarnjih poslova u Hrvatskoj, pouzdanik Beograda, simbol jugoslavenskog unitarizma i za kojega je USKOK 2015. Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu proslijedio kaznenu prijavu zbog sumnje da je naručio ubojstvo Stjepana Đurekovića – proglašen je počasnim građaninom Koprivnice, odlučeno je sredinom listopada na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća koja je trajala punih šest sati.

Gaži je u tajnom glasovanju dobio tanku većinu SDP-ove i HSS-ove vladajuće koalicije od 11 glasova. Šestero vijećnika bilo je protiv, dva suzdržana, a jedan je vijećnik svoj listić učinio nevažećim.

Gaži već ima nagradu za životno djelo koja mu je dodijeljena 2000. godine, u doba mandata liberalnoga gradonačelnika dr. Dražena Sačera. Za počasnog građanina predložio ga je odbor za dodjelu javnih priznanja na čijem je čelu SDP-ov gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zanimljivo je da uoči tajnog glasovanja uopće nije bilo rasprave o toj točki dnevnog reda. Gradonačelnik je obrazložio razloge za kandidaturu osoba koje će dobiti javna priznanja, ali niti jedan vijećnik nije se javio za raspravu.

Najveće gradsko priznanje Pavle Gaži trebao bi dobiti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada 4. studenoga.

 

Dujmović: Tko hoće Milanovića za predsjednika taj mora znati da će u tom slučaju opet pucati hrvatske lubanje po Vukovaru

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari