Pratite nas

Komentar

Tihomir Dujmović: Ljevica se ne miče od Tita i to je naša tragedija

Objavljeno

na

“Srce tragedije leži u činjenici da SDP predvođen mladim Bernardićem i HSS predvođen srazmjerno mladim Beljakom stoji dan danas na Titovim pozicijama. Desnica razumije da se s Pavelićem ništa ne može graditi, ali ljevica se ne miče od Tita i to je srce naše tragedije!”, poručio je za narod.hr istaknuti novinar i publicist Tihomir Dujmović komentirajući proglašenje bivšeg člana CK SKJ počasnim građaninom Koprivnice.

Hrvatska u raljama djece komunizma naslov moje knjige napisane u doba Milanovićeve i Josipovićeve vlasti, to Vam je najkraći odgovor i komentar na ove nagrade starim vampirima. Koje danas dijele Titovi pioniri!

Srce tragedije leži u činjenici da SDP predvođen mladim Bernardićem i HSS predvođen srazmjerno mladim Beljakom stoji dan danas na Titovim pozicijama i to Tita i njegove politike iz 1978, dakle vrhunca Titova sadizma spram minimalnih hrvatskih nacionalnih interesa. Naime, nakon što je smijenio ravno stotinu tisuća hrvatskih komunističkih kadrova Tito uvodi 1972. godine strahovladu koji dovodi do hrvatske šutnje.

Danas Bernardićev SDP ovim vampirima hrvatske prošlosti koji su baš u to najsramnije doba modernije hrvatske povijesti služili kao ministri policije, dakle kao vrh represije jednog zastrašujućeg sustava dijeli nagrade! Nagrade! Možete si misliti političku mizeriju koja se tada prihvatila provođenja te i takve Titove politike lišene minimuma razumijevanja za hrvatske nacionalne interese. Jedan od takvih je bio drug Gaži. Da ne bi imali dvojbi, povijest bilježi da je bas u to najsramnije doba hrvatske šutnje Gaži bio ni manje ni više nego Šef policije.

Davati danas odlikovanje liku koji je u srcu komunističkog totalitarizma bio ni manje ni vise negoli šef policije, dakle ministar unutarnjih poslova u tom odvratnom sustavu, to znači da većinska politička scena Koprivnice i danas stoji na titoističkim stajalištima.

Činjenica da Bernardić i Beljak daju dopuštenja svojim ograncima za odlikovanje ministru policije komunističke Hrvatske govori s kim imamo posla. Znate, ja sam tri godine zabranjen autor i napisao sam more tekstova protiv današnje vlasti. Ali, nama se Pantovčaku i Banskim Dvorima približavaju pet stotina puta gori likovi i političari koji poput Milanovića tvrde da su vukovarski branitelji obični uličari, da bi i sutra na prosvjednike protiv uvođenja ćirilice poslao policiju da ako je to potrebno razbija lubanje Vukovarcima koji se protive uvođenju ćirilice.

Nama se Banskim dvorima približava dvojac Bernardić-Beljak koji plješću svojim ograncima koji šefu komunističke policije u Titovo doba daju ordene! Kao da na stolu nemaju novu odluku europskog parlamenta koji izjednačava fašizam i komunizam. U isto vrijeme Bernardićev SDP u Rijeci obnavlja brod starog satrapa koji je svijetom plovio u neviđenom luksuzu dok mu 70 posto zemlje nije imalo struje i vode!

Dok u Koprivnici lente dijele čovjeku koji je uz Titovu politiku stao čak i nakon hrvatskog proljeća! I to kao vrh najgoreg dijela Titove vlasti- policije! Gospođa Borzan će okrenuti svaku konzervu ne bi li Europi pokazala da nama prodaju jednu, a razvijenoj Europi drugu robu, ali kad se radi i komunističkoj povijesti, kad bi hrvatskom SDP-u trebalo pojasniti kakvu je rezoluciju na temu komunizma i fašizma nedavno donio EU parlament, onda i ona i mudri gospodin Picula šute. Sve vam je to izašlo ispod Titove kabanice i ti se ljudi prije ili kasnije otkriju. Desnica razumije da se sa Pavelićem ništa ne može graditi, ali ljevica se ne miče od Tita i to je srce naše tragedije!”, zaključio je za Narod.hr Dujmović.

Podsjetimo, Pavle Gaži (92), nekoć generalni direktor Podravke, član Centralnog komiteta saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ), sekretar unutarnjih poslova u Hrvatskoj, pouzdanik Beograda, simbol jugoslavenskog unitarizma i za kojega je USKOK 2015. Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu proslijedio kaznenu prijavu zbog sumnje da je naručio ubojstvo Stjepana Đurekovića – proglašen je počasnim građaninom Koprivnice, odlučeno je sredinom listopada na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća koja je trajala punih šest sati.

Gaži je u tajnom glasovanju dobio tanku većinu SDP-ove i HSS-ove vladajuće koalicije od 11 glasova. Šestero vijećnika bilo je protiv, dva suzdržana, a jedan je vijećnik svoj listić učinio nevažećim.

Gaži već ima nagradu za životno djelo koja mu je dodijeljena 2000. godine, u doba mandata liberalnoga gradonačelnika dr. Dražena Sačera. Za počasnog građanina predložio ga je odbor za dodjelu javnih priznanja na čijem je čelu SDP-ov gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zanimljivo je da uoči tajnog glasovanja uopće nije bilo rasprave o toj točki dnevnog reda. Gradonačelnik je obrazložio razloge za kandidaturu osoba koje će dobiti javna priznanja, ali niti jedan vijećnik nije se javio za raspravu.

Najveće gradsko priznanje Pavle Gaži trebao bi dobiti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada 4. studenoga.

 

Dujmović: Tko hoće Milanovića za predsjednika taj mora znati da će u tom slučaju opet pucati hrvatske lubanje po Vukovaru

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davore, lolo, misliš li ti da su građani Hrvatske mutavi?

Objavljeno

na

Objavio

Nije prvi put da nam naši „reformirani“ komunisti pokušavaju prodati „muda pod bubrege“. Na to smo navikli od 1945. do danas, a upravo nas predsjednik SDP-a uvjerava kako su on i njegova neokomunistička bratija jako dobro ispekli zanat kad su u pitanju laži i obmane, odnosno propaganda i specijalni rat i da u tomu ne zaostaju za kumrovečkim bravarom, Rankovićem, Đilasom i društvom.

Nakon što je prije nekoliko dana izbila afera oko sukoba interesa spomenutog lika koji je na čelu Partije (SDP-a), on se danas dosjetio kako doskočiti tomu – iako je famozno Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jasno i glasno zaključilo da je u pitanju upravo to: dakle, sukob interesa – i objasnio nam kako „nije primio novac za stipendiju privatne poslovne škole već samo znanje te da i kad bi htio vratiti novac, ne zna kako bi to izveo, jer nije dobio novac.“

Zgodno i smiješno do bola.

No, da se vratimo na sukob interesa (moju omiljenu temu).

Ja kao dužnosnik neke političke stranke, odem primjerice, u neku firmu koja se bavi iznajmljivanjem automobila i dobijem gratis (besplatno) luksuzni BMW (ili kakvu drugu visoku klasu vozila), koristim ga dok mi treba (u visini najma od 263.000 kuna), vratim vozilicu kad dođe vrijeme i – nikom ništa.

Kad me tko pita, odgovor je jednostavan: Nisam dobio novac! Kuš! Što imate vi s time!?

Ili, odem u Dubai (privatno ili službeno – svejedno) i neki mi šeik iz čista mira (zbog lijepih očiju ili kakvog sličnog razloga) pokloni gratis ljetovanje u trajanju od desetak dana, po prilici vrijedno cca 263.000 kuna. Kad novinari to „iskopaju“ i pitaju me, ja se okomim na njih i uzvratim: „Pa što hoćete?! Nisam dobio lovu! Mrš marvo!“

Primjera bi moglo biti bezbroj, ali ne bih dalje.

Davor („domovine sin“) se do te mjere pravi nevješt da je to tragikomično. I uvredljivo za zdrav razum.

I nehotimice se sjetim pokojnog Miljenka Smoje, kad je u ono vrijeme „zlatnog doba komunizma“ jednom prigodom napisao:

„Ma nije meni krivo ća mi lažu, nego ća misle da im virujen“.

Eto, i uvjereni ljevičar Smoje je znao ponekad oplesti po svojim „drugovima“, što se Bernardiću i sličnim likovima ni u snu dogoditi ne može. Oni su zauzeti traženjem „ustaša“ i „fašista“ po Hrvatskoj (na vrata im dabogda došli – kad ih već toliko zovu).

I onda, dodaje još Davor („domovine sin“) gostujući na TV N1 (u emisiji „Novi Dan“):

„Cijeli sam život primao stipendije, mnogi u Hrvatskoj su primali različite stipendije, ali laž je da sam primio novac. Nisam primio niti kunu, niti lipu. Primio sam jedino znanje i znam da mi nije olakotna okolnost to što sam stekao znanje, a ne novac“.

(Vidi: https://kamenjar.com/bernardic-nisam-primio-novac-ne-mogu-ga-niti-vratiti/; stranica posjećena 11.11.2019.)

Ne znam u kojoj je školi to bilo i što je Bernardić završio, ali što se znanja tiče, mirne duše mogu reći da je tih 263.000 kuna bačen novac. Možda dečko ima neke skrivene talente, ali, bogme, ono što javno prezentira je blago rečeno – katastrofa. Uz sve to, toliko je mentalno ograničen i patijski usmjeren da mi je prosto nevjerojatno da mlad i obrazovan čovjek ima tako ozbiljan defekt.

Naš Davor („domovine sin“), cijeloga je života primao stipendije, kako sam kaže.

To zacijelo može značiti samo kako je bio ili jako važan državi i društvu, dakle, izuzetno talentirani učenik i student s vrhunskim ocjenama (genijalac koji je sve oko sebe bacao u sjenu – neka vrsta Einsteina), ili je iz nekog drugog razloga kroz cijelo vrijeme obrazovanja bio na državnim jaslama – recimo, kao pripadnik privilegirane, povlaštene kaste.

Koliko vidimo, genijalac zacijelo nije. Imate pravo pogađati (ako vam je baš do toga) zašto su mu državne jasle bile na usluzi.

Podsjetimo na kraju (ipak):

„Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo je da je Davor Bernardić povrijedio načelo transparentnog djelovanja iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kada je 2014. prihvatio stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli u iznosu od 263.000 kuna.“

(Vidi: isto – )

I sad ja pitam:

Kako to da je za Tomislava Karamarka bila dovoljna i sumnja da mu je supruga bila u eventualnom sukobu interesa i da ga se na temelju toga otjera s mjesta potpredsjednika Vlade i eliminira u mogućem dolasku na čelnu poziciju izvršne vlasti u državi, a naš se skojevac Davor Bernardić tako bahato i prepotentno izruguje i Povjerenstvu i javnosti i podcjenjuje inteligenciju svih nas?

Dakako da je moguće, kod nas je sve moguće kad su djeca komunizma u pitanju.

Hrvatska je posljednja oaza komunističko-staljnističkog mentaliteta u Europi.

Tko to ne zna ili ne vidi, ili je njihov ili mu nešto s glavom nije u redu.

Zlatko Pinter

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Bruno Petković: Za Index ne dajem ništa! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Zanimljiva snimka pojavila se na društvenim mrežama. Brunu Petkovića zaustavili su novinari i zatražili izjavu.

“Za koga?”, pitao je Petković, a novinari su se redom predstavili.

“Indexu ne dajem ništa. Oprostite. Nije ništa protiv tebe osobno”, odgovorio je Petković.

“Dobro, ali ja sam poslan ovdje, moram odraditi. Hoćeš mi reći razlog možda?”, viknuo je novinar dok je Petković išao prema autobusu, ali nije dobio odgovor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

HAHAHAHAHAHA Unatoč 2 asistencije, potez dana Brune Petkovića. Svi za jednog, jedan za sve!!! Bravo dečki! 🔵 #samoDinamo

Objavu dijeli Gnk Dinamo Zagreb (@dinamozag)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari