Pratite nas

Komentar

Tihomir Dujmović: Ljevica se ne miče od Tita i to je naša tragedija

Objavljeno

na

“Srce tragedije leži u činjenici da SDP predvođen mladim Bernardićem i HSS predvođen srazmjerno mladim Beljakom stoji dan danas na Titovim pozicijama. Desnica razumije da se s Pavelićem ništa ne može graditi, ali ljevica se ne miče od Tita i to je srce naše tragedije!”, poručio je za narod.hr istaknuti novinar i publicist Tihomir Dujmović komentirajući proglašenje bivšeg člana CK SKJ počasnim građaninom Koprivnice.

Hrvatska u raljama djece komunizma naslov moje knjige napisane u doba Milanovićeve i Josipovićeve vlasti, to Vam je najkraći odgovor i komentar na ove nagrade starim vampirima. Koje danas dijele Titovi pioniri!

Srce tragedije leži u činjenici da SDP predvođen mladim Bernardićem i HSS predvođen srazmjerno mladim Beljakom stoji dan danas na Titovim pozicijama i to Tita i njegove politike iz 1978, dakle vrhunca Titova sadizma spram minimalnih hrvatskih nacionalnih interesa. Naime, nakon što je smijenio ravno stotinu tisuća hrvatskih komunističkih kadrova Tito uvodi 1972. godine strahovladu koji dovodi do hrvatske šutnje.

Danas Bernardićev SDP ovim vampirima hrvatske prošlosti koji su baš u to najsramnije doba modernije hrvatske povijesti služili kao ministri policije, dakle kao vrh represije jednog zastrašujućeg sustava dijeli nagrade! Nagrade! Možete si misliti političku mizeriju koja se tada prihvatila provođenja te i takve Titove politike lišene minimuma razumijevanja za hrvatske nacionalne interese. Jedan od takvih je bio drug Gaži. Da ne bi imali dvojbi, povijest bilježi da je bas u to najsramnije doba hrvatske šutnje Gaži bio ni manje ni više nego Šef policije.

Davati danas odlikovanje liku koji je u srcu komunističkog totalitarizma bio ni manje ni vise negoli šef policije, dakle ministar unutarnjih poslova u tom odvratnom sustavu, to znači da većinska politička scena Koprivnice i danas stoji na titoističkim stajalištima.

Činjenica da Bernardić i Beljak daju dopuštenja svojim ograncima za odlikovanje ministru policije komunističke Hrvatske govori s kim imamo posla. Znate, ja sam tri godine zabranjen autor i napisao sam more tekstova protiv današnje vlasti. Ali, nama se Pantovčaku i Banskim Dvorima približavaju pet stotina puta gori likovi i političari koji poput Milanovića tvrde da su vukovarski branitelji obični uličari, da bi i sutra na prosvjednike protiv uvođenja ćirilice poslao policiju da ako je to potrebno razbija lubanje Vukovarcima koji se protive uvođenju ćirilice.

Nama se Banskim dvorima približava dvojac Bernardić-Beljak koji plješću svojim ograncima koji šefu komunističke policije u Titovo doba daju ordene! Kao da na stolu nemaju novu odluku europskog parlamenta koji izjednačava fašizam i komunizam. U isto vrijeme Bernardićev SDP u Rijeci obnavlja brod starog satrapa koji je svijetom plovio u neviđenom luksuzu dok mu 70 posto zemlje nije imalo struje i vode!

Dok u Koprivnici lente dijele čovjeku koji je uz Titovu politiku stao čak i nakon hrvatskog proljeća! I to kao vrh najgoreg dijela Titove vlasti- policije! Gospođa Borzan će okrenuti svaku konzervu ne bi li Europi pokazala da nama prodaju jednu, a razvijenoj Europi drugu robu, ali kad se radi i komunističkoj povijesti, kad bi hrvatskom SDP-u trebalo pojasniti kakvu je rezoluciju na temu komunizma i fašizma nedavno donio EU parlament, onda i ona i mudri gospodin Picula šute. Sve vam je to izašlo ispod Titove kabanice i ti se ljudi prije ili kasnije otkriju. Desnica razumije da se sa Pavelićem ništa ne može graditi, ali ljevica se ne miče od Tita i to je srce naše tragedije!”, zaključio je za Narod.hr Dujmović.

Podsjetimo, Pavle Gaži (92), nekoć generalni direktor Podravke, član Centralnog komiteta saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ), sekretar unutarnjih poslova u Hrvatskoj, pouzdanik Beograda, simbol jugoslavenskog unitarizma i za kojega je USKOK 2015. Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu proslijedio kaznenu prijavu zbog sumnje da je naručio ubojstvo Stjepana Đurekovića – proglašen je počasnim građaninom Koprivnice, odlučeno je sredinom listopada na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća koja je trajala punih šest sati.

Gaži je u tajnom glasovanju dobio tanku većinu SDP-ove i HSS-ove vladajuće koalicije od 11 glasova. Šestero vijećnika bilo je protiv, dva suzdržana, a jedan je vijećnik svoj listić učinio nevažećim.

Gaži već ima nagradu za životno djelo koja mu je dodijeljena 2000. godine, u doba mandata liberalnoga gradonačelnika dr. Dražena Sačera. Za počasnog građanina predložio ga je odbor za dodjelu javnih priznanja na čijem je čelu SDP-ov gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zanimljivo je da uoči tajnog glasovanja uopće nije bilo rasprave o toj točki dnevnog reda. Gradonačelnik je obrazložio razloge za kandidaturu osoba koje će dobiti javna priznanja, ali niti jedan vijećnik nije se javio za raspravu.

Najveće gradsko priznanje Pavle Gaži trebao bi dobiti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada 4. studenoga.

 

Dujmović: Tko hoće Milanovića za predsjednika taj mora znati da će u tom slučaju opet pucati hrvatske lubanje po Vukovaru

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Definiran dan prosvjeda protiv Beljaka u Samoboru

Objavljeno

na

Objavio

Poznati kirurg dr. Hrvoje Tomasović najavio je prosvjed protiv gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka:

“Nedjelja je poslijepodne, cijela Hrvatska je u iščekivanju povijenog rukometnog finala, a ja dežuran u bolnici🙂

Ali, rade i moji prijatelji iz grupe “Branitelji protiv Beljaka” koji su danas imali prvi radni sastanak u svezi prosvjeda protiv Beljakovog govora mržnje.

Definiran je dan prosvjeda, a to je nedjelja, 09. veljače ove godine, na središnjem samoborskom trgu.

Vrijeme: točno u podne😊

Dečki sutra kreću sa ishođenjem potrebnih dozvola, a cijela će grupa i šira zainteresirana javnost o svemu biti redovito obaviještena”, napisao je dr. Tomasović na svom facebook profilu

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Herman Vukušić: Beljak promašio ‘Ceo fudbal’

Objavljeno

na

Objavio

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde😊) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način😶

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao😡

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa.

I opet ćemo

 

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari