Connect with us

Komentar

Tihomir Dujmović: Ovo je hajka, gotovo da ne postoji medij koji dvoji je li Mamić kriv

Objavljeno

on

Medijsku hajku oko istrage protiv Zdravka i Zorana Mamića za direktno.hr prokomentirao je novinar i publicist Tihomir Dujmović.

[ad id=”68099″]

Što se tiče same istrage, kako tvrdi, tek ćemo vidjeti koja je prava i puna istina, ali da se u Hrvatskoj često zaboravlja da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno.

“Jako je teško reći tko je u pravu, pokazat će istraga. Do sada imamo medijski istražene radnje i u tom mi se kontekstu stvar ne sviđa. Mediji su se uključili u jednu hajku, to da Zoran Šprajc na RTL-u ima već pola papira prema kojima se točno zna tko je kome davao kakav novac govori da istraga ide gotovo livemedijski. To je neprihvatljivo, cijela priča prerasta u hajku. Mislim da je vrijeme da se rasvijetli istina o mitologiji Zdravka Mamića, i pozitivna i negativna, ali mediji su se postavili navijački i uključili u hajku i označili krivca. Ne postoji medij koji dvoji je li Mamić kriv, ili na prste jedne ruke možemo nabrojati one koji dopuštaju mogućnost da nije kriv”, rekao nam je Dujmović.

Da jučer nije bio kod Togonala u Otvorenom, nastavlja, ne bi čuli ništa od druge strane, a da nije organizirao konferenciju za medije, imali bismo 50 izjava ministara i pravosudnih organa koji naginju na jednu stranu.

“Slična se stvar dogodila s Bandićem. Mediji kada se uhvate nekog slučaja, gube na vjerodostojnosti. S druge strane, kada vam državna revizija kaže da je prekršen zakon o privatizaciji CO, onda se mediji idu upinjati da to nije istina. Tako mediji napadaju Gorana Marića koji je samo pročitao izvješće revizije. Mediji ih zovu revizorčići, ako državna revizija nije mjerodavna, onda smo došli do samog kraja, onda smijenite glavnog državnog revizora i recite mu da laže. Ili je državna revizija lagala ili je slučaj protuzakonit, trećeg nema”, dodao je Dujmović i zaključio da vjeruje kako će se u idućih nekoliko dana situacija oko braće Mamić iskristalizirati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari