Pratite nas

Pregled

Tihomir Dujmović: Tjedni pregled hrvatske političke gluposti

Objavljeno

na

Hoće li mi u najmanju ruku najveće novinske i TV kuće barem otkazati suradnju nakon što smo vidjeli što je bila istina, a što laž? Jedno je sigurno, još će se puno izbornih ciklusa morati dogoditi da bi ubuduće Hrvati povjerovali agencijama za istraživanje popularnosti stranaka i političara!

MILORAD PUPOVAC PRVI JE NAPAO KOLINDU GRABAR KITAROVIĆ OPTUŽUJUĆI JE U SRBIJANSKOM TISKU DA ĆE VODITI ANTIREGIONALNU POLITIKU I DA NAKON NJENE POBJEDE NEMA NIŠTA OD UNAPRJEĐENJA ODNOSA SRBIJE I HRVATSKE!

pupovacMilorad Pupovac je, komentirajući promjene na Pantovčaku, za beogradski tisak izjavio da u dogledno vrijeme ne treba očekivati unaprjeđenje odnosa Srbije i Hrvatske, što je krajnje opasno loženje vatre u hrvatsko-srpskim odnosima i to već na samom početku Kolindinog mandata. Pupovac je još dodao da će Kolinda nastojati kontrolirati eurointegracijske procese Srbije, pa su tako ove dvije izjave na samom početku stvorile nepotrebne negativne tenzije. No, Pupovac je otišao i korak dalje tvrdeći za novu hrvatsku predsjednicu da će raditi protiv Vlade i na antiregionalnoj politici, te da će nastojati zaštititi prava Hrvata u Vojvodini. No, što je suspektno u nastojanju zaštite prava Hrvata u Vojvodini, nije objasnio… Ali ovim izjavama Pupovac je otvorio vrata polemikama i svađama na relaciji Zagreb-Beograd, premda za to realno nema baš nikakvog razloga. Svaka od ovih njegovih teza je problematična i tendenciozna. Kolinda Grabar Kotarović nikada i nigdje nije rekla da će raditi protiv Vlade, nego da će već jedanput zatražiti od Vlade očitovanje o ovoj situaciji, tražiti da se naciji predoče programi koji bi nas trebali izvesti iz krize, da će Vlada morati pokazati ima li plan, kako on izgleda i kakve su realne šanse da se postigne neki boljitak. Ovu njezinu ambiciju karakterizirati tezom da će ona raditi protiv Vlade u najmanju ruku je nekorektno. Kao i teza da sada slijedi antiregionalna politika. Za mene je briga za Hrvate u Vojvodini, briga za Hrvate u Crnoj Gori, interes o 20 tisuća pokradenih hrvatskih umjetnina i otvaranje pitanja vukovarskih ada, ultimativna proregionalna politika! Zanimljivo da su ove teme za Pupovca znak „antiregionalne politike”! Uostalom, sve je ove detalje Kolinda najavljivala u kampanji!

Za Pupovca je očito regionalna politika samo ona politika koja jača ulogu Srba i Srbije, a politika koja bi afirmirala hrvatska pitanja i probleme koji se tiču hrvatskog nacionalnog korpusa on očito doživljava kao antiregionalne. Zanimljivo! Njezinu izjavu da će se boriti za još veća prava manjina, ali i da će isto tražiti za „Hrvate u Vojvodini, Srbiji i drugim zemljama” Pupovac je nazvao lapusom, misleći na to da je posebno navedena Vojvodina, kao da nije dio Srbije. To je lapsus, ističe Pupovac, ali „lapsus koji u drugim zemljama i u drugim strankama ne bi bio moguć, ali u HDZ-u jest”. Kad je srbijanski predsjednik rekao da je Vukovar srpski grad, nisam čuo da je Pupovac imao potrebu reagirati. Ali ovdje, kod klasičnog lapsusa, eto nama našeg pravednika da nas poduči što je provokacija. U riječ, Pupovac je otvorio sezonu svađa i polemika, kao pravi kurir donio je poruku u centralu i, umjesto da je bona fide objasnio o čemu se radi, najavio je neprijateljstvo kojeg realno nema. Ali čim Kolinda kaže “kakva regija, ovo je Hrvatska”, već je to svima njima – od Pupovca do Nikolića – problem! Tako je to sa srpskom megalomanijom. Dok su u Jugoslaviji imali status naroda u Hrvatskoj njima se činilo da je to posve normalna činjenica! I padali su u nesvijest kada je 90-ih ta perverzna podjela suvereniteta jedne republike promijenjena. Sada su se pak zabog ovih pet godina neprirodne i u nizu relacija za Hrvatsku posve neprikladne regionalne politike strašno začudili da će se te relacije mijenjati. Iz svega što je Kolinda na tu temu rekla može se razabrati da njena politika neće biti antiregionalna, već da će u sklopu regionalne politike inzistirati na ostvarenjima hrvatskih nacionalnih interesa. U čemu je problem?

HOĆE LI SE NAKON PADA IVE JOSIPOVIĆA NETKO ISPRIČATI OVOM NARODU ZA BESRAMNE MEDIJSKE MANIPULACIJE O 80-POSTOTNOJ POPULARNOSTI PREDSJEDNIKA, O 15 POSTO PREDNOSTI PRED SUPARNICIMA KOJE JE PO TIM ANKETAMA IMAO MJESECIMA UNAPRIJED…

AnketCedeListajući ovih dana stare novine vidio sam niz naslova, kategoričkih ocjena, naslova na kojima su se kočile laži: najpopularniji hrvatski političar, političar koji uvjerljivo vodi ispred svih svojih protukandidata, političar koji bi vrlo lako mogao već u prvom krugu potući svoje protivnike… Sad, kad smo vidjeli da se radilo o prijesnoj laži, (a istraživanja vinkovačke agencije koja je pogodila zadnja tri kruga izbora jasno govore da se mogla prognozirati istina da se to htjelo!) postavlja se pitanje hoće li se svi ti medijski mudraci, a zapravo najobičniji manipulatori ispričati čitateljima i gledateljima, jer lagali ste nas cijelo ovo vrijeme? Hoće li se ispričati brojne agencije za istraživanje popularnosti stranaka i političara koje su nas manipulirale i sa svojim matematikama kreirale javno mnijenje praktički godinama? Hoće li mi u najmanju ruku najveće novinske i TV kuće barem otkazati suradnju nakon što smo vidjeli što je bila istina, a što laž? Jedno je sigurno, još će se puno izbornih ciklusa morati dogoditi da bi ubuduće Hrvati povjerovali agencijama za istraživanje popularnosti stranaka i političara! Jer tvrditi da vaša istraživanja govore da 80 posto nacije drži Josipovića najpopularnijim političarem, te da Josipović uvjerljivo vodi s desetak posto, a onda uslijedi dramatični poraz istog tog Ive Josipovića, to ne znači ništa drugo negoli da ste nas bezobrazno varali. Hoće li s Josipovićem otići i „njegove„ agencije?

DUBOKI NAKLON I KAPA DO PODA HRVATIMA U BIH, NE ZATO JER SU DONIJELI POBJEDU KOLINDI, NEGO ZATO ŠTO SU PUTUJUĆI SATIMA DO IZBORNIH MJESTA, A ONDA JOŠ I ČEKAJUĆI SATIMA DA BI GLASOVALI, POKAZALI ŠTO ZNAČI IMATI NACIONALNU SVIJEST! SVAKA IM ČAST!

Statistika govori da je Kolinda Grabar Kitarović i bez glasova Hrvata izvan domovine pobijedila Ivu Josipovića s gotovo dvije tisuće glasova, pa su oni koji misle da se trebamo ispričavati zbog toga što dijaspora redovito podržava nacionalno odgovorne a odbija dati podršku anacionalnim likovima isticali da je važno spomenuti da je Kolinda pobijedila čak i sa samim glasovima u domovini. Meni se isticanje te logike čini nepotrebnim, jer ne vidim zbog čega bi se i kome trebalo ispričavati. Hrvati izvan domovine koji imaju hrvatsko državljanstvo trebali bi imati po svemu isti izborni status kao i Hrvati koji žive u domovini. Uostalom, to im jamči Ustav i to im jamči sastavni dio prava koja izlaze iz posjedovanja državljanstva, dakle na formalnoj razini sve je jasno. Premda te relacije uopće nisu za usporedbu, ova bjesomučna hajka koja se odvija po društvenim mrežama protiv dijaspore, i naročito protiv Hrvata u BiH, posebno je iritantna uzme li se u obzir da nikakvih prigovora nema kada u Hrvatsku za lokalne, ali i za parlamentarne izbore (a i za ove izbore je samo u Glinu stigla cijela karavana autobusa iz Beograda!) stižu hrvatski Srbi kako bi ostvarili svoje biračko pravo. Zanimljivo je da sve one koji su ovaj put bili alergični na glasovanje Hrvata izvan domovine baš nikada ne smeta što hrvatski Srbi dolaze ovamo na glasovanje!

A kad govorimo već o ovim relacijama treba se podsjetiti da je Baukovo ministarstvo upravo s namjerom da očisti biračke popise od ljudi koji imaju lažno prijavljeno prebivalište pretražilo Vrgorac i okolicu i javno se hvalilo kako su tamo pronašli na desetke lažno prijavljenih adresa. U isto vrijeme na sve apele Hrvata iz Vukovara da istu akciju ponove u Vukovaru, jer je javna tajna da brojni Srbi žive u Srbiji i lažno su prijavljeni u Vukovaru, Milanoviću nije palo na pamet provesti zakon striktno u svim dijelovima Hrvatske! Niti to im nije bilo dovoljno, nego su ukidanjem više od stotinu biračkih mjesta u BiH oteli barem stotinu tisuća glasova Kolindi! Imali su najveći dio medija iza sebe, imali su agencije za istraživanje popularnosti koje su manipulirale mjesecima ranije! I ništa nije bilo dovoljno! Hrvatska nacionalna opcija je uspjela u 90-oj minuti zabiti pobjedonosni gol! I odnijeti pobjedu čije konotacije su uistinu povijesne i nisam siguran da smo uopće svjesni svih dosega ovih izbora!

„MENI SU ZAPRIJETILI FIZIČKOM LIKVIDACIJOM, SAŠA PERKOVIĆ JE SLAO PUNICU DA NAGOVORI GOSPOĐU GIZELU ĐUREKOVIĆ NA ODUSTAJANJE OD PROCESA, A KAD NIJE HTJELA GURNUTA JE POD TRAMVAJ” – ISTIČE U HRVATSKOM TJEDNIKU BOŽE VUKUŠIĆ UOČI DAVANJA ISKAZA NA SUDU U MÜNCHENU!

Uoči davanja iskaza na suđenju Perkoviću i Mustaču u Münchenu, Bože Vukušić je dao opširni intervju Hrvatskom tjedniku u kojem iznosi upravo zastrašujuće podatke vezane uz to suđenje, ali unatoč svemu mediji kao po zapovijedi bježe od tih tema. Vukušić u intervjuu ističe kako je Saša Perković „godinama izravno uključen u opstruiranje istrage i suđenja u Münchenu, pa i tako što je na potpuno ilegalan način pokušavao pridobiti podatke kojima bi se diskreditirali svjedoci protiv njegovog oca Josipa”. Vukušić izrijekom dodaje da se Saša Perković „do te mjere upetljavao da je i putem zajedničkih poznanika Gizele Đureković i svoje punice Emine Prusac, majke svoje supruge Lejle, slao diskretne poruke, vjerojatno s namjerom da gospođu Gizelu nagovori na povlačenje iz slučaja”. Govoreći o konkretnoj akciji na suprugu Stjepana Đurekovića, Vukušić ističe i ovo: “Ili, ono što je javnosti nepoznato, a moglo je imati ključnu ulogu kod izručenja Zdravka Mustača Njemačkoj: prije nekog vremena, u doba pred ulazak Hrvatske u EU, gospođa Gizela Đureković je završila desetak dana na traumatologiji s ozljedama glave i teškim potresom mozga nakon što ju je netko, vjerojatno ‘slučajno’ gurnuo na tramvajskoj stanici u središtu Zagreba dok je sasvim mirno i izvan svake gužve čekala tramvaj”. Upravo je nevjerojatno da na ovako strašne optužbe nitko ni na koji način nije reagirao, ni mediji ni politika, niti pravosuđe.

NINO PAVIĆ S 30 MILIJUNA KUNA I 30 NAJVJERNIJIH SURADNIKA POKREĆE NOVI TJEDNIK!

Novi broj Nacionala donosi spektakularnu vijest da je bivši većinski vlasnik Europapress holdinga Nino Pavić odlučio pokrenuti novi tjedni magazin! Navodno se već uselio u nove poslovne prostore, sa sobom je pokupio „užu jezgru svog tima” te u pregovorima s bankama kreće u novi projekt. Po tim informacijama, Pavić ide u novi početak s Mladenom Plešom, Davorom Butkovićem, Igorom Alborgettijem i nizom drugih starih suradnika. Upućeni krugovi ističu da pregovori s budućim financijerima idu dosta sporo jer u poslovnim krugovima, nakon što se doznalo do koje razine je zadužio svoju raniju tvrtku i kakvi su sve minusi isplivali u predstečajnoj nagodbi, nema velikog interesa za ulazak u novu Pavićevu investiciju.

ZAMISLITE KAKAV ZAKON JE PRIPREMILO MINISTARSTVO KOJE VODI MILANKA OPAČIĆ KAD JE USTAVNI SUD PONIŠTIO KOMPLETAN ZAKON! NE POJEDINE NJEGOVE ODREDBE, NEGO JE UKINUT ZAKON KAO TAKAV! NE BI LI MINIMUM POLITIČKE PRISTOJNOSTI NALAGAO DA MILANKA OPAČIĆ PONUDI OSTAVKU? PONEKAD IZGLEDA KAO DA OVA VLADA PRIZNAJE SUD SAMO SVOJE PARTIJE: MINISTRU POLJOPRIVREDE BRUXELLES JE NAKON ŠTO MU JE VRATIO CIJELI DOKUMENT NA DORADU PRONAŠAO 345 PRIMJEDBI, ALI JAKOVINI NIJE PALO NA PAMET ODSTUPITI! JOVANOVIĆU JE USTAVNI SUD U NEKOLIKO NAVRATA PONIŠTAVAO NJEGOVE PRIJEDLOGE ZAKONA, NI ON NIJE NUDIO OSTAVKU!

Zagreb, 29.04.2013 - Izaslanstvo SDP-a polozilo cvijece na grob Ivice Racana povodom godisnjice njegove smrtiAko se ne varam još se nikad nije dogodilo da je Ustavni sud poništio kompletan zakon, kao što je sad ukinuo Obiteljski zakon koji je godinama marljivo pripremala Milanka Opačić. Niz prigovora i sugestija da je zakon loš, da traži doradu da su neka rješenja eklatantni nazadak, nitko u Ministarstvu nije prihvatio. Ono što je osobito frapantno, da unatoč brojnim prigovorima i najavama da takav zakon neće proći, niti predsjednik Josipović nije tražio očitovanje Ustavnog suda. Točno je da je on zakon „morao” potpisati odnosno potvrditi, ali je točno i da je mogao tražiti ocjenu ustavnosti od Ustavnog suda, što se nije dogodilo! Vidite dokud seže ideologija! Zato jer se ideološki slagao s nekim ideološkim odredbama tog zakona, okrenuo je glavu od problematičnih relacija i, premda profesor na Pravnom fakultetu, nije našao stručne snage da Zakon pošalje na verifikaciju Ustavnom sudu!

Niz zakonskih rješenja u tom zakonu problematizirano je u medijima i znatno ranije, posebno se dugo vrtjela problematičnost zajedničke roditeljske skrbi u slučaju rastave. Naime, zajednička roditeljska skrb po novom zakonu je moguća isključivo ako se roditelji dogovore o tome. Ako ne, onda sud po svom nahođenju odlučuje (samo zato jer nema njihovog dogovora!) koji roditelj ne zaslužuje roditeljsku skrb, te sud odlučuje o svim detaljima daljnjeg kontakta djeteta i inkriminiranog oca. Stručnjaci su doslovce vikali da je takva odredba neodrživa i da se svugdje u svijetu iz roditeljske skrbi izdvaja roditelj jedino u slučaju roditeljskog nasilja ili klasičnih zdravstvenih razloga. Ovdje se zajednička roditeljska skrb predviđa samo ako se supružnici dogovore, što je mimo pameti. Postoji još čitav niz odredbi koje su podjednako nevjerojatne i Ustavni sud se odlučio na vrlo rigorozan potez, kakav se rijetko viđa: ukinuo je kompletan zakon! Što bi se još trebalo dogoditi da Milanka Opačić ponudi ostavku?

Što bi još Bruxelles trebao poručiti Jakovini nakon što mu je u izmijenjenom zakonu pronašao 345 novih grešaka, pa da vidimo da Jakovina odlazi? Kako funkcioniraju moralni zakoni u glavama i dušama tih ljudi? Što će Milanoviću sve njegove titule, škole i iskustvo Bruxellesa kad je politički neotesan do te razine da niti 2007. nije čestitao Sanaderu pobjedu, niti je to napravio sada kad je pobijedila Kolinda Grabar Kitarović?

JE LI MILANOVIĆ SVJESTAN DA JE OVO ČETVRTI PORAZ SDP-a U ČETIRI GODINE, OTKAKO ON VODI SDP? JE LI SVJESTAN ODGOVORNOSTI KOJU NOSI PRED OVIM NARODOM? JE LI SVJESTAN VLASTITE ODGOVORNOSTI ZA DALJNJI RAZVOJ SITUACIJE S OBZIROM DA OD RATA NITKO U HRVATSKOJ NIJE NASTUPAO S TEZOM „ILI MI ILI ONI”?

Potpuno iracionalan, upravo sulud čin prkosnog, gnjevnog, inatljivog i nekulturnog hrvatskog premijera da ne čestita na pobjedi Kolindi Grabar Kitarović čini ga trenutno najantipatičnijom političkom osobom u zemlji! Ali, čak i da zatomimo njegovu nepristojnost i neotesanost, postavlja se pitanje što misli postići s ovim inatom koji mu javno predbacuju sad već i Leko i Komadina, koji tvrde da je čestitka stvar kulture? Milanović trenutno političku lojalnost prema sebi temelji samo na jednoj činjenici: dragi moji ministri, a pogotovo dužnosnici, ako popustite pred ovim pritiscima nema više ni visokih plaća, ni kartica ni A6 limuzina, prema tome, dok smo ovdje i dok smo zajedno ne mogu nam ništa! Ali ta će primitivna logika puknuti prije ili kasnije, i ako mu se ne dogodi otvoreni bunt u vlastitoj stranci posve je realno da „pukne” neka manja stranka koalicije i da time započne proces pada Vlade. Jer kad izađe jedna stranka pritisak na preostale će biti neizdrživ. Pogotovo zato jer će najtvrdoglaviji biti najžešće kažnjeni na idućim izborima koji su pred vratima. Kako je moguće da jedan nesumnjivo inteligentan i školovan čovjek poput Zorana Milanovića ne razumije ovu jednostavnu logiku? Jer, sila može vrijediti jedno vrijeme, ali ničija nije do zore gorjela…

Autor: 7Dnevno/ Tihomir Dujmović

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Hrvoje Zekanović podnio prijavu za ugrožavanje nacionalne sigurnosti

Objavljeno

na

Objavio

Hrvoje Zekanović, Hrastov zastupnik u Saboru, podnio je prije desetak dana prijavu Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA), Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i Uredu vijeća za nacionalnu sigurnost zbog ugrožavanja nacionalne sigurnosti kroz sprječavanje i kontroliranje informacija, osobito na društvenim mrežama.

Zekanović tako u svojoj prijavi piše da su od 29. studenog, dakle od presude Hrvatskoj šestorci u Hagu, na društvenim mrežama u Hrvatskoj zabilježeni dosada najveći cyber napadi koji predstavljaju ozbiljan sigurnosni problem.

Nakon donošenja presude ‘Hrvatskoj šestorki’ u Haagu gotovo sve objave koje su korisnici društvenih mreža postavili na svoje profile, a ticale su se gore navedenih, bile su na udaru nepoznatog/ih cyber napadača.

Teško je točno procijeniti koliko je korisnika društvenih mreža bilo na udaru cyber napadača, ali s obzirom na važnost događanja u Haagu i na broj korisnika društvenih mreža pretpostavljam da se radi o stotinama tisuća – istaknuo je Zekanović.

Uloga interneta, piše, danas postaje sve važnija u kreiranju društvenih i sigurnosnih procesa, s obzirom na ovisnost društava i pojedinaca o internetu i informacijskoj tehnologiji. Ovakvi napadi u kibernetičkom prostoru, bez obzira na motive, sve više ugrožavaju pojedince, organizacije i državu.

Republika Hrvatska je očito ovaj put bila izložena obliku hibridnog djelovanja koje sadrži elemente nekonvencionalnog, asimetričnog i kibernetičkog djelovanja s ciljem iskorištavanja ranjivosti, slabljenja hrvatskog suvereniteta i neovisnosti, potkopavanja demokratskih vrijednosti i sloboda.

Bitno je naglasiti da je ovo cyber djelovanje bilo isključivo usmjereno na objave i osobe koje su izražavale stav identičan ili sličan stavu predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske pa tako ovi napadi imaju još veću opasnost po sigurnost Hrvatske. Svako ovakvo buduće djelovanje može eskalirati do razmjera koji mogu ozbiljno ugroziti sigurnost Republike Hrvatske – smatra Hrastov saborski zastupnik.

Nadalje, izražava ozbiljnu sumnju da se radi o hibridnom napadu kojim se ugrožava nacionalna sigurnost s obzirom da je svim građanima Republike Hrvatske Ustavom zajamčena sloboda mišljenja i izražavanja misli koja obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa te se zabranjuje cenzura, te da je nužno detektirati njegova izvorišta.

Strategija nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske (NN 73/2017) takvo djelovanje navodi kao iznimnu opasnost, te predlažem hitno postupanje, jer intezitet i broj napada sugeriraju da se radi o dobro organiziranim skupinama, zaključio je Hrvoje Zekanović

Željka Markić: Vlada bi trebala od Facebooka tražiti da poštuje hrvatske zakone

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Vlado Galić novi savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost predsjednice Republike

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović imenovala jenovog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost, priopćeno je u petak iz Ureda Kolinde Grabar-Kitarović.

Širokobriježanin Vlado Galić rođen je 1965. godine, diplomirao je 1991. godine rudarstvo na zagrebačkom Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. Od 1991. bio je dragovoljac Domovinskog rata u kojem je bio pripadnik specijalnih postrojbi Oružanih snaga (OS) te djelatnik Sigurnosno-informativne službe Ministarstva obrane RH (MORH).

Završio je Ratnu školu OS “Ban Josip Jelačić”, a pohađao je NATO seminare iz područja organizacije, upravljanja i zapovijedanja.

U organizaciji Fakulteta političkih znanosti i Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti stekao je zvanje menadžera sigurnosti iz područja poslovne i nacionalne sigurnosti.

Bio je i nastavnik u Zapovjedno-stožernoj školi “Blago Zadro” za predmet Strategija nacionalne sigurnosti te je obnašao i dužnost stožernog časnika za izobrazbu u Glavnom stožeru OS.

Umirovljen je u činu pukovnika u siječnju 2007. godine.

Od lipnja 2006. godine pa do oslobađajuće presude u studenome 2012. godine bio je član odvjetničkoga tima obrane generale Ante Gotovine pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu.

Od siječnja 2013. godine do dolaska na Pantovčak obnašao je dužnost voditelja Ureda za strategiju, upravljanje promjenama i projektima u Glavnome tajništvu HDZ-a te je bio voditelj odjela za analitiku u stranačkim izbornim stožerima.

Za sudjelovanje u Domovinskome ratu i obnašanje dužnosti u MORH-u, sigurnosno-obavještajnoj zajednici te OS RH višestruko je nagrađivan i odlikovan.

U javnosti se problematiziralo njegovo djelovanje u sklopu Sigurnosno-informativne službe gdje je kao načelnik u drugoj polovici 1990-ih provodio akciju “Kameleon” tijekom koje su nadzirane neke nevladine udruge i organizacije, među njima i HHO, zbog koje je protiv njega i pokrenut stegovni postupak pod sumnjom da je narušio ugled MORH-a, a koji je pao u zastaru.

Izvori bliski Galiću kažu kako je to bila njegova zadaća prema poslovniku SIS-a, da protuobavještajno djeluju te nadziru osobe i institucije koje pokazuju interes za pripadnike Oružanih snaga.

Riječ je, dodaje isti izvor, bilo o osobama i institucijama čiji su prikupljeni podaci, primjerice o akciji “Oluja”, korišteni na suđenjima pred Haaškim sudom, a pokazali su se netočnima te ih sud uopće nije koristio kao dokazni materijal.

Galić je imenovan nakon što je dosadašnja predsjedničina savjetnica Maja Čavlović imenovana za predstojnicu Ureda za nacionalnu sigurnost. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari