Connect with us

Istaknuto

TIHOMIR DUJMOVIĆ: Normalan čovjek ne može izgovoriti što je Milanović izgovorio

Objavljeno

-

Hrvatski sabor nakon 50 dana muke napokon je dobio svog predsjednika – akademika Željka Reinera, kandidata Domoljubne koalicije i Mosta. No to nije spriječilo Zorana Milanovića da se u pauzi konstituirajuće sjednice Sabora obruši na saborsku većinu i najavio da tek sad počinje borba. Publicist i novinar Tihomir Dujmović za direktno.hr komentirao je novog saborskog predsjednika i bezobrazluk bivšeg premijera.

[ad id=”68099″]

“Napokon smo dobili novi saziv Sabora, napokon se riješila muka koja je mučila naciju 50 dana, i dobili smo prirodnu i jedino logičnu koaliciju dviju stranaka koji iskreno žele reforme, a to su Most i Domoljubna koalicija”, jasno je rekao Dujmović isključivši u tome koaliciju Hrvatska raste koja je upropastila svoje pregovore s Mostom dogovaranjem iza leđa glavne osobe Mosta.

Milanović je vidno isfrustriran u pauzi konstituirajuće sjednice najavio borbu.

“Jedinu ljagu na današnji događaj bacila je Milanovićeva izjava koja je potpuno neshvatljiva i trebala bi gospodina Reinera zamoliti u stankama Sabora na pregled gospodina Milanovića. Meni se, naime, čini da normalan čovjek ne može izgovoriti što je Milanović izgovorio”, naglasio je Dujmović i nastavio:

“A to je da na vlast dolazi kriminalna i gotovo proustaška vlast. O ustaštvu je potpuno deplasirano govoriti jer ga u Hvatskoj ‘hvala Bogu’ i nema. A kad govorimo o kriminalu valja podsjetiti: od Vukovara pa do Dubrovnika perjanice lijeve koalicije u džepu imaju pravomoćne presude”, podsjetio je Dujmović na poštenje lijeve koalicije.

Akademik Željko Reiner izabran je za predsjednika Sabora sa 88 glasova zastupnika.

“Činjenica da SDP nije podigao ruku za predsjednika Sabora najava je pravog političkog rata koji će uslijediti protiv nove vlasti”, analizirao je Dujmović i nastavio:

“Jer se nikako drugačije ne može tumačiti činjecnica da predsjednik Sabora nije izabran jednoglasno”.

Dujmović se osvrnuo na prijenos konstituirajuće sjednice na regionalnoj televiziji N1 koji je pratio voditelj Tihomir Ladišić i njegova gošća bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Valja obratiti pozornost na držanje nevladinih udruga i na nastavak nesmiljenog medijskog navijanja, pa je tako doista bilo degutantno gledati kako se Tihomir Ladišić i Jadranka Kosor na N1 nadmeću u napadima na novu vlast”, bio je direktan Dujmović.

“Nema nikakave sumnje da od danas slijedi teško političko razdoblje za hrvatsku vlast, teško zato jer nova vlada mora provesti uistinu teške reforme”, naglasio je Dujmović i nastavio da je moglo biti lakše:

“I bilo bi silno odgovorno kad bi imali oporbu koja bi pomogla u bolnim rezovima koji slijede, a ne oporbu koja će demagoški napadati sve ono što je i sama trebala provesti”, rekao je misleći na nezadovoljstvo SDP-a.

“U svakom slučaju sada je u nastavku sastavljanje vlade i valja uistinu odabrati stručne, pametne i spospobne, a ne politički podobne kao što je do sada često bio slučaj. Nakon dugo godina u Hrvatskoj se dogoodio “veliki Božić” i nakon dugo godina Hrvatska na Pantovčaku i u Banskim dvorima ima ljude koji ne misle da je Hrvatska slučajna država”, zaključio je Dujmović za direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari