Pratite nas

Komentar

Tihomir Orešković: Moja vlada je stabilna, a ja sam optimist!

Objavljeno

na

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u nedjelju da je zajednički cilj Vlade i sindikata podizanje standarda hrvatskih građana te izrazio nadu da će sa sindikatima, s kojima je Vlada počela pregovore to i postići.

[ad id=”93788″]

Premijer Orešković je to izjavio novinarima u Okučanima na obilježavanju 21. godišnjice Vojno-redarstvene operacije “Bljesak”.

Zamoljen da komentira 100 dana Vlade , Orešković je rekao da je puno stvari učinjeno, da je Vlada donijela realan proračun i usvojila reformski paket mjera.

Osim toga , kako je rekao, učinjeno je dosta konkretnih koraka u vezi s poboljšanjem hrvatskog imidža, pogotovo što se tiče investicija. Spomenuo je veliku investiciju od 100 milijuna eura u Plivu, obnovu željezničke pruge Dugo Selo – Križevci, vrijednu 200 milijuna eura, a najavio da će uskoro krenuti i investicije koje će se financirati novcem iz europskih fondova.

Premijer Orešković podsjetio je da je u 100 dana Vlade imao i niz susreta i razgovora s mnogim političarima i gospodarstvenicima u zemlji i inozemstvu kojima je predstavio ekonomske potencijale Hrvatske. Podsjetio je da se sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, britanskim premijerom Davidom Cameronom, mnogim političarima u Europskoj uniji, da je bio u posjetu Svetom Ocu Franji, a da su Hrvatsku posjetili britanski princ Charles i nedavno turski predsjednik Erdogan.

Sada nam je prioritet da počnemo ostvarivati taj reformski paket koji smo nedavno usvojili i uvjeren sam da će se vrlo brzo stvoriti pozitivno ozračje i da će hrvatski građani početi osjećati da se stvari pokreću, rekao je premijer Orešković, dodajući da svi indikatori idu u tom smjeru. I zato sam optimist, rekao je Orešković, dodajući da je njegova Vlada stabilna.

O kritikama da to ipak ne izgleda tako, Orešković je rekao da tu ima svakakvih spinova, a da su se partneri u Vladi jednostavno trebali upoznati.

To je vrijeme prošlo, donijeli smo proračun i reformski paket mjera i svi znaju što moraju ispuniti, rekao je Orešković i dodao da se time šalje poruka ne samo građanima Hrvatske nego i investitorima.

U vezi s anketom Nove TV po kojoj je dobio najveće ocjene u Vladi, Orešković je zahvalio građanima i zamolio za daljnju podršku.

Ne pripadam ni jednoj stranci, ja sam tu za hrvatske građane koji su moja stranka, rekao je Orešković.

Novinari su zamolili i predsjednika Hrvatskog sabora da ocijeni prvih 100 dana Vlade na što je odgovorio kako je bilo normalno vrijeme uhodavanja s obzirom da je po prvi put u povijesti na vlasti koalicija i lista koja podupire tu koaliciju. Svi akteri su se morali uigrati, a uglavnom je to postignuto i sada postoji vrlo jasan hodogram reformi i apsolutno vjerujem da će ova Vlada svoj mandat ostvariti do kraja, rekao je Reiner.

Ocijenio je da se ponekad pretjerivanjem u razlikama među partnerima, koje su normalne, stvara situacija koja je na tragu želja nekih koji bi htjeli da se koalicija raspadne, a to se, poručio je Reiner, neće dogoditi.

Glavni je cilj vladajuće većine vratiti nadu hrvatskim građanima, stvoriti radna mjesta kako mladi ne bi odlazili iz Hrvatske, općenito promijeniti klimu, apatičnost i beznađe koje je već duže vrijeme prisutno u Hrvatskoj, rekao je Reiner, istaknuvši kako vjeruje da će se to dogoditi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Bez 4 zborna područja HVO-a mi danas ne bi imali niti Hrvatsku državu niti Federaciju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska i BiH. Jedinstveno ratište. Hrvatske snage-HV, HVO. Šta tu ne razumiju agitpropovci na partijskim portalima.

 

Glasnović: Zašto je Marksizam koji potiče iz Sotonizma jugozomboidima tako drag?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Davor Ivo Stier: Pavelićev antikomunizam i Titov antifašizam jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik i mogući kandidat za novog predsjednika HDZ-a, Davor Ivo Stier, oglasio se povodom Dan sjećanja na žrtve svih totalitnih režima, te upozorio kako svaki istinski demokrat mora odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma

-Danas je Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima. Europski parlament je izabrao ovaj datum, 23. kolovoza, kao podsjetnik na pakt koji su nacisti i komunisti sklopili prije 80 godina. Iako se ta činjenica rijetko ističe u javnosti, na početku Drugog svjetskog rata, od 1939. do 1941., nacisti i komunisti su imali pakt o nenapadanju.

Nacisti su pakt prekršili 22. lipnja 1941. napadom na Sovjetski savez i tek tada je ovdašnja Komunistička partija započela borbu protiv nacizma, fašizma i Pavelićevog režima, stoji u objavi Davora Ive Stiera na njegovoj službenoj Facebook stranici.

Podsjetio je i na aktivnosti kršćanskih antifašista, pogotovo onih u Istri.

-Puno prije komunista, hrvatski kršćanski antifašisti suprotstavljali su se fašistima u Istri. Među njima Antun Milovan, otac biskupa Ivana i bliski suradnik mons. Bože Milanovića, a kojega su komunisti ubili 1945. Danas se prisjećamo Antuna Milovana, blaženog Miroslava Bulešića, kao i svih nevinih žrtava fašizma i komunizma. Njihova žrtva svjedoči o istinskoj ljubavi prema slobodi, o kršćanskom i demokratskom suprotstavljanju svakom totalitarnom režimu i ideologiji. Totalitarizam se ne može opravdati pukim suprostavljanjem drugom totalitarizmu, bez iskrenog zalaganja za slobodu i demokraciju, podsjeća Stier.

Na koncu upozorava kako će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma.

-Zato će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma. Iako međusobno suprotstavljeni, ti su diktatori i njihovi režimi bili negacija slobode. Oni jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti. Jer je suverena i demokratska Republika Hrvatska stvorena na temelju volje hrvatskog naroda za slobodom i pobjedom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, zaključuje Stier.

R.H.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari