Pratite nas

Komentar

Tihomir Orešković: Moja vlada je stabilna, a ja sam optimist!

Objavljeno

na

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u nedjelju da je zajednički cilj Vlade i sindikata podizanje standarda hrvatskih građana te izrazio nadu da će sa sindikatima, s kojima je Vlada počela pregovore to i postići.

[ad id=”93788″]

Premijer Orešković je to izjavio novinarima u Okučanima na obilježavanju 21. godišnjice Vojno-redarstvene operacije “Bljesak”.

Zamoljen da komentira 100 dana Vlade , Orešković je rekao da je puno stvari učinjeno, da je Vlada donijela realan proračun i usvojila reformski paket mjera.

Osim toga , kako je rekao, učinjeno je dosta konkretnih koraka u vezi s poboljšanjem hrvatskog imidža, pogotovo što se tiče investicija. Spomenuo je veliku investiciju od 100 milijuna eura u Plivu, obnovu željezničke pruge Dugo Selo – Križevci, vrijednu 200 milijuna eura, a najavio da će uskoro krenuti i investicije koje će se financirati novcem iz europskih fondova.

Premijer Orešković podsjetio je da je u 100 dana Vlade imao i niz susreta i razgovora s mnogim političarima i gospodarstvenicima u zemlji i inozemstvu kojima je predstavio ekonomske potencijale Hrvatske. Podsjetio je da se sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, britanskim premijerom Davidom Cameronom, mnogim političarima u Europskoj uniji, da je bio u posjetu Svetom Ocu Franji, a da su Hrvatsku posjetili britanski princ Charles i nedavno turski predsjednik Erdogan.

Sada nam je prioritet da počnemo ostvarivati taj reformski paket koji smo nedavno usvojili i uvjeren sam da će se vrlo brzo stvoriti pozitivno ozračje i da će hrvatski građani početi osjećati da se stvari pokreću, rekao je premijer Orešković, dodajući da svi indikatori idu u tom smjeru. I zato sam optimist, rekao je Orešković, dodajući da je njegova Vlada stabilna.

O kritikama da to ipak ne izgleda tako, Orešković je rekao da tu ima svakakvih spinova, a da su se partneri u Vladi jednostavno trebali upoznati.

To je vrijeme prošlo, donijeli smo proračun i reformski paket mjera i svi znaju što moraju ispuniti, rekao je Orešković i dodao da se time šalje poruka ne samo građanima Hrvatske nego i investitorima.

U vezi s anketom Nove TV po kojoj je dobio najveće ocjene u Vladi, Orešković je zahvalio građanima i zamolio za daljnju podršku.

Ne pripadam ni jednoj stranci, ja sam tu za hrvatske građane koji su moja stranka, rekao je Orešković.

Novinari su zamolili i predsjednika Hrvatskog sabora da ocijeni prvih 100 dana Vlade na što je odgovorio kako je bilo normalno vrijeme uhodavanja s obzirom da je po prvi put u povijesti na vlasti koalicija i lista koja podupire tu koaliciju. Svi akteri su se morali uigrati, a uglavnom je to postignuto i sada postoji vrlo jasan hodogram reformi i apsolutno vjerujem da će ova Vlada svoj mandat ostvariti do kraja, rekao je Reiner.

Ocijenio je da se ponekad pretjerivanjem u razlikama među partnerima, koje su normalne, stvara situacija koja je na tragu želja nekih koji bi htjeli da se koalicija raspadne, a to se, poručio je Reiner, neće dogoditi.

Glavni je cilj vladajuće većine vratiti nadu hrvatskim građanima, stvoriti radna mjesta kako mladi ne bi odlazili iz Hrvatske, općenito promijeniti klimu, apatičnost i beznađe koje je već duže vrijeme prisutno u Hrvatskoj, rekao je Reiner, istaknuvši kako vjeruje da će se to dogoditi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

SPC nije vjerska, nego politička ustanova

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže kako je srbijanski predsjednik Vučić i u crkvenim krugovima pokušao dobiti saveznike za razgovore s Albancima, ali ni oporba ni SPC ni veći dio srpskog naroda ne pristaje ni na kakve kompromise.

Kad god je riječ o najvažnijim i najosjetljivijim nacionalnim temama s najviše se pozornosti sluša glas Srpske pravoslavne crkve, pa bi neobaviješten promatrač mogao pomisliti da je Srbija izrazito religiozna nacija.

No vjerska odanost Crkvi u narodu gotovo je zanemariva u usporedbi s političkom moći te kultne institucije koja je odigrala sramotnu huškaču ulogu i u agresiji na Hrvatsku.

Beogradski list “Blic” u deset je gradova proveo istraživanje prema kojem “tek svaki sedmi vernik kaže da u crkvu ide redovno, a isti je broj onih koji uopšte ne idu u Božji hram”.

A Arsenije Arsenijević, starješina Vaznesenjske crkve u Beogradu, na čijem području ima 20.000 ljudi, kaže da na nedjeljno bogoslužje dođe oko 200 ljudi, dakle, svaki stoti stanovnik.

I odbijanje suradnje s Vučićem u razgovorima s Kosovom pokazuje staru istinu – Srpska pravoslavna crkva u kojoj vjernika gotovo i nema nije vjerska nego politička ustanova.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Crna Gora je shvatila što je SPC, ali ne i Hrvatska

 

 

Bujica objavila fotografiju: Patrijarh SPC Irinej s četnicima u okupiranom Žitniću kod Drniša!

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zaposlenici Grada Pule darovali krv, ali ne i Boris Miletić!

Objavljeno

na

Objavio

Grad Pula je, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine sudjelovao u akciji darivanja krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi. U akciji koja je organizirana u prostorijama Komunalne palače do 14,00 sati 42 osobe pristupile su darivanju, od kojih je sposobno za darivanje krvi bilo 38 osoba.

Krv je donirao i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji su svojim primjerom doprinijeli hvalevrijednoj akciji.

„Drago mi je što smo dio ove akcije, što ovom humanom gestom, pokazujemo osviještenost o potrebi darivanja krvi“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Gradonačelnik Boris Miletić, usprkos isticanju osviještenosti od strane njegovih najbližih kolega, ipak nije sudjelovao u akciji darivanja krvi, što je vrlo čudno, a posebno kada se uzme u obzir da na službenoj web stranici Grada Pule, povodom akcije darivanja krvi, stoji:

”Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života. Grad Pula zato ovu akciju želi učiniti tradicionalnom te je održati i dogodine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.”

Gradonačelnik Boris Miletić nije darovao svoju krv, usprkos jasnom isticanju Grada Pule da se tako mogu spasiti tri života. Njegov motiv ostaje nepoznat, pišu Ivijesti.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari