Connect with us

Gospodarstvo

Tihomir Orešković najavio projekt vrijedan 35 milijuna eura

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade, Tihomir Orešković i predsjednik Uprave kompanije ACG Worldwide Ajit Singh zajedno su najavili novi projekt kompanije ACG Worldwide vrijedan 35 milijuna eura, prenosi Večernji list.

[ad id=”93788″]

ASG je jedna od najvećih tvrtki na svijetu koja se bavi proizvodnjom kapsula. Ovo je sjajna priča za Hrvatsku koja je 2007. kada je započela proizvodnja, proizvodila 2 milijarde kapsula za farmaceutsku industriju, a do danas je povećala proizvodnju kapsula na 7 milijardi kapsula. 98% ove proizvodnje je čisti izvoz, po tome smo u Europi treći i samo rastemo. Izvozimo najviše u Rusiju, a cilj je širenje na Tursku. Na svakom proizvodu piše da je proizveden u Hrvatskoj što je super reklama ne samo za farmaceutsku industriju nego  i za turizam naše zemlje i ostale grane – rekao je premijer Orešković koji je istaknuo i da je Vlada stabilna i da treba nastaviti raditi na onome što su započeli, a to je – promijeniti Hrvatsku na bolje unatoč jutrošnjoj izjavi Bože Petrova koji nije isključio mogućnost novih izbora.

Na novinarsko pitanje kako će Hrvatsku biti moguće mijenjati na bolje kad u Saboru nedostaje zastupnika kako bi se izaglasao zakon, Orešković je rekao da je ta situacija nedopustiva te da je uvjeren da je svaki zastupnik primio poruku da mora dolaziti u Sabor jer mu je to posao. 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari