Connect with us

Događaji

Tihomir Orešković: Sastat ću se investitorima koji drže 80 posto našeg duga

Objavljeno

on

Mandatar Vlade Tihomir Orešković razgovarao je na Pantovčaku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

[ad id=”68099″]

Nakon razgovora Orešković se obratio okupljenim novinarima gdje je govorio o svom putu u Kitzbuhel i dojmovima nakon razgovora s predsjednicom.

“Predsjednica mi je partner i zajedno smo podijelili ideje o gospodarstvu i kako zajedno raditi da poboljšamo klimu i povučemo investicije izvana. Kako povezati kontakte predsjednice iz Europe i SAD-a i kako povezati vladu te zajedno surađivati”, rekao je Orešković.

Upitan koje će brojke prikazati u Austriji Orešković je kazao da će razgovarati o dugu.

“Ovo je sjajna prilika jer osam do deset najvećih investitora koji nam drže 80 posto duga će tamo biti. Želim čuti što imaju za reć. U pitanju je dug. Dug je zabrinjavajući i treba vidjeti kako ga smanjiti imamo neke programe i planove. Bitno mi je podijeliti ideje s investitorima da vidimo kako spustiti dug i kako kroz jednu do dvije godine pokrenuti sve i promijeniti rejting. Mislim da promjene rejtinga neće biti. To će nam dati malo vremena jer treba jasno i konkretno poručiti kako smanjiti taj dug da nam se rejting poboljša”, kazao je Orešković.

”Radimo na konkretnim programima. Stavit ću ih na stol. Imamo način kako infleksiju promijeniti i uvjeren sam da kad čuju ideje da će im se svidjeti i da će se kroz implementraciju u kratkom roku imati utjecaj na naš rejting”, rekao je on.

Orešković je govorio i o proračunu za 2016.

“Fokusirat ćemo se na ključne baze. Kako pokrenuti neaktivne imovine i to je jedna od mogućnosti za Hrvatsku. Državna imovina koja nije u funkciji. To je mrtvi kapital to treba aktivirati i iskorisititi da smanjimo dug”, rekao je on.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari